Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Keletkezik e káros anyag,...

Keletkezik e káros anyag, úgyanúgy a rézcső hatására a desztilált víz készítesekor, mint pálinkafőzésnél?

Figyelt kérdés
Van e rézeleje amikor vizet desztilálunk?Rézcsőben vezetem a gőzt és nemrég tudtam meg a rézeleje dolgot,de nemtudom ez desztilált viznél is történik vagy csak alkoholpárolásnál?

2012. dec. 28. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Vízet nem szoktak réz berendezésben desztillálni.Mert ha oxidálódik a cső belseje lehet benne réz.Jobb az üvegberendezés.
2012. dec. 28. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A rézeleje az a legelőször megjelenő párlat, amely még nagy mennyiségű, mérgező metil-alkoholt tartalmaz. Ez nem a réz üst miatt keletkezik, hanem az erjedés során jön létre a cefrében. Mivel a metil-alkohol forráspontja kisebb, mint az etil-alkoholé, ezért az fog először "lejönni", és mivel általában réz pálinkafőzőben főznek, innen az elnevezés, hogy réz+eleje.

A desztvíz esetében értelemszerűen nincsenek benne mérgező anyagok, de a desztillált víz hosszútávú fogyasztása rendkívül káros, mivel felborítja a sóháztartást. Felesleges lenne ecsetelnem a dolgot, itt egy korábbi kérdés, ahol szépen leírták, hogy miért nem lehet desztvizet inni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2012. dec. 28. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,de a desztilált vízről kapcsolatban,már elhatároztam magam a jótékony hatásáról,amennyiben megsózom a vizet(tiszta sóval)úgy elegendő ásványi anyagot fog tartalmazni.


És mellesleg azt mondják a deszt víz tényleg átmossa a vért és magával viszi a szervetlen dolgokat nehézfémeket stb-t.


Aki erről többet akar megtudni nézzen szét itt pl.


[link]

2012. dec. 29. 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Istenem, a hülyékkel nem lehet mit kezdeni. A konyhasó csak Na+ és Cl- ionokat tartalmaz, míg bármilyen víz ennél jóval több fajtát. A kémiai értelemben vett "só" nem egyenértékű a konyhasóval, tehát ha te megsózod a vizet, akkor egyáltalán nem fogsz ugyanolyan ásványi anyag tartalmú vizet kapni, mint amilyen a desztillálás előtt volt. Így csak egy magas nátrium tartalmú vizet fogsz bevinni (tovább növelve az ételek sózásából származó nátrium bevitelt), ellenben káliumionhoz nem jut a szervezeted megfelelő mennyiségben, felborul az ionháztartás, szóval ne csodálkozz, ha egy idő után érdekes tüneteket tapasztalsz magadon.
2012. dec. 29. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!