Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségesebb? A...

Körmendi Flórián kérdése:

Melyik az egészségesebb? A ketchup vagy a mustár?

Figyelt kérdés

2013. febr. 6. 21:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

KETCHUP

Mi van benne: paradicsom, állománymódosító anyagok, néha tartósítószer.

Ami miatt ne fogyassza: még akár állati fehérje is lehet benne, elvégre nem lehet az összes leszedett zöldséget egyenként átvizsgálni, így aztán minimális százaléknyi állati fehérje, pár szerencsétlen bogár bekerülhet az aprítógépbe. Amúgy a ketchupba sokszor csak a minden másra alkalmatlan paradicsom kerül.


Mustár:

Hosszú ideje tudományosan is bizonyított tény hogy a mustár felhígítja a nyákot, és megkönnyíti a légzést a megfázás és az influenza idején, Mára azonban az is kiderült, hogy ez a fűszer jóval sokoldalúbb. Olyan különféle vegyületeket tartalmaz, amelyek lenyűgöző gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.

2013. febr. 6. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

A mustár..

De egyébként az miért baj, ha a kecsapba állati fehérje kerül? :D

2013. febr. 6. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Mindkettő lehet cukrozott sz.ar is, de lehetnek jók is. Igen, a mustár egyébként gyógynövény.


A paradicsom meg egyébként burgonyaféle, lektineket tartalmaz, és a halál rozsdás kaszája sem tudja, hogy amelyik fajtából a ketchupot csinálják mekkora lektintartalommal bír. Ezek az anyagok hőstabilisak, hááát.. annyira azért nem jó, bár keveset eszik belőle az ember, a cukor miatt mindenképpen para. De a mustár is, ha cukrozzák.

2013. febr. 7. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy szerintetek melyik márkák a legjobbak?
2013. febr. 7. 00:13
 5/11 Fulár ***** válasza:
Magyar viszonylatban talán a Globus termékei.Kicsit drágábbak is az átlagnál.A probléma az,hogy ezekbe a cuccokba(mint minden másba is)töménytelen mennyiségű tartósítoszert és mesterséges anyagot küldenek bele.A rák a"modern idők"betegsége.Talán mi magunk hoztuk létre mert a szervezetünk képtelen megbírkózni ezzel a töménytelen mennyiségű mesterséges anyaggal.
2013. febr. 8. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Azért.. a nagyobb gyártóknál már vannak tartósítómentes szószok is. De azok is tele vannak cukorral!
2013. febr. 8. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Vegyél bio-t.
2013. febr. 9. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Mind kettő egészséges, de a mustárból nem ajánlatos többet enni mint amennyi feltétlenül szükséges.
2013. febr. 10. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
ketchupból a Felix a legjobb. mustárból meg a dijoni :D
2013. febr. 10. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
egyértelműen a mustár, abból is a francia dijon-i!
2013. febr. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!