Honnan tudjam, hogy függő vagyok e?
Nagyon szeretek számítógépen játszani, néha akár egész nap. De! Dolgozok, ellátom magam, járok sportolni, vezetem a háztartást, teljesen önálló vagyok, találkozok barátaimmal is, olvasni is szeretek, szóval sok egyéb dolgot is csinálok, teljes értékűen, de néha akár napokig is többségében csak játszok a számítógépen, mert annyira leköt. Ha kell, félbe hagyom egyből, mert pl segítenem kell valakinek.
Sokan amikor hallják mennyit játszok, azt mondják függő vagyok, de nem tudom miért lennék az, hisz nem csak és kizárólag erről szól az életem, csak nagyon szeretem. Amúgy lány vagyok, és barátom is van.
Szerintetek függőség?
Én voltam számítógép, illetve world of warcraft függő... Elég rossz mikor rájössz és önerőből kell változtatnod.
Nem a mennyoség adja a függőséget, han az, mikor már semmi más nem okoz flow élményt... Mikor már csak a játékban hajkurászod a flow élményt, sőt, az igazi függő már a játékban sem érez flow élményt, de úgy érzi, hogy csak a játékkal érheti azt el...
Én leszámoltam a munkahelyemen, anyámékon élősködtem, reggel felkeltem(14:00-15:00 fele:)), beültem a gép elé és wow-oztam amíg ki nem dőltem, átlagosan hajnal 04:00-05:00 körül...
Ezt csináltam 1 év 8hónapot, mikor egy csaj kijózanított és lehozott a wow-ról... A sors fintora, hogy őt is wowban ismertem meg... Ez 4 éve volt, azóta tudatosan nem tartok olyan gépet, amin angry birds-nél összetettebb játék elfut.
2# attól, hogy valakinek hiányzik egy olyan tevékenység amit éppen nem csinálhat de szereti, attól még nem függő...
Az igazi függők a legtöbbször, mikor megfogalmazódik bennük a kérdés, hogy vajon függő vagyok e, akkor már gyűlölik a függőségük tárgyát...
Én pl a falat kaparom úgy elmennék bringával túrázni, mégsem vagyok bicikli függő...
Ugyanakkor most erről a kérdésről eszembejutott, milyen jó volt bandázni a guilddel crossroads-ban szombat esténként és tábortűznél táncolni meg piálni... Ez viszont beteges és nem szabad többé átélnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!