Labornál mit jelent a CHCM?
Azt megtaláltam a keresőbe h hemoglobin átlagkoncetrációja a sejtekben,de ezmi?:)
Köszzi!

válasza:

válasza:Na ja, a mai vérkép egy komplett rejtvény. Mindenféle származtatott mennyiségeket is feltüntetnek, hogy minél több szempontból lehessen értékelni.
A hemoglobin szint az egységnyi térfogatú vérben található hemoglobin tömege, a hematokrit pedig a vér folyékony és sejtes összetevőinek aránya. A kettő hányadosa a CHCM, ami azt mondja meg, hogy egységnyi térfogatú vörösvértest mennyi hemoglobint tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Akiknél előszőr csináltattam átvertek, muszáj lenne újra egy másik labornál, hogy időben kész legyen, vinnem kéne a dokinak.
Azt tudom hogy 20 pontot lehet elérni, de ez hány kérdés megválaszolását jelenti? Nagyon nehéz? Köszi a válaszokat!
Mikbe kérdeznek bele? Apró részletekbe vagy csak úgy a történet körvonalaira? Előre is köszi a választ!
(logika maxos) valaki segítsen PLS
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!