Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért ilyen a kakim?

Miért ilyen a kakim?

Figyelt kérdés

Előre szólok, undi lesz! (nem kérek erről megjegyzést...)

Szóval pár napja már azt tapasztalom, hogy nehezen tudok kakilni (már mint egy darabig kijön utána megakad és hiába nyomom nem jön meg utána ahogy törlöm szinte elkenődik a bőrön...) Ma is reggel még semmit nem éreztem de mikor út közepén voltam és várakotam, akkor hirtelen sokat kellett finganom és ekkor már érzem, hogy baj lesz (nem az a rendes kaki amit még épphogy vissza tudok tartani). Ez a kiszámíthatatlan. Meg ilyen kicsit fura állagú, olajos vagy hogy mondjam...Mitől lehet ilyen változás most? Mivel lehetne normális állagú a kakim? Még egyszer elnézést ha undi lett..Korábban simán volt olyan, hogy úgy kakiltam, hogy kb. a papíron nem látszott semmi de normálisan és gyorsan tudtam most meg kb,negyed óráig szenvedek. Ja meg ilyenkor eléggé szagosan pukizok, igen tudom hogy a puki nem virágillatú de azt észreveszem, ha szagosabb mint átlagban. :( N vagyok.

2025. aug. 23. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Orvostanhallgató vagyok.

Ha csak pár napja van, akkor várj még vele, mielőtt orvoshoz mennél.

Nyár van, teljesen elképzelhető az, hogy valami olyan kórokozó lappang a szervezetedben, ami bár hatalmas hányást/ hasmenést nem okozott, mégis a bélrendszered homeosztázisára befolyással volt, így emiatt érezheted ezt. Probiotikum segíthet, a pro-gastro nagyon jó például.

Az zsíros-olajos széklet amiatt lehet, mert az epeműködés nem megfelelő, emiatt a zsír nem bontódik le megfelelően, én a helyedben most várnék és kerülném a kifejezetten zsíros ételeket.

Ha nem javul és mész orvoshoz, az orvos meg fogja kérdezni, hogy szedtél e mostanság gyógyszert/ antibiotikumot, lehet e ismert táplálékérzékenységed, mennyire jelentős a stressz az életedben stb stb.

2025. aug. 23. 23:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: valószínűleg benyeltél valami nyári vírust ami ráment az emésztőrendszeredre - vegyél be széntablettát.

A másik lehetőség, hogy túl sok zsíros/olajos dolgot ettél, és a szervezeted nem volt képes ezt feldolgozni, így átkerült a székletbe.

A harmadik lehetőség, hogy cöliákiás vagy és nem bírod a glutént, ami kikészíti a beleidet.

A negyedik lehetőség, hogy IBS-ed van (irritábilis bél szindróma), ez igazából nem egy betegség, és fodmap diétával rendben lehet tartani.

Most más nem jut eszembe.

2025. aug. 23. 23:46
 3/5 anonim ***** válasza:
A 4es listája elég jó. Kiegészítenem a stresszel meg az (akár ideiglenes) laktózérzékenységel
2025. aug. 24. 07:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Először az étrenddel kell indítani.
2025. aug. 24. 15:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta mi lett, jobban vagy? Kiderült, mi volt a baj?
2025. szept. 16. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!