Az normális, hogy a párom nem szeretné, hogy gyógyszert szedjek a borderlinera?
Mindketten huszonévesek vagyunk, ő a vége felé, én közepe. A lényeg annyi, amit már kérdésben írtam. Diagnózisom már évek óta van. Alapvetően tudok funkcionálni, munkában gondot nem okoz túlzottan , bár az is igaz, hogy csapatban / emberekkel együtt nehezebben dolgozom, illetve ha jön egy egy kötekedő ügyfél, azt nagyon magamra tudom venni ( ez kívülről legtöbb esetben nem látszik ). A magánéletem viszont hol rendben van, hol nem. Vannak nyugodtabb időszakok, de olyan is volt már, amikor félreértésből/veszekedésből adódóan vagdostam magam, tárgyakat vágtam földhöz stb. A párom inkább konfliktuskerülő, ha veszekedés van, mindig inkább lelép egyedül, kisétál a helyzetből szó nélkül és én ilyenkor nagyon bepánikolok, mert mindig azt hiszem, hogy el akar hagyni. Erről nincs szó, mikor lenyugszik, mindig visszajön.
Gondoltam már arra, hogy gyógyszert kéne szednem, de a barátom ezt határozottan elutasítja, nem akarja, mert szerinte azoktól csak zombi lennék és ki tudja milyen hatásai lennének. Valóban árthat a gyógyszer, lehet hogy igaza van? Egyáltalán használ a gyógyszer borderline esetén?

válasza:

válasza:Ezt NEM a párodnak kell eldöntenie, hanem az orvosodnak. (Kivéve, ha ö is szakpszichiáter, amit kizártnak tartok)
Ez olyan probléma, amit sok esetben gyógyszerrel teljesen normál szintre lehet hozni, aminek sok elönye lenne.
Elvileg minden gyógyszernek lehet mellékhatása (még a sima aszpirinnek is), de a legtöbb esetben a legtöbb embernél nem lép fel.
Szóval a helyednek az orvossal beszélnék, ö ismeri az állapotodat, el tudja dönteni, gyógyszeres kezelésnek van-e értelme, vagy haszna. Ha szerinte kellene, akkor a párod miatt nem szabad nem beleegyezni.
Ha valamelyik gyógyszernek olyan hatása/mellékhatása lenne, ami zavaró, abba lehet hagyni (természetesen az orvossal egyeztetve!), de általánosságban nincs semmi negatív hatása.
A párod meg jobban tenné, ha nem szólna ebbe bele, ez nem az ö területe, nem az ö döntése.
Kapcsolódó kérdések:
A nem mentális betegeknek mindig fix a hangulata? Ha történik velük valami traumatikus, akkor azzal kapcsolatban mindig ugyanúgy érzik magukat és nem változik a véleményük róla hangulatingadozás közben? Nem tudom, hogy pontosan milyen betegségeim vannak,...
Furcsa kérdés de be kell vallanom magamnak is, hogy legszívesebben visszamennék a kórházba ahol 1 hónapot voltam (pszichoterápiás osztály). Mert mióta kijöttem visszaestem. Hiányzik az, hogy valakit érdekeltek a problémáim. Nagyon kedvesek voltak az ott dolgozók és a...
Kb naponta 10 hangulat választásom van pl szorongás düh eufória depresszió között váltakozom Illetve ezek a váltások belső “fájdalommal “ is járnak
Én pánikbetegségre kaptam olyan gyógyszert,amit skizofréneknek szoktak.
Elvileg aspergeres és borderline vagyok. Belegondoltam és ha azt mondanák nekem hogy ma este meghalok akkor egyáltalán nem félnék. Csak azokért az emberekért aggódnék, akiket tényleg szeretek és közel állnak hozzám + reménykednék hogy nem lesz hosszú és kínos a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!