A pánikbetegségnek mik a tünetei ? Tapasztalatok érdekelnének.

válasza:Rendkívüli módon zavart idegállapot... Olyankor elfog téged egy hatalmas aggodalom, rettegés. Általában ok nélkül, és nem tudsz úrrá lenni rajta. Pánikolsz, aggódsz, rettegsz... Maga az érzés szakad rád. Hogy valami k*rva nagy baj van, de nem tudod hogy mi az, és hogyan oldd meg. Maga az érzet tör rád, minden körülménytől függetlenül.
Szóval legfőbb tünet a rendkívül zavart mentális állapot. "Nem tudod magad irányítani"... Végtelenül szorongsz, és nem vagy ura sem saját magadnak, sem magának a helyzetnek, sem pedig a külső körülményeknek.
Továbbá gyakori az intenzív izzadás, zavart beszéd, (kéz)remegés, légzési nehézség... Esetleg mozgáskoordinációs zavar, mivel maga a koordináció általánosan is problémás ilyenkor.
Esetlegesen megjelenhetnek érzelemkitörések akaratlanul, amiknek szintén nincs konkrét oka, és nem tudod irányítani őket: például hirtelen jött sírás, indokolatlan "mániákus" nevetés, bármi...
Kapcsolódó kérdések:
Eddig azt vettem észre hogy nagyobb megerőltetéskor jelenkezik a fejfájás. Illetve a fülem ilyenkor vörös lesz és meleg. Sokkal jobban fáradok már mint régen, probálom folytatni továbbra is a rendszeres sportolást de az erős fejfájás miatt nem mindig sikerül. Orvos...
Medazepam-TEVA 10 mg. Ismerek olyat, aki pár napig bírta szedni, olyan rosszul volt tőle, nekem viszont ezt írta fel most az orvos pánikbetegségre és szorongásra.
Elvileg marad az 50 és 25 mg, nem kell majd emelni, de azért kíváncsi vagyok, hogy valakinek van-e "élménye" az említett gyógyszerekkel. :) Korábbi gyógyszernél anno nagyon erős mellékhatások voltak, aztán most kicsit tartok attól, hogy egyszerre kettőt is kellene...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!