Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A Bartholin-mirigy gyulladás...

A Bartholin-mirigy gyulladás kezelése hogyan történik? Kúppal? Mennyi idő alatt gyógyul meg kb?

Figyelt kérdés
2008. dec. 25. 22:15
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
A Bartholin-mirigyek a hüvelynyílás mellett helyezkednek el. A Bartholinitisz - egyik vagy mindkét mirigy vagy járataik gyulladása - akkor alakulhat ki, ha a hüvelyből baktériumok jutnak a mirigyekbe. A Bartholinitisz ritkán nemi úton terjedő betegség következménye. A környező szövetek (a szeméremtest) megduzzadhatnak. A mirigyben genny gyűlik fel, ami fájdalmas tályogot okoz. Antibiotikumszedésre a fertőzés általában néhány napon belül gyógyul, de visszatérhet. Fájdalomcsillapítók enyhítik a fájdalmat.
2008. dec. 25. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha gyakran begyulladnak, akkor ki is vághatják, ez egy rutin műtét!
2008. dec. 26. 09:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy nem is ilyen betegségem van, mert a csomót inkább a végbélnyílásomhoz közelebb észleltem. És fájni sem fáj.
2008. dec. 26. 11:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Orvoshoz csak ünnepek után tudok menni:(
2008. dec. 26. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem is volt hasolom.kérlek irj privit és megbeszéljük
2009. márc. 24. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem megműtötték. :(
2009. ápr. 3. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Petefészek gyulladás után mehetek Aquaparkba?

5 napja szedem az antibiotikumot és iszom a gyógyteákat is és már alig érzem a hasfájást. viszont van rá egy lehetőségem hogy aquaparkba menjek. Mit csináljak? lehet komoly probléma belőle, ha elmegyek?

Krónikus Hüvely gyulladás? Mit tegyek?

Januárban született meg a kislányom.Már a kórházban éreztem égő érzést,de akkor azt gondoltam,a belső varratok és vérzés okozzák.Aztán hüvelygombára gyanakodtam,és az orvos,mivel kenetet nem tudott akkor venni,pimafucin kúpot írt fel.Az állapotom nem változott.Aztán...

Lehet Bartholini mirigy gyulladás? A bal nagyajkamon egyik napról a másikra, egy majdnem dió nagyságú csomót fedeztem fel. Eléggé fáj, és meg vagyok...

Ez a csomó olyannak tűnik,mintha véres gennyes váladék lenne benne.Megnyomnám kifakadna?Szerintetek mi lehet ez?Kezdek aggógni!

Heg alatt kifakadt gyulladás, kijön a cérna magától?

Császár metszés után 16 hónappal a heg alatt lett egy kis gyulladás a háziorvos azt monda fel nem szívódott cérna párakötést javasolt ki is fakadt 6 nap után,ki jön a cérna magától,más is járt így?Mik a tapasztalataitok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!