Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy egy...

Honnan tudhatom, hogy egy orvos jó vagy rossz, mielőtt elmennék hozzá? Az, hogy valakit egy betege ajánl simán lehet egy szubjektív vélemény és nem a valóság?

Figyelt kérdés
Valami leírt összeszedett szakmai ajánlás alapján? Kamarai minősítések? Közös fórum ahol több száz vélemény is megtalálható?

máj. 27. 09:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Sehonnan, max honnan hogyha beszélgetsz a betegeivel de mondjuk google, stb értékeléseket is lehet hamisítani satöbbi.

Az orvosi kamara nem azt nézi hogy hány beteget gyógyított meg hanem hogy a protokoll szerint jár el.

máj. 27. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Semmiképp se a betegvéleményekből. 2 területen is félrrdiagnosztizált 1.5 és 2 évig egy-egy nagyon kedves orvos. Végig azt hitte/hitette hogy jó nyomon vagyunk a kezeléssel. Egy bunkó paraszt meg megtalálta egyetlen röntgen alapján a ténylegea doagnózist, egy éven belül megműtött és azóta panaszmentes vagyok.

Onnan tudod hogy a várólista magánban is minimum egy hónap. Meg az életrajzából hogy a diploma óta mennyire aktív a szakmájában. És yanhoz kell menni akire ráieresel és abban van specializációja ami a gondod.

máj. 27. 10:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Sehonnan! És az értékelések sem biztosít semmit, többedszer olvasam több helyről, hogy a véleményeket meghamisítják.
máj. 27. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Lutri. Ha nem vagy orvos, akkor orvosszakmailag esélytelen megítélni, hogy hanyag volt vagy szakmailag korrekt, a protokollokat, nemzetközi ajánlásokat betartotta-e, stb. Csak nagyon szélsőséges esetekben lehet tudni, hogy valaki a szakma csúcsa, akihez külföldről is idejönnek tanulni, vagy mindenki menekül tőle és csak azért van állása, mert nem találtak mást a helyére.
máj. 27. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Úgy èrzem minden megtörtènt már.Az idő megfagyott tömb,ès mi átrágjuk magunkat ezen,de a jövő is megtörtént.Ki èrez mèg így,mi ez az egész?

Amikor fiatalabb voltam,arra gondoltam egyszer idősebb leszek,lesznek általában olyan dolgok az èletem során,ami még fog történni.Megtörtènt valóban.A test öregszik.Meg fogok halni.De úgy èrzem,már ott fekszik valahol a testem a jövőben.Nem tudom ezt mások is èrzik-e.

A "mintha tegnap lett volna" érzés mire utal? Mármint ha egy régi eseményt úgy érzékelünk, mintha csak tegnap lett volna?

Jelentheti ez azt, hogy az ember lelki szinten még mindig ugyanazt a korszakát éli a jelenben is, mint amit akkor élt, mikor az adott esemény történt?

Mi az az 5-10 legegészségesebb étel-ital számodra, amit fogyasztva, ha évekig nem lenne más is egészségben, jóllétben tartana? Inkább szubjektív és...

Tekintsünk el attól mennyire szennyezett az az étel, vegyük mindegyikből a prémium minőséget és tisztaságút, vegyszer és sugármentest stb. Bio, biodinamikus öko előállításút. Direkt nem élelmiszerre vagy ételcsoportra kérdeztem hogy legyen egy szűkítés a kérdésben....

IBS-ben (irritábilis bél szindróma) szenvedőknél a fokozott bélmozgásnak milyen jelei mutatkoznak, szubjektíve mennyire érezhető maga a hiperaktivitás?

A kérdésem igazából arra irányulna, hogy tapasztalt-e már valaki olyat, hogy a köldök alatti területen szinte a szó szoros értelmében remegést tapasztal ebből kifolyólag? Nem fáj de elég sokszor van naponta,pár mp-ig tart és erős remegésként élem meg, kb. olyan mintha...

Mik számítanak ópiátoknak? Vagy ez egy elég szubjektív besorolású kategória?

Pl: az oké, hogy vannak durva kábszerek, na de van olyan is, mondjuk a Tramadol, ami ugyan ópiát-származék, nálunk mégsem számít semmi extrának (főleg nem drognak), viszont találkoztam már olyan országgal, ahol nagyon durva drogként kezelték (de kb csak olyan esetekben...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!