Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondják, hogy a borderli...

Miért mondják, hogy a borderline-os személyeket nem lehet elviselni?

Figyelt kérdés
2014. dec. 19. 21:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy darabig el lehet, illetve, ha olyan az aktuális élethelyzetük, amiben jól és főleg fontosnak érzik magukat. (Pl. terhesség, kismamaság) De mikor viselkedésképtelenek, ráadásul nem is emlékeznek rá...nehéz, főleg együttélni.
2014. dec. 19. 21:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Az, hogy dührohamai vannak, máskor pedig teljesen normálisan, sőt szimpatikusan viselkedik, ennek a betegségnek a jele?
2014. dec. 19. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem lehet megmondani. Időnkénti dührohamai sokaknak lehetnek.
2014. dec. 19. 21:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Ti ismertek olyan embereket?
2014. dec. 19. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:
95%

a borderline egy átok. Ha autofóbiával és társfüggőséggel társul, akkor a nemborderline-os emberek nem viselik el, mert nem tudják megérteni. Azt gondolják csak terroristák és manipulálni akarnak másokat, holott csupán szeretetre vágynak és eléggé depresszívek tudnak lenni a folyamatos kudarcaik miatt. Például ha 25 éves és még szűz mert állandóan eltűntek a lányok az életéből és senki nem szerette őt szerelemből soha. Az egy dolog, hogy ha olykor-olykor negatív visszajelzést kapnak, de akik állandóan ezt kapják, azok ezt tanulják meg és ezért lelkileg sérültek, "fogyatékosok", habár megfelelő szeretettel egyenesen jó fejek tudnak lenni, ha érzik, hogy szeretve vannak. Általában akik borderline-osok azok magasabb IQ-val is rendelkeznek, de a szociális készségek nem fejlődtek ki, így ebben a "normális" személyeknek segíteniük kell nekik.

Nem gonoszak, csak sérültek.

2014. dec. 21. 11:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért mondják, mert így van.

Én is borderlineos vagyok, s nagyon sok barátot vesztettem el, mert nem értették ezt az egészet, s belefáradtak...

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy aki igazán szeret, az melletted fog maradni, s igenis el fog viselni..nekem most vannak ilyen barátaim, s nagyon nagyra értékelem őket emiatt.

A másik, amit talán sokan nem tudnak-mármint a "kívülállók", hogy maga a boederlineos személy számára a legelviselhetetlenebb ez az egész. Mert a szerettei szenvednek persze, s ez iszonyú rossz..De a borderlineos személy is ugyanúgy szenved maga miatt, plusz még azért is, mert látja mekkora fájdalmat, szenvedést, aggódást okoz azoknak, akik szeretik őt... s hiába próbál nem tud ellene tenni... én sokszor már ott vagyok, hogy inkább meghalnék, mintsem mégtöbb fájdalmat okozzak az igaz barátaimnak..

2015. jan. 2. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!