Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi is tulajdonképpen a herpesz?

Mi is tulajdonképpen a herpesz?

Figyelt kérdés
Külsőleg látom,és azt is tudom hogy vírus,de mi játszódik le ilyenkor a szervezetben?
2010. szept. 12. 19:33
 1/1 anonim válasza:
Az idegdúcokban megbúvó vírus az immunrendszer átmeneti gyengülésekor aktivizálódik és az idegpályák mentén vándorolni kezd, gyakran az ajkakon, esetleg a füleken okozva kellemetlen, viszkető, később gennyedő, fájdalmas sebeket.
2010. szept. 13. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Herpesz utáni bőrpírt hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni?

Kiújult a héten a herpeszem, amiből már csak kis bőrpír maradt, ami zavaró. Hogyan tudom a leghatékonyabban eltüntetni ezt a zavaró tényezőt?

Szabad levegőben elpusztul a herpesz vírus?

Gondolok arra hogy ha pl. a vírus rákerül egy kilincsre,és ahhoz a kilincshez napokig senki se ér.Ha igen mennyi idő?

Mitől múlik el a számról a herpesz?

Egyik reggel azzal ébredtem hogy egy hólyag szerű herpesz van az alsó ajkamon.Az egész szám be van dagadva még most is.Másnapra még rondább lett kicsit sebes de ugyanúgy hólyagos.Előtte nap kicsit fájt a fejem és úgy éreztem mint ha lázas is lennék.Szóval gondolom...

Gyógyuló herpesz mellett szabad a csók így?

Hétfő éjjel belázasodtam, kedd reggel éreztem egy kis bizsergést a számon, azonnal kezelni kezdtem Telviran-nal. Sikerült időben elcsípni, és egyetlen aprócska hólyagom lett csak. Tényleg nagyon pici volt, egyáltalán nem éreztem azóta sem fájdalmat, nem volt piros sem,...

Most októbert Lehet hogy " HERPESZ " vagy vigyem más ORVOSHOZ nagyon bánt hogy a gyermek csak szenved kérem mit tanácsol? Mi lehetne a jó megoldás?

lőzmény Kis unokám orrában vagy 5-hónapja sebesedés volt az édesanyja kezelte eredményesen. Javasolták hogy vegyék ki az orr manduláját, és meg fog szűnni a panasza, ez megtörtént, ki vették az orr manduláját. Most októbert írunk és a gyermek orra ismét tele van...

Herpesz! Mennyi idő alatt esik le a seb?

Van egy nagy herpeszem a múlt héten szerdán jött ki,már egy nagy seb van a helyén.(még sosem volt ilyenem).mivel gyorsíthatnám fel,hogy le essen a seb?pénteken vizsgám lesz,addigra vajon lefog esni?zoviraxot használok rá

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!