Kit lehet felhívni mellkasfájdalom tünetekkel ha a sürgősségi csak annyit mond menjek be vagy bevisznek?
Ilyenkor nincs orvos?
Csak azt nem tudom hogy mellkas jobboldali görcs az vmi ártatlan vmi lehet általában vagy nem?
(Reggel óta tart egész nap. Így dolgoztam is. Levegő kifújásra vagy köhögésre jobban fáj. Alapból meg csak olyan szoríószerűen fáj.)
De ha felhivom az ügyeletet azok soha nem mondanak semmit csak menjek be vagy bevisznek mentővel.
Nincs pénzem tömegközlre mentőt meg lesné az összes szomszéd.
Hazafelé meg nem akarnék sötétben gyalogolni se.
Nem tudom, elmulhat ez? Mi lehet ez?

"mentőt meg lesné az összes szomszéd."
Ki f@szt érdekel? Ha haldokolnál sem hívnál mentőt?
Amúgy szerintem ez nem sürgősségi kategória. Háziorvosod nincs?

Lehet elmúlik, lehet rosszabb lesz.
Ha háziorvosod már nem tud fogadni, akkor menj be vagy tömegközlekedéssel, vagy mentő vigyen be ha más ismerős/rokon nem tud.
Dolgozol, a bruttódból havonta fizeted a TB-t, vedd is igénybe az érte járó EÜ ellátást.

Ha háziorvos fogad ő is meg tud vizsgálni, tud csinálni egy EKG-t is. Ha ő nem elérhető akkor próbálkozz esetleg ügyeleten ha olyan van.
Ha az sincs akkor érdemes lehet felkeresni a sürgősségit. Nyilván ha meg tudod oldani akkor jobb ha valaki bevisz, de ha nem tudod megoldani és csak nem vagy jól akkor nyugodtan hívj mentőt.
Azok alapján amit leírtál nem gondolnám, hogy komoly gond van, de a mellkasi fájdalommal nem szabad szórakozni. Bent megvizsgálnak, húznak egy EKG-t, csinálnak labort, ha kell kiegészítik képalkotó vizsgálatokkal. Aztán lehet, hogy jöhetsz is haza mert semmi gond, de legalább megnyugszol.

Háziorvost nem hivtam meg egész nap meloban csak amolyan szorító tompa nyomásom volt nem parátam rá. De este itthon már kezdtem pánikolni mert erősödött a fájdalom.
Begyalogoltam inkább.
Itt is sokat kellett várni de rekordot most nem döntöttek. Nem kellett hajnal 2 ig tartottak "fogva". (Csak mert volt már ilyen is.)
Remélem helyrejöttél 6.maradandó nélkül. hogy lehet így esni?
volt ekg elvileg a szivem rendben, csak kb 5ször esett le közben az egyik tapadókorong.
Megnézték enyhe mozdulatokra fáj e meg stb.
Szerintük mozgásszervi a dolog esetleg kisugárzik vmi gerinc bordaközi gyulladás vagy ilyesmi is lehet.
De én ugy gondolom tüdő is lehet mivel köhögésre levegő kifújásra fáj jobbban. De erre tartotta tovább, hogy attól még gerinc borda eredetű is lehet.
(lehet nyomja a hátfali bordám a tüdőmet az meg a mellkasomat..korábban volt bordatörésem)
Vérvételre van beutalóm a körzetitől korábbról, majd elmegyek ha egyszer eltudok.

Szuper hogy megírtad! Lehet hogy nyújtani, jógázni kéne, de csak óvatosan!
A mozgásszervi gondok is komoly jelzéseket tudnak produkálni! (izom, gerinc, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!