Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magyar Lelki Elsősegély —...

21013129 kérdése:

Magyar Lelki Elsősegély — 116-123 :: Gázos szituban van értelme hívni őket? Tudnak/akarnak-e egyáltalán legalább kiinduló tanácsokat adni? Volt välakinek már tapasztalata Velük?

Figyelt kérdés

Ugye mindenki szokta mondani, hogy "akkor pszichológus".

Persze, csak... nem tudom, Budapesten, vagy a "sikkesebb" helyeken mennyire könnyű találni, biztos jobb a helyzet.

Viszont Pécsett majdhogynem reménytelennek tűnt. Egyvalakit találtam, aki szorít nekem szabad időpontot, amikor munka mellett el is tudok rohanni hozzá, de legelőbb bő 3 hét múlva fogadna.

Szóval én fizetni tudnám, nem fillért akarok rágni, viszont nincs ember. =[

Eszembe jutott ez a szám. Csak aztán az is, hogy biztos közfoglalkoztatottak csinálják, éhbéren alul, nulla motivációval. Magyarországon az egészségügy ugye eleve nem túl jó, valószínűsíteném őket is csak "mutatóba" tartja az állambácsi.

Viszont jó lenne valakivel beszélni, mert egyre nehezebb kezeljem az indulataimat (nem agresszió és nem dühkitörések, ne erre gondoljatok) és lassan rettegek, hogy indulatból elkezdek "hülyeségeket" csinálni.

Amúgy meg a rossz alvás, komoly stressz (a munkahelyi stressznél is ez most sokkal erősebb), ezek "természetesen" most mind megjelentek.

Hogy ne legyenek gyötrőek a hétköznapok, jól jönne 1-2 szakirányú tanács.

máj. 15. 13:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én mégse hívtam fel őket. Már nem emlékszem, pillanatnyilag hol maradt el a dolog, mi volt az a pillanat, amikor még fel akartam hívni őket aztán mi volt a következő, amikor már másra kellett koncentrálnom.

Igazából egy másik probléma, egy szintén súlyos (ha aktuálisan nem intenzívebb) stresszfaktor "oldotta meg" (vagy inkább szorította háttérbe?) azokat, amik miatt akartam hívni a számot.

Csak ez is olyan volt, hogy frontálisan jött, brutális dolgok jöttek elő a munkámban — amik lehet, hogy még hónapokig jelen lesznek —, és szó szerint 3 nap alatt kellett elkezdenem felnőni a problémához : Vagy megoldom, vagy megoldom. Vagy C válasz : megoldom. 🙃

Vagy vajon most csak én hitegetném magam ezzel, hogy ez így működik?

máj. 25. 13:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Vajon ezt jelenti azt, hogy meghalni sincs időd. :D
máj. 25. 13:27
 13/13 A kérdező kommentje:

#12 Én mondjuk meghalni nem akartam, _ha_ erre gondoltál. Igaz, volt anno kísérletem, egy "felszínesebb" és kettő komolyabb (az egyiknél tényleg otthagytam volna a fogam, ha a mentősök nem próbálkoznak meg kvázi az "esélytelenek indulatából"), de ez a kérdés most abszolúte nem erről szólt.

Max. úgy lehetne ironikusan fogalmazni, h. ebben a hónapban, bár meghalni nem akartam, érezni éreztem úgy, hogy ebbe most majd beledëglek.

máj. 25. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!