Sport vs Sérv sérülés Megéri megműttetni?
2009-ben lágyéksérvet kaptam duplát amit akkor megműtöttek még a régi szikés módszerrel
Eltelt kábé 1 év mire vissza tudtam menni edzeni terembe
Utána kiszakadt újra mivel a tiltás ellenére itthon rámparancsoltak és egy kissé nehezebbet emeltem mint kellett volna (egy vödörnyi sódert hoztam le az emeletről és ahogy leértem már éreztem, hogy itt már a sérv megint kezd kiújulni)
Utána megkért a szomszéd, hogy a 200 kilós szerszámos vasládáját emeljük már ki az autóból ami acél az alján körülbelül 2 miliméter vastag fogás volt, tehát az összes nyomás a gerincemet érte ami el is tört emiatt
2 évig volt bennem gerincprotézis de kivetettem mivel már több gondot okozott a végén mint hasznot, se leülni se felállni, se fordulni se semmit nem tudtam tőle csinálni és ropogtatta is a porckorongjaim (csinált is egy szép Schmorl sérvet)
Szóval most pedig idén nyáron a már kiszakadt bal lágyéksérv valószínűleg átszakadt a meggyengült hasfal miatt a heréimbe így kaptam egy heresérvet is
Az egy dolog, hogy 70% rokkant vagyok életem végéig emiatt de kérdés az, hogy megéri e megműttetni a lágyéksérvet harmadjára mivel ha a beleim kijönnek a sérvkapun akkor az igencsak fájdogál, azt úgy kell az ujjaimmal visszanyomkodni a hasüregbe
Az orvos erre azt mondta, hogy megműti ha nagyon muszáj harmadjára is de igazság szerint minél többször műtik az eredmény annál gyengébb lesz
A heresérv csak a kezdetekkor fájt ma már csak érintésre és tussoláskor
Ha megműtik akkor valószínűleg mind a két sérvet meg kell műteni mind a két lágyéksérvet és a heresérvet is és akkor megint hálót tesznek be
Kérdés az, hogy a továbbiakban sportolhatok e mert ha nem akkor nem csináltatom meg a műtétet fájjon mindennap akármennyire is ugyanis muszáj tornázni márcsak a gerincem miatt is
Komolyabb fizikális munkát már nem tudok ellátni ebben a lepusztult egészségügyi állapotban de ugye kérdés az is , hogy mennyire befolyásolná a munkavégzést is a két műtét elvégzése, esetleg újra kiszakadna e a háló mind a lágyék mind pedig a belső hasi részen ahová a herevezetéket visszatolják majd behálózzák

válasza:1/1 anonim
Köszönöm ezen már túl vagyok, egyszer felvágtak szikével amikor is hálót ültettek be, az bírta 10 évig de ugye addig lett erőltetve amíg az ki nem szakadt
Nem azért lett kiszakadva mert én erőltettem hanem mert itthon dolgoztattak noha tudták, hogy sérvem van dehát ugye itthon senkit nem érdekelnek az ilyen dolgok mivel ugye "nekik az nincs akkor ugye a másik problémája meg kit érdekel alapon" mennek a dolgok
De egyébként már műtött sérvesként is dolgoztam kőművesként ahol alapban fel se vehettek volna mivel csak 5 kilóig lehet emelni sérvvel
Minden orvos hálót ültet be, már 2009-ben is hálót kaptam ami elég jól bírta is a fizikai megerőletést is de kellett vagy 1 év mire beépült a szövetbe
Nem tudok nagy terhet emelni márcsak a gerincem eltörése miatt és sérvesedése miatt sem, úgyhogy ez nemcsak az első sérv miatt felejtős
Én jártam konditerembe is műtött hálós sérvvel, nyilván olyan gyakorlatokat nem csináltam amik bántották a sérvet de le tudtam teljesen jól edzeni egész nagy súlyokkal is
A probléma a gerinctöréssel van, azzal nem tudok edzeni, nagyon kis súllyal kell edzenem vagy ki kell találnom magamtól, hogy milyen edzést kell csinálnom, hogy ne provokáljam a sérvet bár ez általában nem sikerül, eléggé kinn van már
Ez nem döntés kérdése, a viszonylag nagyobb megterhelésű hát tornát folytatni kell mivel a gerinctörésem azonnal súlyos gerincferdülést is okozott, a protézis meg sérvet úgyhogy igencsak foglalkoznom kell a gerincemmel, hogy az rendben legyen úgyhogy itt a sport egyenlő jelenleg az egészséggel is mivel le vagyok elölről is meg hátulról is robbanva súlysan
A laparoszkóp legyen az a műsor amit felejtsen el mindenki akinek csak szimpla lágyéksérve van de köldöksérve nincs, mivel az orvos azonnal átvágja 3 helyen is a hasfalat ezzel azonnal 3 sérvet is okoz ezzel a műtéti eljárással, nemtudom ezt a marhaságot ki találta ki, de inkább vágjanak fel szikével 10 centi hosszan mintsem megbontsák az egészséges hasfalat a laparoszkópiával, ugyanis az sosem forr be százasan és mindig csak gondok lesznek vele, szóval ez biztos felejtős
Jó a kérdés mi legyen mert már fáj elől és hátul is mindkét műtét és ez komoly gond, és ha még több hálót beraknak ami esetlegesen kiszakad megint akkor nyilván negyedjére már nem műtenek meg

válasza:Laparoszkópos eljárással műtöttek ár akkor amikor ez még nagy ritkaság volt.
Fizikai dolgozó voltam.Mikor megfeledkeztem magamról 60-70 kg tárgyakat is emelgettem,mert erőm volt hozzá.Azért nem mindegy mennyire vagdosnak össze,és ilyenek miatt is hetekig nyomom az ágyat. Nekem a köldök felett volt kb 3 x 1.5 cm es vizszintes bemetszésem.Már a nyom sem látszódik.
4.nap már küldtek haza .
3/3 anonim
Értem akkor kezdjél már el felüléseket csinálni a gyógytorna miatt ami a hátam miatt muszáj csinálni, egyből érezni fogod, hogy a háló már szakad is felfelé és be is vérzik
Őrület mekkora marhák az orvosok időnként, hogy nem veszik számításba egyáltalán hogy az egyik orvos mit csinál és ha ők mit csinálnak az pont üti egymást
Nem vághat át egyébként sem az orvos egy egészséges hasfalat mivel az sosem forr össze százasan ezt az orvos is tudja azért rak be hálót
De három fajta műtéti megoldás is van ebből kettőben át kell vágni a hasizmot a harmadiknál nem
Jó kérdés miért nem a harmadikat alkalmazzák ha már látják, hogy a beteg hátulról véglegesen le van sérülve ugyanis az onnantól kezdve súlyosan komplikálni fogja a dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Orrsövényferdülésem van, és tegnap éreztem valamit az orromban amit zsepivel ki akartam szedni de nem sikerült. Megnéztem vakuval akkor láttam hogy azon a kis púpon ami benne van az orromban egy hólyag látszódik.. ma már érzékeny ha beszélek is. Ezzel mit...
Másfél hete rosszul léptem, kibicsaklott a bokám. Acélbetétes bakancsban voltam (munkahelyen), pár percig fájt nagyon, de tartotta a bakancs, utána nem éreztem semmit. 2-3 nap múlva lett az, hogy a lábfejem közepén éreztem fájdalmat reggel, alig tudtam sántikálni,...
Pár napja múlt el nagyjából teljesen a becsipődéstől keletkezett fájdalmam, de nem akarom elsietni sem a dolgokat, nehogy vissza essek. Kis súlyokkal, illetve saját súllyal szoktam edzeni, már mondhatni nem érzem a derékfájást. El szabad kezdeni kisebb sorozatokkal...
Rosszul szálltam le az ágyról, elestem, bevertem a hátam az asztal szélébe, átsugárzik előre a mell alá. Ha mozgok, fáj.
Medicinlabáztam tesi órán és amikor eldobtam a labdát mintha elpattant volna és nagyon erős fájdalom volt ez már körülbelül 3 hónapja vagy akár több is azóta minden féle hirtelen dobásnál vagy oda nyulásál bármi ami a vállal történik hirtelen és gyorsan csinálom ugyan...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!