Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nyelési zavar stressztől?

Nyelési zavar stressztől?

Figyelt kérdés

Sajnos az a helyzet áll fent nálam több, mint egy hete, hogy nem tudok normálisan enni...

A stressz szorongásos állapotot eredményezett nálam és ez az egész oda vezetett, hogy nem tudok rendesen enni...amikor rágni kezdem az ételt és nyelnék, hirtelen levegőt akarok venni vagy kifújni és ilyenkor elkezdett fulladozni, mert a két mechanizmus egyszerre nem megy, nyilván.

Szörnyű állapot, semmiféle pszicho gyógyszert nem szeretnék bevenni, szeretnék segítséget kérni, hogy ez hogyan kezelhető, hogy normálisan működjön és az agyam ne érezze veszélynek és ne nyúljon bele ebbe a tudatalatt működő természetes folyamatba...

Rettegek, hogy legyengült állapotba kerülök miatta, nem tehetem ezt meg, mert az édesanyámat én tartom el.

Köszönöm előre is!

2025. aug. 31. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Szia, sajnos ez könnyen lehet stressztől és szorongástól. Próbáld meg, hogy minden falathoz igyál egy kis vízet is, úgy könnyebben lecsúszik, illetve evés közben nézz videót vagy tv-t vagy olvass, eltereli a figyelmedet és nem fogsz koncentrálni a nyelésre.
2025. aug. 31. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
51%

Erősen az ellentétjét ajánlanám az első hozzászólónak mert ha másra figyelsz evés közben akkor akad meg a torkodon a legjobban a kaja

Túl ideges és feszült lehetsz (nemtudom szedsz e gyógyszert azoknak a listáját át kéne nézni, hogy nyelési reflex elvesztése vagy izomgyengeség ténye fennáll e mellékhatásként mert akkor gyógyszert kell cserélni, ez a Rivotrilnál például egy általános tényező az izomgyengeség a test teljes területén)

Szóval a lényeg, hogy igyál elég vizet evés előtt és figyelj oda evés közben, hogy egyél szépen kis falatokat azokat megrágod normálisan és ne zabálj gyorsan nagy falatokat és azokat hirtelen próbáld meg lenyelni mert a fulladás ettől következik be

2025. aug. 31. 22:03
 3/4 anonim ***** válasza:
30%
Nem úszod meg pszichiáter nélkül, elhanyagoltad magad. Betegség nem kezelhető a gyakorin. Ne húzd az időt, mert a mentő fog kórházba vinni.
2025. aug. 31. 22:05
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Egy alapos kivizsgálás kellene, mert ennek lehetnek pszichiátriai, neurológiai vagy szervi okai is, de ezt csak orvos tudja megmondani.

[link]

2025. aug. 31. 23:37

További kérdések:

Hogyan tudnám elfogadni hogy genetikailag kevés vagyok és soha semmi sem fog változni?

Nem vagyok sem magas sem jóképű se semmi külső adottságom nincs ami a nőknek bejönne. Hogy tudom elfogadni hogy mindig is genetikailag áldott magas, jóképű férfiak alatt leszek a nők szemében? Amig az ilyen férfiak minden hétvégén más nővel vannak. És légyszives ne...

Az normális, hogy a párom nem szeretné, hogy gyógyszert szedjek a borderlinera?

Mindketten huszonévesek vagyunk, ő a vége felé, én közepe. A lényeg annyi, amit már kérdésben írtam. Diagnózisom már évek óta van. Alapvetően tudok funkcionálni, munkában gondot nem okoz túlzottan , bár az is igaz, hogy csapatban / emberekkel együtt nehezebben...

Mit csináljak ha nagyon ösze vagyok törve lelkileg?

Senkivel nem tudom ezt megdumálni mert nem igazán vannak barátaim, de amúgy se tudnám mert még magam sem tudom hogy pontosan mi a baj vagyis tudom de nem tudom megfogalmazni és így elég nehéz. Azt vettem észre magamon hogy fáj a melkhasom ami szerintem emiatt van...

Aneptinex vélemények?

Ma kezdtem el szedni 3x1 dózisban. Sok helyen azt olvasom, hogy nem használ pánikzavarra és depire. Mik a tapasztalatok, mellékhatásokat mennyire éreztétek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!