Elegem van magamból. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
8 éve dohányzom, mára mar kb 25/30szál naponta! Annyiszor próbáltam már letenni, hihetetlen, hogy sosem sikerül!!Nincs elég akaraterőm. Vettem már e.cigit,de mellette is szivtam igaz h napi max 5 szalat. Probaltam mar h nezem az idot es egy oraba csak egyszer gyujtok ra. Ez is max ket napig ment. Hogy lehetek ilyen gyenge??? Valaki tud ajánlani vmit??2016. jún. 18. 22:58
1/10 anonim válasza:
Mert nem hiszel magadban, tudod, hogy úgy sem bírod ki. Nem akarod eléggé a célt, hanem úgy vagy vele, hogy jó, majd megpróbálom újra, hátha sikerül. Csak rajtad áll, hogy sikerül-e. Te parancsolsz magadnak, ha azt mondod, hogy nem, kibírom ma ennyivel kevesebb cigivel, és nem is gondolsz arra, hogy "csak eggyel többet" és nem teszed, akkor menni fog. Csak rajtad múlik.
2/10 anonim válasza:
Gondolj a célra, hogy milyen jó lesz, mikor már napi 1-2 cigire lecsökkented, végül pedig elhagyod. Legyen ott előtted, érezd át a jövőbeli örömödet, meg, hogy mennyi gondtól megszabadítana, mittudomén... Vagy, hogy mi lesz, ha ugyan annyit szívsz el, és feladod, mi a haszon benne (semmi), miért jó, miért nem jó, előrébb jutsz-e tőle, ilyesmi... Sok sikert!
3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom nagyon kedvesek vagytok. Igy igaz nem hiszek magamban pedig belegondolok h pl ha 3-4 oraig tudom h nem fogok tudni ragyujtani akkor rogton az jon h jaj a cigi...de muszaj kibirnom. Nagyon rossz ez, utalatos fuggoseg.
2016. jún. 18. 23:36
4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon haragszom magamra h ilyen gyenge vagyok. Mindent el tudok erni legyen az fogyas v barmi, kitarto vagyok. Egyebkent 165cm vagyok es 55kg szoval nem vagyok kover, nem azert cigizek h ne hizzak..
2016. jún. 18. 23:39
5/10 anonim válasza:
Hidd el hogy te vagy az erősebb!
6/10 anonim válasza:
Erősnek kell lenned? Miért? Kivel szemben? Ki az ellenfél, kit kell legyőzni? A cigi? Az nem ugrik a szádba... Te csinálod az egészet, ha harcolsz, magaddal harcolsz, magad ellen pazarlod az energiát, és ez persze rossz és felismerhetetlenül ellentétes a céllal, amit magadért akarsz csinálni.
Nem kell akarni, csak el kell határozni. Bármikor rágyújthatok, amikor akarok - csak nem akarok, mert így döntöttem. Ha mégis akarok, akkor még nem döntöttem el, nem rendeztem a kérdést magammal.
Olvasd el Allen Carr: EASYWAY könyvét.
7/10 UseYourBrain válasza:
Talintulli válasza részben igaz. Ha nem tudja abbahagyni a dohányzást az azt jelenti, hogy nem akarja ez ilyen egyszerű. Én is dohányoztam tudom milyen érzés. Anyagi háttértől függően több megoldás is van, legolcsóbb a google - drágább egy jó pszichológus.
8/10 A kérdező kommentje:
Hat sajnos azota sem sikerult...gyenge az akaraterom...
2016. júl. 28. 08:41
9/10 UseYourBrain válasza:
Én is elég sokat dohányoztam de néhány évvel ezelőtt abbahagytam. Azóta velem is előfordult, hogy barátok/rokonokkal való együttlét megingatott, de az elmúlt egy évben már sikerült kitartanom. Ami segíthet az a "vaporizer" lehet, ami egy kis "sütő" ami felmelegíthet/párologtathat bizonyos e-folyadékot valamint olajokat (bizonyos országokban marihuánát is) amiknek az íze nagyon nagy skálán mozoghat. Ez segíthet a leszokásban, hiszen ezek nem ártalmasak annyira a tüdőre (néhány tanulmány azt mondja egyáltalán nem ártalmas). Az e-folyadékok között nagy a választék amibe keverhetnek kevés mennyiségű nikotint és a folyamatosan csökkenő adaggal segítheti a leszokást.
10/10 anonim válasza:
"Ha nem tudja abbahagyni a dohányzást az azt jelenti, hogy nem akarja ez ilyen egyszerű."
Akarni, NEM akarni!?
Akarni lehet, viszont NEM akarni, NEM! Ilyen egyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!