Feldagadt az ímyem gyökérkezelés után, aztán kaptam antibiotikumot, de még mindig fáj, mitől lehet ez?

válasza:Menj el egy másik (lakóhelyedtől távolabbi!) fogorvoshoz, és mondj el pontosan mindent ami történt.
(lakóhelyedtől távolabbi!)- nem véletlenül írtam.
Mert a közeli dokik összebeszélnek.

válasza:Lehetséges kimentele a daganat a gyökértömésnek. Vannak fogak, amik menthetők, és vannak amik nem. Az antibiotikum majd segít levinni a gyulladást, és utána talán a fogad is újra tömhető állapotba kerül.
Ez amúgy nem az orvos hibája, hanem a te szervezeted nem tudta legyőzni a göykércsúcson lévő baktériumokat. Ebben segít majd az antibiotikum, kicsit légy türelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Három napja nyitották meg a fogcsatornákat. Az orvos allítja, hogy csak 2 ideg van a 3 csatornás fogban. Kiszedte azt a kettőt, amit látott, majd nyitva hagyta. Azóta nem fáj, csak harapásra. Mondtam is neki, hogy szerintem benn maradt a 3. idegszál, de nem hitt nekem....
Arra gondoltam feloldom vízben, azért akarom ezt csinálni mert a fogorvosom elég hanyag, és tömés előtt gondoltam biztosabb lenne ha kiirtanám a baktériumokat.
Múlthét kedden voltam azt mondta gyökérkezelés szükséges, lezsibasztotta a fél arcom de amikor az ideget húzogatta ki az baromira fájt, azt mondta rak be gyógyszeres tömést és ír fel antibiotikumot, hogy lemennynen a gyulladás utána 2 napig okés volt de pénteken megint...
Nemtudok rágni mert rettenetesen fáj!
A fogorvosom azt mondta, ha utána fájna, szedjek antibiotikumot. Kicsit néha fájdogál, nem tudom mit tegyek, kötelező-e elkezdenem szedni. Egy fogorvos a neten azt mondta, természetes, hogy 1 hétig fájdogál utána, de azt nem mondta, hogy most akkor kötelezően szednem kell-e. Kinek mi a tapasztalata?
Már nagyon fáj az arcom is, a fájdalom miatt a doki kihúzta a gyökérkezelés alatt álló fogamat, aztán kaptam antibiotikumot, de még mindig fáj és inkább az arcom, állkapcsom.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!