Ezzel forduljak pszichiáterhez, pánikbetegség lenne?
Kb 3 hete kezdődött , hogy reggel heves szívdobogásra és iszonyatos gyomor idegre riadtam fel.Azóta ilyen minden napom.
Egésznap félelelem érzésem, szorongásom, és hányingerem van.Mellkasban folytó, szorító érzés is jelen van.Enni alig tudok , mert a nyelés is sokszor nehézkes.Étvágyam nincs.
Apám sajnos demenciával küzd, otthon ápolom, nyáron volt egy agyvérzése is. Ez nagyon megviselt.
Eddig nem voltak ilyen intenzív tüneteim.
Régen pánikbetegséggel kezeltek már, de kigyógyultam.
Újra előjött volna?

válasza:

válasza:

válasza:Kértem időpontot pszichiátriára.Jövőhét hétfőre kaptam időpontot.Hát majd kiderül.
Most még azon parázok, hogy lehet be kell feküdjek esetleg gyógyszerbeállításra.Na akkor nem tudom hogyan oldom meg a demens apukám ellátását.

válasza:Kimerültél, és óriási rajtad a felelősség.
Azonkívül gondolom egyáltalán nincs időd magadra, nem mered magára hagyni és ezért te sem jutsz el sehova, talán még a lakásból se tudsz/mersz kimenni, nehogy épp akkor történjen vele valami.
Nyugodt alvásra, pihenésre, programokra, vagyis normális emberi életre sincs lehetőséged.
Ezt nem csinálhatod tovább egyedül, belerokkansz.
Sürgős segítségre van szükséged, a családból, önkormányzattól, akárhonnan.
A pszichiáternél kb 5 percet voltam bennt.
Elmondtam neki a tüneteim, bólogatott, és felírt egy antidepresszánst (Rexetin).
Jelezte , hogy kb 1 hónap minimum mire érezhető hatása lesz.
Most azt szedem , egyenlőre ugyanolyan állapotban vagyok.

válasza:A gyógyszer csak elviselni segít, ami nem normális, nem kéne és túl sok teher, árt.
Igazi segítségre van szükséged - emberek, jöjjenek, csinálják, mert egyedül nem megy, nem mehet.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
2013-ban történt, hogy egy hajnalon nagyon erős fulladásos rohamra keltem. Ki kellett mennem a teraszra, mert azt hittem meghalok. Majd ez elég gyakori lett. Voltam a pulmonológián és szerencsére minden negatív lett, az orvos is azt mondta, hogy egészséges...
Traumák, valamint rossz élmények miatt kialakult nálam pánikbetegség, erős szorongással. Emiatt felkerestem pszichiátert. Viszont ezekről a dolgokról nagyon nehezen beszélek, volt már, hogy valakinek említettem, de majdnem elsírtam magamat. F
Nem túlzás elsőre ilyen sokat?
Fiatal nő vagyok, szorongással és pánikbetegséggel küzdök. És eddig sajnos nem voltam elég erős ahhoz, hogy uralkodni tudjak ezen. Irracionális dolgokon aggódtam, folyamatos pánikrohamaim voltak. Viszont pár napja valami megváltozott bennem, kaptam egy nagyon erős...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!