Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Fogyaszt-e valaki rendszeresen...

Fogyaszt-e valaki rendszeresen májat?

Figyelt kérdés

A rendszeresség alatt azt értem, hogy hetente legalább háromszor egyszerre 40-50 dekát. C éd D vitamin forrásként, továbbá hús helyett. Mivel olcsóbb mint a hús, nem éri meg manipulálni a gyártóknak.

Hosszú távon van-e valamilyen negatív hatása a rendszeres fogyasztásnak? Pozitív hatások?

(Ha valakinek csak annyi mondanivalója van, hogy biztos nem egészséges a máj, mert az a méregkiválasztás szerve... kíméljen meg az okoskodsaitól.)



2012. jún. 21. 15:07
 1/10 eNerdzsy ***** válasza:
100%
Ilyen rendszeres fogyasztóról nem tudok csak annyit a témához, hogy C vitamin forrásnak nem tekinthető a máj, ha már megfőtt vagy megsült mivel az addig már lebomlik benne.
2012. jún. 21. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy van-e káros hatása, de a májnak magas a vastartalma, ami talán egy idő után fel tud szaporodni a szervezetben, ami egy bizonyos szint felett már nem egészséges.
2012. jún. 21. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

#1: igen, tudom, hogy veszít a vitamintartalmából, de ez nem azt jelenti, nem marad benne semmi. Az se mindegy hogy sütjük: alacsony hőmérsékleten, lassan kell.

#2: vannak akik nem tudnak vasat kiválasztani, nekik nem is szabad májat se enni. Én éppen a vérképzés javítására akarom használni, ahhoz meg kell a vas.

2012. jún. 21. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
ajnos én sem eszem rendszeresen, pont a méreganyagai miatt, pedig nagyon szeretem, de nem merem. Én azt javasolnám, egyél mellette marhahúst, halat és tojássárgáját, ezek ugyanolyan jók vérképzésre.
2012. jún. 22. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
#4: igen, most ezeket eszem leginkább, ezt akarom kiegészíteni a májjal. A "méreganyagokat tartalmaz" az buta babona, kár elhinni, én inkább olyanoktól félek, hogy szorulást okoz például.
2012. jún. 22. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem okoz, egyél hozzá savanyú uborkát vagy salátát, paradicsomot, hogy a rost is meglegyen.
2012. jún. 23. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. jún. 24. 19:34
 8/10 poiu ***** válasza:
A csirkemájban rengeteg az A vitamin, folsav és riboflavin - van C vitamin is, de nem olyan sok. Vas, foszfor, szelén. Ez jó. Viszont lórugásnyi koleszterint tartalmaz - engem nem zavar, de sokakat igen. Olcsó, mert több mint a fele víz :-)
2012. jún. 27. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi, a csirkemáj is jó választás, de többször eszek sertésmájat.

A koleszterin nem érdekel, mert az csak átverés, pontosabban nem úgy érdekes, ahogy ijesztgetik vele a népet.

75%-a tényleg víz a csirkemájnak, épp mint a csirkemellnek például. :)

2012. jún. 27. 13:12
 10/10 eszta41 válasza:

Én gyakran szoktam csirkemájat adni a családnak, az általad is említett előnyei miatt. De egyszerre 40-50 dekát megenni túlzásnak tartom. De ha jólesik...

A máj valóban nagyon egészséges.

Viszont az egyoldalú táplálkozás nem az. A vérképző szervek támogatására ugyanolyan jó pl. a tojás.

2012. júl. 7. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!