Szinte állandó gyulladás és hüvelygomba fogamzásgátlótól? Lehetséges?

válasza:szerintem lehet ettől illetve még az lehet, hogy amit elsőre adott nem vált be, de akkor másodszorra valami mást kellett volna felírnia a dokinak.
mondd el neki, hogy most próbáljon meg valami mást kitalálni, mert nem akarsz félév múlva megint ezzel a tünettel visszajönni. (amúgy a hüvelyednek sem tesz jót ennyi gomba és gyulladás).
és talán érdemes lenne fogamzásgátlót váltani. én legalábbis ezeket tenném.

válasza:És a doki mit mondott, lehet a gyógyszertől? Mert szerintem az, ha okoz is panaszokat, nem ilyeneket. Hányinger, hízás, mellfeszülés, inkább ilyesmiket.
Egész biztos vagy abban, hogy a barátodnak csak Te vagy? (Véletlenül sem bántásnak szántam, csak ennek nagyobb az esélye ilyen gondoknál, mint a fog.gátl-nak.)

válasza:Sajnos IGEN, mert a tabi megváltoztathatja a hüvely savasságát, ezáltal fogékonyabb leszel a gombára. Tehát közvetve okozza. Ha abbahagyod, valószínűleg megszűnnek a panaszaid. Kolléganőm totál így járt, csak ő candidával, lehet, hogy neked is azt kéne nézni.
Azt hiszem, ez rá is van írva a használati utasításra, de nem biztos. A Yadine-t nem ismerem, az enyémen rajta van.
Egyébként az is lehet, hogy más tabit kéne kérned, de ez csak tipp, lehet, hogy mindnek van ilyen hatása.

válasza:

válasza:

válasza:Figyi, nekem már nem tudom hanyadik gyógyszer sem segített, amikor afták miatt mentem fogorvoshoz aki eküldött vérvételre a körzetihez, innen mentem allergológhoz, és kiderült h lisztérzékeny vagyok. A diéta 2-3 hónapjától megszűntek a hüvelyi panaszaim, csak a nyáron, hogy önkéntesen abbahagytam a diétát, vissza is jött a gomba...+ hajhullás, szemkáprázás...
A gomba a cukorból táplálkozik, psóbálj meg nem enni édességeket, hagyd el a cukrot vagy csak nagyon kis mennyiségben fogyassz. Ez főként azért van, mert az immunrendszered le van gyöngülve. Szerintem érdemes lenne utánnajárnod, lehet hogy ez a bajod, és akkor felesleges gyógyszerekkel nyomnod magadat!

válasza:Ha eddig sose volt gondod, akkor valószínű, hogy a tabi a hibás. Szerintem hagyd abba, akkor meglátod jobb lesz-e.
(Egyébként a legtöbb tabi betegtájékoztatójában fel van tüntetve mellékhatásként)
Kapcsolódó kérdések:
Külön-külön volt már mindkettő, az előbbi kb 10szer, az utóbbi 3szor. Bartholinnel néhányszor megműtöttek, de néhány éve már hagyom ahogy van, kb 1 hét után magától megnyílik, a váladék és a genny kiürül és minden a régi. Most viszont megnyílott, félig kiürült,...
Hüvelygombám illetve gyulladásom van,kezelem magam hüvelytablettával és szájon át szedhető gyógyszerrel is. Az a baj,h barátommal csak ritkán tudunk együtt lenni így szeretnénk szeretkezni. Ronthat az állapotomon ha óvszerrel védekezünk vagy nincs rá különösebb hatással?
Tegnap vettem észre hogy a kisajkam környékén,ég,viszket.Mitől lehet ez?Kezelhetem ezt Canestennel? 16/L
Párommal nem védekezünk,de sajnos már vagy fél éve nem jön össze a baba.Nem merem azt hinni,hogy most azért késne kb 1-1.5 hete mert babás lettem.Vérzésem igen rendszertelen,de már régen késett ennyit.Picit fáj a mellem ha megnyomkodom,de ezen kívül semmi panaszom.Baba...
Párommal nem védekezünk,de sajnos már vagy fél éve nem jön össze a baba.Nem merem azt hinni,hogy most azért késne kb 1-1.5 hete mert babás lettem.Vérzésem igen rendszertelen,de már régen késett ennyit.Kezd fájni a mellem és a derekam is,de lehet ez menstruációs...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!