Valaki tud erről véleményt mondani?
Figyelt kérdés
Leider mutációm van, ráadásul homozigóta vagyok a mutációra nézve. Magyarán mind a két szülőmtől örököltem a trombózisra való hajlamot. Az első nőgyógyászom nem vette a fáradtságot arra, hogy körültekintően kivizsgáljon így simán felírta a Lindynette20 fogamzásgátlót. 4 évig szedtem, majd gyógyszert szerettem volna váltani (mert x időnként javasolt), így az új nőgyógyászom elküldött egy komplex vizsgálatra, ahol kiderült, hogy egyáltalán nem is szedhettem volna semmilyen hormontartalmú bogyót. 4 éve nem szedek semmit, amúgy sosem volt bajom, nem magas a vérnyomásom, nincs semmi arra utaló, kézzelfogható jel, ami aggódásra adna okot. Mindig kicsit aggódósabb voltam az átlagnál a teherbeesést illetően, de mivel nem volt az utóbbi időben állandó párkapcsolatom, így nem nagyon izgatott a dolog, de a jelenlegi párom allergiás a latexre, és én is utálom a gumit, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálnám a Nuvaring hüvelygyűrűt, ami tudomásom szerint másképp juttatja be a hormont a szervezetbe, mint a gyógyszer, és szednék mellé mondjuk Aspirin Protectet? Egészségügyis esetleg megerősíti ezt a lehetőséget, vagy valaki, aki hasonló problémával küzd? (26 vagyok, és nem szeretnék még babát, sem spirált)2014. máj. 7. 00:07
1/3 anonim válasza:
Ilyen esetben a Nuvaring sem jöhet szóba. Hiába juttatja be máshogy a hatóanyagot, attól még bejut, és hat is. Ugyanúgy fokozza a véralvadást, semmiképpen sem lehet szedned. Ha valaki véletlen hajlandó felírni, az iszonyatosan felelőtlen.
2/3 anonim válasza:
Első vagyok. Keressetek valamilyen hormonmentes kompromisszumos megoldást, pl. spermicid megszakítással kiegészítve (mivel önmagában nem túl megbízható), vagy szerezz be egy pesszáriumot.
De egyébként vannak latexmentes óvszerek. És oké, hogy "utálod" a gumit, de még mindig jobb egy fél fokkal rosszabb szex a gumi miatt, minthogy lebénul a fél oldalad, vagy megvakulsz, esetleg meghalsz.
3/3 A kérdező kommentje:
Persze, igazad van én is sejtettem, hogy nem nagyon fog ez működni, de azért elég rossz ez így...:(
Mindenesetre köszönöm a válaszodat! :)
2014. máj. 7. 00:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!