Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a leghatásosabb módja a...

Mi a leghatásosabb módja a klausztrofóbia kezelésének?

Figyelt kérdés

Ősszel amerikába szeretnék menni (repülővel) de egyszerűen nagyon félek a bezártságtól.

Ma a fogorvosi székben is rám jött a menekülési vágy de valahogy kibírtam...

A kozmetikusnál is rám szokott jönni amikor tisztítja az arcom.

Pizzafutárként dolgozok és ha kell a 10.re is felsétálok a lépcsőn (vagy lehívom az illetőt ha tudom, hogy nem jattos).

Régen nem féltem a buszokon de most már nem szállok távolságira (ahol nem lehet elhúzni az ablakot).

2 ajtós kocsiban nem ülök hátra csak előre.

Persze volt már, hogy erőt vettem magamon és beszálltam liftbe, távolsági buszra sőt még liftbe is beszálltam (üvegesbe és simába zártba IS) de ez nem állapot. 10 óra nagyon sok. Értem én, hogy ennek mély lelki okai vannak de nekem nincs több száz ezer vagy akár több millió forint félre tett pénzem, feltéve azt is, hogy a pszichológusok java szarik az egészbe szerény véleményem szerint és a változás leginkább csak tőlem függ, ergo annyit nem érnek amennyit elkérnek...

Egyszer műtöttek korábban engem, akkor kaptam valami gyógyszert. Nem tudom lehet, hogy altató volt lehet csak egy sima nyugtató. Na attól tök jól éreztem magam. Mikor toltak be a liftbe röhögtem..

Érdekelnének más klausztrofóbiás véleménye a PILLANATNYI gyógyszerszedésről, a terápiákról. Kinek mi vált be, mennyire, mit szoktak csinálni ha rosszul vannak stb.

Köszi

2016. jún. 28. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi a leghatásosabb módja a klausztrofóbia kezelésének?

Pszichiáterhez fordulni.

2016. jún. 28. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Lassú hozzászoktatás.
2016. jún. 28. 18:47
 3/6 A kérdező kommentje:

De mihez?

Az emberek nem azert tudnak liftbe menni para nelkul nert hozzaszoktatak magukat.

Sok olyan hely van ami nem csak a lifthez kotheto.

2016. jún. 28. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Gyors, és eredményes a hipnobehaviorista kezelés.

https://www.youtube.com/watch?v=mS8Stv7G9qU

2016. jún. 29. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Legjobb lenne mégis TB által támogatott pszichológus. Olyan, aki ért a kognitív viselkedésterápiához. Ha teljesen elvesztetted a bizalmadat irányukban (ami szerintem egyszerűen azért lehet mert érdektelen vagy hozzá nem értő(pontosabban a fóbiákhoz nem értő) szakemberekbe futottál, ami sajnos minden szakmában előfordulhat.

Te is érted, hogy nem lehet folyamatosan szorongásoldókon (valszeg azt kaptál) élni, viszont nagyon más opció nincs: vagy gyógyszer a pillanatnyi tünetekre és/vagy terápia.

Még amit tudok ajánlani, hogy olvass magadtól a témában, próbálj ki relaxációs módszereket, amiket tudsz alkalmazni rosszullétek esetén.

2016. jún. 29. 10:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne menj repülővel.Menj vízen akkor.Igaz,tovább tart.De ott legalább ablakot tudsz nyitni.Repülőn bajosan :D
2017. ápr. 29. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!