Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV fertőzés esetén, ha...

HPV fertőzés esetén, ha gyermeket szeretnénk, mi várható?

Figyelt kérdés
Egy éve magas rizikójú (16os) HPV-t diagnosztizált nálam a nőgyógyász. Azóta félévente járok szűrésre (nincs rákmegelőző állapot, csak a vírus jelenléte lett kimutatva) és közben babát is szeretnénk. A nőgyógyász azt mondta, amíg nem járunk a végére, ne essek teherbe (legalább még fél évig). Egy másik meg azt mondja, nyugodtan lehet, nem jelent kockázatot, de mivel előbbi a választott orvosom, az ő tanácsát fogadom meg. Az érdekelne, aki volt hasonló cipőben, mi a gyakorlat ilyenkor? Azt figyelik, romlik-e a lelet, és ha fél év alatt nem, akkor jöhet a baba, vagy ha nem tűnik el a vírus rövid időn belül, akkor konizaciót végeznek? Valaki esett teherbe ilyen fertőzéssel? Ha igen, hogy zajlott a terhesgondozás, illetve romlott-e látványosan a citologiai lelet a terhesség ideje alatt?

2018. jún. 15. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem terhesség alatt derült ki, hogy HPV-m van. Terhesség alatt amugyis sokkal jobban legyengül az immunrendszer, és nekem kijöttek ott alul szemölcsök. Csináltak tipizálást és nekem 2 magasfaktoru HPV-m is volt a szemölcs mellett. Annyi hátránya volt az egésznek, hogy nekem automatikusan programozott császár lett a vége. Nem szülhettem természetes úton. Majd mikor megszületett a baba rá pár hónapra, csináltak konizációt mert nekem már rák megelozo allapotban volt a dolog. Most kell mennem majd megint egy rakszuresre. A szovettani eredmeny szerint minden rendben, es a kisfiam is egészséges mint a makk :)
2018. jún. 15. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

"A nőgyógyász azt mondta, amíg nem járunk a végére, ne essek teherbe (legalább még fél évig). "


Én nem értem mit akar. A HPV-nél van, hogy évekig tart, mire eltűnik a szervezetből. Sőt, olyan is van, hogy nem tűnik el. Akkor mi lesz? Ne szüljél vagy mi?


Ha a cytológiai eredményed jó, akkor nem értem, mire kell várni. Ha rossz lenne, akkor persze megérteném, hogy meg akarja nézni a következőt és dönteni, hogy kell-e conisatio.

De P2-es eredményre, ha csak HPV infekció áll fenn, nem conisalnak, pláne nem gyerekvállalás előtt, ahol még funkciója is van....

2018. jún. 15. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves második, ez az, amit én sem értek, fél éve ugyanezt mondta, mert már akkor is pedzegettem, hogy idén szeretnénk belevágni. Azt nem tudom a P skálán hányas a leletem, mert azt mondja, az már elavult, nem használatos, szóval fogalmam sincs minek felel meg az érték, azt tudom, hogy egyelőre semmi gáz nincsen, csak a tipizalas kimutatta januárban a HPV 16 jelenlétét. Emiatt is kérdeztem, hogy ilyenkor mire várjunk, mert én is úgy tudom, van, amikor sosem tűnik el a vírus, és emiatt azért csak nem kell lemondani a gyermekvallalasrol. Azt tudom, hogy terhesség alatt könnyebben kialakul egy rakmegelozo állapot az immunrendszer gyengülése miatt, de akkor szülés után is meg lehet tenni a szükséges beavatkozásokat. Sajnos egyik orvos ezt mondja, a másik meg azt, de alapvetően elégedett vagyok ezzel az orvossal, ezért úgy érzem, betartom amit javasol, csak nem igazán értem, hogy meddig es mire kell várni pontosan.
2018. jún. 15. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Tény, hogy már nem a Papanicolau beosztás a releváns, hanem a Bethesda féle, de a tök negatív leletre nincs speciális kifejezés a Bethesda rendszerben, így arra csak P2-t szoktunk mondani.

Ha ott van valami eltérés (ASC-US, ASC-H, LSIL vagy bármi más), akkor más a helyzet, de ha nincs semmi ilyesmi, továbbra sem értem miért kell várni.

2018. jún. 15. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Alakformáló masszázskrém
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az. De ha ilyesmi lenne, akkor azt csak mondaná az orvos nem? Már egy CIN1-est is megemlitenek gondolom. Semmit nem kaptam eddig, se kupot se semmilyen gyogyszert, csak járjak vissza fél évente és ne essek teherbe. De ha valami baj lenne, azt csak elmondják, remelem.
2018. jún. 15. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ha azt mondta, hogy minden rendben, akkor gondolom nem áll fenn ilyen. De miért nem kéred ki a leleted?

Oké, hogy mondja szóban, de azért csak nem ártana, ha a kezedben lenne...

2018. jún. 15. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Mert eddig elég volt szóban is, hogy minden rendben, de ez, hogy gyerek még ne legyen, ez elég furcsa, úgyhogy mostmár ki fogom kérni, a héten voltam vizsgálaton, ha megvan a lelet, akkor azt már én is látni szeretném
2018. jún. 16. 10:56
Unatkozol? Gyere játszani!

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
