Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az ivóvízrendszerbe belekerült...

Az ivóvízrendszerbe belekerülthet a koronavírus?

Figyelt kérdés
És ha igen, ott életképes és fertőzőképes marad? Ugyanez a kérdés érvényes a különböző fajta élelmiszerekre is.
2020. márc. 18. 02:06
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Víznél csak ha bekeköhögnek a poharadba. Amúgy vízrendszerben extrém módon kihígul, és szétesik hamar.


Élelmiszereknél már necces. 2 órától 3 napig is aktív maradhat különféle felületeken.


Minden dobozt jól át kell mosni szappanos vízzel / vagy 70% etillel / hypoval.


Csomagolatlan kaját nem szaba venni...és a készételek, rendelt ételek... fene tudja igazából. Kínában nyomták karanténkor.

2020. márc. 18. 02:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
A nyers húskészítményeken, hentesárúknál jó ideig elél a vírus és ennek az idegszöveteiben még szaporodni is tud.
2020. márc. 18. 04:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Ezt valami zombi filmből vetted? 😃😃


A vírusnak ÉLŐ sejt kell, ép keringés és másolási mechanizmus.


Az idegszövet a legsérülékenyebb szövet, gyakorlatilag keringés és tápoldat nélkül perce alatt elpusztul... nem hogy még vírusokat is másolgasson.

2020. márc. 18. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
#3 És mit szólsz hozzá, még szaruhártyán is szaporodik nem csak nyirokban fentartott idegsejtben. ;-)
2020. márc. 19. 03:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ostobaság. Egy levágott disznóban semmiféle vírus nem szaporodik. Ne terjessz hülyeségeket.


[link]


[link]

2020. márc. 19. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]


" Viruses do not replicate in food under any

temperature and/or water activity since they require living cells to replicate. Hence they do not induce alterations of

food ingredients and subsequently food smells, looks and tastes normal. However, due to lack of physiological

activity they can persist for extended periods in conditions which can otherwise inactivate common foodborne

pathogenic bacteria.

The most common foodborne viruses and their characteristics are presented in Table 1."

2020. márc. 19. 04:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyébként meg in vitro is horror nehéz életben tartani ACSF-ben a neuronokat (2photon mikroszkóp alatt, chamberben áramoltatva ACSF-et), nagyon precíz áramoltatott tápoldat kell hozzá.


Most már vannak olyan technológiák, pont svájci kollégák fejlesztették ki, amivel huzamosabb ideig fenntartható az idegszövet in vitro...


De egy biztos, teljesen kizárt hogy egy levágott disznóban zombineuronok élnek a húspultban bármiféle oxigenált keringetett folyadék nélkül (nyirok??)

Majd ezt leköhögve a hentes által még ontanák is magukból az envelope-os RNS vírust, mint a coronavírus, ami egyébként főleg humán tüdősejteket támad.


Ha ezt így bárhol elmondod, kivágnak az egyetemről😃

2020. márc. 19. 04:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

+ természetesen a cornea virus infekcio is élő sejtekben zajlik...


[link]

2020. márc. 19. 04:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!