Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Feldagadt az ímyem gyökérkezel...

Feldagadt az ímyem gyökérkezelés után, aztán kaptam antibiotikumot, de még mindig fáj, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Gyökérkezelték egy fogamat, utána gyökértömték, aztánmásnapra feldagadt az egész arcom, visszamentünk, kizsedte a tömést meg kitisztította, aztmondta lemegy a daganat, de maradt ugyanúgy, 3 nappal később megint visszamentünk kitisztította, aztmondta csak allergia volt de meg mindig nem ment le a daganat, utana felirt másnap antibiotikumot is mert elkezdett fájni is. 5 napja szedem az antibiotikumot de még mindig nagyon fáj. A arcduzzanat szerencsére már lement de nagyon fáj az ínyem meg az arcom is ha hozzaérek.Mitől lehet ez?

2017. febr. 4. 14:07
 1/3 holnaptegnapja ***** válasza:

Menj el egy másik (lakóhelyedtől távolabbi!) fogorvoshoz, és mondj el pontosan mindent ami történt.

(lakóhelyedtől távolabbi!)- nem véletlenül írtam.

Mert a közeli dokik összebeszélnek.

2017. febr. 4. 14:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehetséges kimentele a daganat a gyökértömésnek. Vannak fogak, amik menthetők, és vannak amik nem. Az antibiotikum majd segít levinni a gyulladást, és utána talán a fogad is újra tömhető állapotba kerül.

Ez amúgy nem az orvos hibája, hanem a te szervezeted nem tudta legyőzni a göykércsúcson lévő baktériumokat. Ebben segít majd az antibiotikum, kicsit légy türelemmel.

2017. febr. 5. 16:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2017. febr. 5. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Beszedjem az antibiotikumot? (gyökérkezelés)

Három napja nyitották meg a fogcsatornákat. Az orvos allítja, hogy csak 2 ideg van a 3 csatornás fogban. Kiszedte azt a kettőt, amit látott, majd nyitva hagyta. Azóta nem fáj, csak harapásra. Mondtam is neki, hogy szerintem benn maradt a 3. idegszál, de nem hitt nekem....

Gyökérkezelés után nyitva hagyott fogba ha Antibiotikumot teszek abból lehet baj?

Arra gondoltam feloldom vízben, azért akarom ezt csinálni mert a fogorvosom elég hanyag, és tömés előtt gondoltam biztosabb lenne ha kiirtanám a baktériumokat.

Már beszedtem az egész antibiotikumot amit felírt a doki de, nem vitte le a gyulladást mert eléggé fáj ilyenkor mi a teendő?

Múlthét kedden voltam azt mondta gyökérkezelés szükséges, lezsibasztotta a fél arcom de amikor az ideget húzogatta ki az baromira fájt, azt mondta rak be gyógyszeres tömést és ír fel antibiotikumot, hogy lemennynen a gyulladás utána 2 napig okés volt de pénteken megint...

Gyökérkezelés után szedett-e már valaki antibiotikumot?

A fogorvosom azt mondta, ha utána fájna, szedjek antibiotikumot. Kicsit néha fájdogál, nem tudom mit tegyek, kötelező-e elkezdenem szedni. Egy fogorvos a neten azt mondta, természetes, hogy 1 hétig fájdogál utána, de azt nem mondta, hogy most akkor kötelezően szednem kell-e. Kinek mi a tapasztalata?

Foggyulladásból lehet arcüreggyulladás?

Már nagyon fáj az arcom is, a fájdalom miatt a doki kihúzta a gyökérkezelés alatt álló fogamat, aztán kaptam antibiotikumot, de még mindig fáj és inkább az arcom, állkapcsom.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!