A norcolut tabletta jó menstruáció meghozására?

válasza:

válasza:Hány éves vagy?
Mit jelent, hogy rendszertelen?
Voltál már orvosnál?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Szia
Nemtudom hogy még aktuális-e a kérdés, de én szintén 19 éves lány vagyok, és én már voltam endokrinológusnál és nőgyógyásznál is, és mindkettő orvos a norcolutot tanácsolta a menstruáció meghozására mivel nekem már több mint féléve nincs + ciszták eltüntetése miatt is, mivel sajnos most mást nemtudtak tanácsolni.8 napig kellett szednem, napi 2 tablettát. Hát mondanom sem kell, de azalatt minden bajom volt. Állandó haspuffadás,gyomor görcs, farkaséhség. De nekem sajnos nem használ. 3 napja kellett volna megjönnie a menstruációmnak de semmi.Sajnos emiatt a fogamzásgátlót se tudom elkezdeni szedni, mivel nekem pont az lenne a cél hogy menstruáljak és tüntesse el a cisztáim.Már én sem tudom mihez kezdjek.... Remélem neked azért használni fog. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Együtt voltam a barátommal és elszakadt a gumi,szóval elmentünk az orvoshoz esemény utáni tabblettáért. 9 napja kellett volna megjönnie, lehet, hogy a tabbletta miatt késik? Csináltam két tesztet is, mindkettő negatív lett. Van akinek késett az esemény utáni miatt, illetve mennyit?
Az elmúlt 2 hónapban nem menstruáltam, mert elfelejtettem két egymást követő levélben is bevenni a harmadik héten egy bogyót. Tegnap barnáztam, ma már meg is jött, pedig eddig mindig a 7. placebo tablettás napomon jött meg. Most ugyanúgy 4-5 napig fog tartani, attól...
Általában 4-5 napig meg szokott lenni, de volt már olyan is, hogy nagyon gyengén, vagy nagyon kevés napig véreztem. Viszont ilyen még nem történt, hogy csak egy napig, és csak épphogy véreztem. Normális ez fogamzásgátló szedésekor? (Nyilván a 7 nap szünet alatt)
Esemény utánira rá 2 hétre megjött, de rövidebb ideig tartott, és kevesebb is volt, mint alapból. Ezután 29. napra jött meg, de már előtte jópár nappal éreztem szurkálást az alhasamban, ami azóta is tart(ciklusom 2. napjan) . Ez normális esemény utáni tabletta után, vagy kezdjek aggódni?
Yasminelle-t szedek már 3 éve és tegnap vagy ma hajnalban meg kellett volna jönnie mert mindig ilyenkor szokott. De még semmi. Szedtem rendesen, nem hagytam ki, nem később vettem be, nem szedtem antibiotikumokat, stb.stb. szóval semmi nem volt ami miatt gáz lehetne de...
Betegtájékoztatón írják, hogy a 7 napos szünet lerövidítésével (értsd: nem kivárva a 7 napot, hanem hamarabb elkezdeni szedni) előrébb lehet hozni a következő vérzések időpontját. Próbálta már valaki? Kicsit tartok tőle, viszont jó lenne valahogy hétvégére...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!