Akinek volt nyaki gerincsérve mik voltak a tünetei?Köszönöm😊

válasza:

válasza:Iszonyatos fájdalom a fejem balra fordításakor, főleg a vállamban éreztem. Olyan volt, mintha folyton húzódna, mint mikor nagyon elfekszed, csak hetekig nem múlt el. Izomcsomók alakultak ki a nyakamban és végig a lapockámnál, így védekezett a szervezetem, bemerevítette a mozgást a sérült résznél.
Aztán megállapította ortopédus doki, hogy mi a helyzet, javasolta a fizioterápiát, hátha jól reagál.
Szerencsére jól reagált, feküdtem masszázságyban, kaptam elektromos stimulációt, rendes masszázst és meleg pakolást is.
Azt mondták, 2 csigolyaporc kopása miatt becsípődött közéjük bizonyos időközönként az ideg, ami a bal vállhoz vezet. Nekem zsibbadás sosem volt, csak tizes skálán 4-es fájdalom.
Azt mondták, ilyenkor a gerinccsatornából kitüremkedhet az a zselé, ami belül béleli és ettől jobban fáj, de az felszívódhat (ami kijött). Nekem nagyon sokat javult, vettem egy ortopéd nyakpárnát is és csak azzal alszok, hason soha többé nem. Szedtem 3 hónapig kollagén+hyaluronsav kapszulát, hogy a porcok további kopását lassítsa és már csak nagyon durva terhelésre érzek kisebb fájdalmat.
Azt mondta a doki, hogy hosszú évekig ki lehet húzni konzervatív terápiával (műtét nélkül), évente-kétévente 10 alkalommal fizioterápiával, otthoni gyógytornával.
Szerencsére nagyon jó dokim van (külföld), aki mindenkinél megpróbálja kimaxolni a műtét előtti időt (elég nagy kockázata van a műtétnek), és a kezelések majdnem tünetmentessé tesznek.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nektek mik voltak, ha van köztetek olyan akinek ez van? 19 éves lány vagyok. Másfél hete fáj a derekam, főleg, ha hajolgatok, néha még ropog is az egész hátam, valamint lefekvéskor is fájdalmat érzek. Egyik reggel arra keltem fel, hogy már fáj a derekam és azóta...
22 éves nő vagyok, a csípőm, derekam szokott fájni, 16-17 éves koromban kezdődtek a gondok.. Azóta már sokkal rosszabb. Általában érzem ,hogy nagyon gyenge a csípőm, és fáj is, a fájdalom a csípőmből valamikor a bokámig kisugárzik, de gyakran a...
folyamatos derékfájás után 3 napja hirtelen erősödtek a fájdalmaim, már a lábamba is kisugárzik. zsibbadást nem tapasztaltam, és egyéb problémáim sincsenek. lehet gerincsérv? azt olvastam hogy az zsibbadással jár, és vizelési gondokkal, nekem ezek nincsenek. Ha nem az , akkor mi lehet? lumbágó?
Nem vagyok hipohonder fajta,de érdekelne ,hogy aki jártas benne az szerint sérvem van-e?Az ágyéki csigolyám fáj(L4-5) több éve,változó intenzitással.Ez lefelé sugárzik a lábamon,zsibbadást nem érzek,de ha egy pozicióban vagyok tartósan,utána nagyon fáj ,merev az...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!