Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A fagyasztóba rakott dolgokban...

A fagyasztóba rakott dolgokban megmarad a koronavírus?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 6. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Milyen "dolgokat" raksz a fagyasztóba, amin rajta van a koronavírus????

Másrészt a vírusokat fagyasztva tárolják a laborokban, mert úgy tartanak a legtovább - szóval nem hinném, hogy ártana nekik.

Fagyasztani élelmiszereket szokás, azokat meg megfözni (föleg fagyasztás után nyersen nem ehetöek), ezért sem értem a kérdésedet, hökezelés után nincs semmi vírus semmin sem.

2020. ápr. 6. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Hellmano ***** válasza:
82%
Dobozon megmaradhat, de úgysem azt eszed meg , ha bármi olyant raksz be azt vagy megfőzöd vagy megsütöd stb. azt nem fogja "túlélni" bármilyen kemény fából is faragták azt a koronát :D
2020. ápr. 6. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Azért a vírusokat laborban spéci fagyálló folyadékban, dupla eppendorf és falkon csőben -80 fokon tárolják.


Eléggé más ha berakod 20 fokról -15 fokra, kitéve pl a jégkristályoknak és oxigénnek.

2020. ápr. 6. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Embereket raksz a fagyasztóba, vagy mi?
2020. ápr. 6. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a mirelit gyümölcsöket nem szoktam megfőzni, hanem általában turmixba teszem. A jégkrémet, gesztenyepürét se szokták megfőzni, a többinek a dobozát, zacskóját is megfogod, amikor beteszed/kiveszed a hűtőből. Úgyhogy a kérdés jogos.
2020. ápr. 6. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég ha a dobozokat, csomagolást lemosod szappanos vízzel. Ez leviszi a nagyrészét.
2020. ápr. 6. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen a műanyag dobozban jött sütiket jégkrémeket mireliteket értem
2020. ápr. 6. 21:16
 8/9 A kérdező kommentje:
ok kösz
2020. ápr. 8. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a kedvenc Lidl-es meggyes-mákos rétesemet szoktam lefagyasztani. :-D A fagyasztásával kapcsolatosan bennem is felmerült már ez a kérdés. Én arra gondoltam, hogy ha napokig nem nyúlok hozzá, akkor az a rétes már "oké". Mivel azt mondták, néhány nap (3?) után már elpusztul (egyáltalán: élőlény??) a vírus. Szóval a mikrós felolvasztással/felforrósítással elég biztonságosnak éreztem a rétesem. :-D De nem biztos, hogy igazam van.

(Megjegyzés: sajnos, az így "kezelt" rétes már közel sem olyan finom, mint a friss. :-( ).

2020. ápr. 16. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!