57-ről 90kg-ra hízva tényleg ez okoz annyi problémát?
Figyelt kérdés
Fáradtság,fulladás,izom- és izületi fájdalom, zsibbadás,és még egy probléma ami az orvos szerint a súlyom okoz.Pedig szerintem 90 kg az nem is olyan sok.Van valakinek iléyen téren gyakorlati tapasztalata?2016. jún. 21. 12:30
1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi:"és még egy sor probléma" akart volna lenni.
2016. jún. 21. 12:33
2/12 anonim válasza:
Függ a magasságodtól is. Én pl. 170 cm-es nő vagyok, nekem 57 kiló teljesen ideális, ha 90 kiló lennék, akkor nemcsak borzalmasan néznék ki, hanem valószínűleg lenne egy sor eü. problémám is.
3/12 anonim válasza:
Simán lehet, én 30 kiló fogyástól szinte szárnyakat kaptam :) Egy csomó anyagcserével kapcsolatos problémám eltűnt, ízületi problémák dettó.
4/12 anonim válasza:
igen,ezek a hízás miatt vannak
amúgy meg mihez képest nem sok.hány cm vagy?
5/12 anonim válasza:
Igen, a súlyod okozza. Ez elég egyértelmű. Hiszen az eredeti súlyod 1/3-a feljött most pluszban. Több mint 30 kg. Az nagyon sok!!!
6/12 anonim válasza:
Pláne lehet, ha rövidebb idő alatt híztál 57-ről 90-re. Én évtizedekig voltam kb ugyanolyan arányban túlsúlyos és már gyerekkoromtól, az egész izomzatom és egyéb szerveim erre álltak be, tehát aránylag jól erztem magam, kb 35 éves koromig, akkor kezdtek előjönni a problémák, ezért döntöttem a fogyás mellett.
7/12 anonim válasza:
atyaisten. mindegy milyen magas vagy, nem tudsz olyan magas lenni, hogy ez ne legyen túl sok. kivéve ha 2m-es kosárlabdázó vagy amerikai focista vagy, amit nem tartok valószínűnek, mert akkor sose lettél volna 57 kiló.
8/12 anonim válasza:
Ahogy már írták, magasság kérdése, mert van, aki pl. 180 centisen 57, annak is sok a 90, ha nem izomban jön fel egy része, de azért egészségi problémákat nehezen okoz.
Hirtelen hízás tuti problémásabb. Nekem is volt közel 30 kiló feleslegem, a világon senmmi problémát nem okozotty, még csak a hegyi teljesítménytúrákban sem akadályozott, igaz, nem diktáltam erőltetett tempót. Mondjuk nekem jók a génjeim, ez meg a másik. Alapesetben ilyen nagy felesleg persze, hogy okozhat gondokat. Megterheli a testet a plusz, aztán ott van a szervek elhájasodása, ami egy különösen rossz dolog...
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kb 6 év alatt jött fel a 33 kg plussz,pedig 32 éves koromig 57 kiló voltam és rengeteg evéssel sem tudtam semmit hízni.168cm vagyok és 5 gyerekes anyuka.Csak azért tettem fel a kérdést,mert más emberek 80-90 kg-mal vígan elvannak,nekem mára rengeteg problémám kialakult,de még a láb dagadásra is azt mondta a doki,hogy fogyni kéne.
2016. jún. 21. 13:11
10/12 anonim válasza:
Attól, hogy nem látod rajta, nem biztos, hogy más vígan elvan. Valószínűleg a problémáid nagy részét a túlsúlyod okozza. Képzeld el, hogy milyen lenne úgy élni, hogy most valaki rádakaszt 30 kg súlyt, és azt folyton cipelned kéne. Na ez történik a testeddel, csak ezen felül ezeket a szöveteket még nyugalomban is el kell látni vérrel, oxigénnel, tápanyaggal. Viszont az elhízásodnak is lehet oka, kérdés, hogy a háttérben álló hormonális változás csak a kor és a szülések normál következménye, vagy valamilyen kóros folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!