Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Egészség » Táplálkozás

A kérdés

Miért egészségesebb a szőlőcukor, mint a répacukor?


 2007. szept. 21. 14:53  Privát üzenet  

A válaszok
a szőlőcukor úgynevezett egyszerű cukor, míg a répa és nádcukor összetett cukor. Az egyszerű cukrokat a szervezet gyorsabban bontja le és gyorsabban alakítja energiává. Ezért szokták ajánlani pl. vizsgákra, gyorsan juttat friss energiát az agysejtekhez. Fogyókúra esetén egyik sem jó hatású, ugyanúgy hízlal! :)

A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2007. szept. 24. 23:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez egy NAGYON NAGY TÉVHIT! A szőlőcukor NEM EGÉSZSÉGES! SŐT! Semmilyen cukor nem egészséges! Elhízást, cukorbetegséget, csontritkulást, sőt rákot is okozhat! A cukor a természetben NEM található. Rendkívül gyorsan jut a szervezetbe, ezáltal elsavasítja azt, így a szervezet a csontokból és a fogakból vonja ki a kalciumot! Másrészt a gyors felszívódás miatt nagy inzulinreakciót vált ki, ami elhízást és cukorbetegséget okoz!

A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont 2008. márc. 19. 12:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szőlőcukor nem található a természetben? Te csöppet el vagy tévedve, látszik nem figyeltél biosz órán.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 2011. márc. 4. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

12:01

szerinted nincs a természetben.. de pl. a fotoszintézis során szerinted mi keletkezik??



A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont 2012. máj. 13. 20:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A répacukor összetett cukor, emésztéskor szőlőcukorra és gyümölcscukorra bomlik. A gyümölcscukor nem megy be az inzulin hatására az izomsejtekbe. A máj glikogén-raktárait telíti. Onnan a máj át tudja alakítani szőlőcukorrá, ha éppen alacsony lenne a vércukorszint (ez szőlőcukrot jelent), de ugye nem alacsony, hiszen a répacukor másik fele a szőlőcukor éppen felnyomta a vércukorszintet. Ezért ilyenkor a fruktóz zsírrá alakul, fokozza a triglicerid-szintet, így sokak szerint egyik elsődleges oka az érfalak leromlásának.


A szőlőcukor viszont nem olyan édes, így több kell belőle, tehát finomított formájában fogyasztva az sem tekinthető egészségesnek.



A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont 2014. jan. 26. 23:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Ha délben kelek fel mi az egészségesebb? Ha először reggelizek vagy ha ebédelek?
Ha otthon készítem a csokit, az egészségesebb?
Melyik jobb és egészségesebb?
Melyik az egészségesebb a pufasztott búza vagy a pufasztott rizs?
Melyik egészségesebb, a kefír, a tejföl vagy a natúr joghurt?
Az olíva, lenmag és dióolajakat lehet használni pl rizsek készítéséhez is és kiegészíteni velük a sütésre való olajakat is hogy ezzel egészségesebb legyen az étel?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Táplálkozás rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!