Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Borotválás után miért jön elő...

Borotválás után miért jön elő a szörtüsző?

Figyelt kérdés

15F vgyok és kb augusztus óta borotválom...és mostanába előjönnek a szőrtüszők...és nem tudom miért

általában az arcomon

2010. dec. 26. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem nam a szőrtüsző jön elő, hanem a bőröd nem bírja az irritálást. az arcodra használj arcszeszt, ha a hónaljadon is van ilyen probléma, akkor ott borotválj óvatosan. Lent a szőr növekedésével egy irányba borotválj, oda ne használj arcszeszt, mert az nagyon csíp :S , ott lent borotválkozás utáni krémet használj! Ha nem javul a probléma, akkor térj át a szőrtelenítő krémre, vigyázz, és légy vele óvatos!!

:)

2010. dec. 26. 21:00
 2/6 A kérdező kommentje:
hol lent??
2010. dec. 26. 21:19
 3/6 A kérdező kommentje:
am köszi...de hol lent??
2010. dec. 26. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:
A fütyid környékén lent. Ott is szoktak borotválkozni egyes pasik, csak hogy ebben is egyenlőség legyen, ha már a lányoktól elvárják... :)
2010. dec. 27. 09:56
 5/6 A kérdező kommentje:
én ot nem naon szoktam
2010. dec. 27. 10:19
 6/6 Nyelvzseni1 ***** válasza:
Az irritáció a borotválásnál a sérülések miatt jön létre, tulajdonképpen fertőződés. Csíp nem csíp az arcszesz csökkenti. De a megfelelő tisztálkodás, és borotva húzási módszer is befolyásolja. Például míg vékony a szőr, csak szőr mentén célszerű húzni. De ha kiborotválod, vagyis szőr növekedésnek ellentétesen húzod és a többit jól csinálok, akkor is hozzászokik a bőröd, és elmúlik egy idő után.
2010. dec. 28. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Szemöldök borotválás?

Szemöldököm összenőtt és leberotováltam középen mert nagyon ronda volt.. lehet ettől valami baj? Mármint na remélem értitek.. szóval lehet célszerűbb lett volna szemöldökcsipesszel, de így is jó nem? Bár nyilván hamarabb vissza nő de nem gáz vagy na:$?

Hónalji csomót tapintottam a baj kezemen, azt írják szőrtüsző gyulladás a leggyakoribb de borotválom. Dezodort váltottam. Mi lehet a gond, kihez...

Eü.ben tanulok, úgy tudom ezt szépen úgy mondják, hogy tumor(axillaris sinintrae, para arteria axillaris proximalis) de nem akarom túlkombinálni. Úgy gondoltam várom 2-3 napot mert megjelent, aztán visszahúzódott és most megint... lehet, hogy a dezodor az ok?

Szőrtüsző-gyulladásom van az egész lábamon. A borotválás és epilálás lehet az oka. Mit tegyek vele, hogy gyorsan elmúljanak?

Nagyon zavar, mert tesiórán meg edzésen nem húzhatok kényelmes rövidnadrágot, mert csúnya, be is vannak gyűlve rendesen, hiába fertőtlenítettem, antibakteriális szappannal mostam, kipróbáltam már rájuk testápolót, bőrtisztító maszkot, gyógykrémet, de nem sokat ér....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!