Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Elegem van magamból. Mit...

Elegem van magamból. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
8 éve dohányzom, mára mar kb 25/30szál naponta! Annyiszor próbáltam már letenni, hihetetlen, hogy sosem sikerül!!Nincs elég akaraterőm. Vettem már e.cigit,de mellette is szivtam igaz h napi max 5 szalat. Probaltam mar h nezem az idot es egy oraba csak egyszer gyujtok ra. Ez is max ket napig ment. Hogy lehetek ilyen gyenge??? Valaki tud ajánlani vmit??

2016. jún. 18. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert nem hiszel magadban, tudod, hogy úgy sem bírod ki. Nem akarod eléggé a célt, hanem úgy vagy vele, hogy jó, majd megpróbálom újra, hátha sikerül. Csak rajtad áll, hogy sikerül-e. Te parancsolsz magadnak, ha azt mondod, hogy nem, kibírom ma ennyivel kevesebb cigivel, és nem is gondolsz arra, hogy "csak eggyel többet" és nem teszed, akkor menni fog. Csak rajtad múlik.
2016. jún. 18. 23:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Gondolj a célra, hogy milyen jó lesz, mikor már napi 1-2 cigire lecsökkented, végül pedig elhagyod. Legyen ott előtted, érezd át a jövőbeli örömödet, meg, hogy mennyi gondtól megszabadítana, mittudomén... Vagy, hogy mi lesz, ha ugyan annyit szívsz el, és feladod, mi a haszon benne (semmi), miért jó, miért nem jó, előrébb jutsz-e tőle, ilyesmi... Sok sikert!
2016. jún. 18. 23:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom nagyon kedvesek vagytok. Igy igaz nem hiszek magamban pedig belegondolok h pl ha 3-4 oraig tudom h nem fogok tudni ragyujtani akkor rogton az jon h jaj a cigi...de muszaj kibirnom. Nagyon rossz ez, utalatos fuggoseg.
2016. jún. 18. 23:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon haragszom magamra h ilyen gyenge vagyok. Mindent el tudok erni legyen az fogyas v barmi, kitarto vagyok. Egyebkent 165cm vagyok es 55kg szoval nem vagyok kover, nem azert cigizek h ne hizzak..
2016. jún. 18. 23:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Hidd el hogy te vagy az erősebb!
2016. jún. 19. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Erősnek kell lenned? Miért? Kivel szemben? Ki az ellenfél, kit kell legyőzni? A cigi? Az nem ugrik a szádba... Te csinálod az egészet, ha harcolsz, magaddal harcolsz, magad ellen pazarlod az energiát, és ez persze rossz és felismerhetetlenül ellentétes a céllal, amit magadért akarsz csinálni.

Nem kell akarni, csak el kell határozni. Bármikor rágyújthatok, amikor akarok - csak nem akarok, mert így döntöttem. Ha mégis akarok, akkor még nem döntöttem el, nem rendeztem a kérdést magammal.

Olvasd el Allen Carr: EASYWAY könyvét.

2016. jún. 19. 23:04
 7/10 UseYourBrain ***** válasza:
Talintulli válasza részben igaz. Ha nem tudja abbahagyni a dohányzást az azt jelenti, hogy nem akarja ez ilyen egyszerű. Én is dohányoztam tudom milyen érzés. Anyagi háttértől függően több megoldás is van, legolcsóbb a google - drágább egy jó pszichológus.
2016. júl. 28. 03:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Hat sajnos azota sem sikerult...gyenge az akaraterom...
2016. júl. 28. 08:41
 9/10 UseYourBrain ***** válasza:
Én is elég sokat dohányoztam de néhány évvel ezelőtt abbahagytam. Azóta velem is előfordult, hogy barátok/rokonokkal való együttlét megingatott, de az elmúlt egy évben már sikerült kitartanom. Ami segíthet az a "vaporizer" lehet, ami egy kis "sütő" ami felmelegíthet/párologtathat bizonyos e-folyadékot valamint olajokat (bizonyos országokban marihuánát is) amiknek az íze nagyon nagy skálán mozoghat. Ez segíthet a leszokásban, hiszen ezek nem ártalmasak annyira a tüdőre (néhány tanulmány azt mondja egyáltalán nem ártalmas). Az e-folyadékok között nagy a választék amibe keverhetnek kevés mennyiségű nikotint és a folyamatosan csökkenő adaggal segítheti a leszokást.
2016. júl. 29. 23:57
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ha nem tudja abbahagyni a dohányzást az azt jelenti, hogy nem akarja ez ilyen egyszerű."

Akarni, NEM akarni!?

Akarni lehet, viszont NEM akarni, NEM! Ilyen egyszerű!

2016. júl. 31. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!