Mi a teendő ha valakinek végbél viszketése van és hogyan alakulhat ki a végbél rák?

válasza:

válasza:1. A végbél körüli viszketés egyszerű hámirirtáció, a már említett külső aranyeres csomó és bizonyos típusú bélférgesség (típusosan az E. vermicularis) is okozhatja. Ha lokális kezelsé (pl. steroiddal) hatására tartósan fennáll, el kell menni orvoshoz.
2. A végbéldaganat kialakulását nem szeretnéd tudni, komplett kutatási terület foglalkozik a vastag- és végbélrákok patogenezisével. Viszont amit tudnod kell, hogy szűrésre mindig járni kell.
3. A herezacskó és a végbélnyílás közötti területet gátnak hívják (nőkben is, csak ott nem a ehrezacskó a határ:)). Amit tapintott, az nem daganat, és legfőképpen nem végbéldaganat. Egyszerűen kitapontotta valamelyik anatómiai struktúráját.

válasza:

válasza:A végbél viszketést okozhatja a HPV is (human papiloma virus), amit szintén protokológián tudnak kezelni, de igen hosszas, 2-3 hónapos kezelést is igényelhet, ami ecseteléssel zajlik.
A nem kezelt HPV okozhat később rákot is, ezért van az, hogy nőknél, ha méhszáji HPV-t vélnek felfedezni, azt műtik, hogy a későbbiekben ne rákosodjon el. Manapság - állítólag - már 8-10 éves lányoknál lehet kérni erre védőoltást.
Pécsen nem tudok proktológust, de vidékről is járnak a budapesti Rókus Kórházba a proktológiára. Javaslom ... Lászlót (nem jut eszembe a vezetékneve, de a proktológián nincs másik László keresztnevű doki), nagyon rendes, beutalót hozzatok, és számítsatok sok várakozásra. Vagy szerda délutánonként a Nyírő Gyulában rendel talán 2 vagy 3 órától. Előtte mindkét helyen azért érdeklődjetek, és érdemes felkeresni, ne hanyagoljátok el, mert ki tudja, mitől van a viszketés. (Én HPV-re tippelek, de én nem vagyok orvos.) Sok sikert és jó egészséget!

válasza:ha a bal szemed viszket akkor ÖRÖM,
ha a jobb akkor BÁNAT ér.
ha a segged akkor ARANYÉR. :)
Kapcsolódó kérdések:
egy ideje eleg sokat viszket a vegbelem(fokent azota,amiota nem dolgozom es eleg helyetelenul taplalkoztam es nem is sportolok),raadasul egyik nap mosakodas kozben "benyultam" es nem a nyilasnal hanem fonnebb,ereztem valami dudort....a hasam alja is eleg gyakran faj az...
Ti mit használtok? Terhességi csikok jele lenne?
Egy hét múlva csináljak egy tesztet, vagy várjam meg, hogy mikor kéne megjönni?
Semmilyen ms tunet nem volt eddig sem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!