Ez már tényleg sok?
Ha kiszámolod a kalóriatartalmát, meglátod, sok-e. Nem az, s nálad most bizonyára az se baj, ha az.
Megmutatnám tesódnak, mi a sok... Nekem ellentétes problémáim vannak. Ne tudd meg, mennyit küzdök, de 2000 kcal alatt enni hihetetlenül nehéz, pedig már éhes se vagyok soha. Évek óta igyekszem deficitbe kerülni s minden trükkel is ritkán megy. Szürreális. Mondjuk nekem érdekes étrendem s ízlésem van.
A tesódnak nincs étkezési zavara? Mindenesetre tudhatná, hogy neked volt és ne beszéljen butaságokat. Nem OK ez így.
"vért izzadva, nehezen sikerül 1000 fölé mennem... igazából hónapok óta azzal próbálkozom, hogy legalább az 1100-ig elmenjek"
majd...
"Szóval a sok szénhidrát az oka, hogy mindig éhes vagyok"
wtf?
"van olyan, ami laktató, van benne fehérje, nem csak szénhidrát, és nem kell főzni? :)" - teljes kiőrlésű kacsazsíros kenyér csirkemellsonkával és sok zöldséggel.
Igen, a finomított szénhidrátok miatt lesz az ember akár 2 óránként nagyon éhes. Kicsit jobb a helyzet, ha a kenyér teljes kiőrlésű, sok vajjal, több fehérjével és zöldségekkel eszed.
Tojást főzni vagy egy kis vajon, zsíron megsütni nem nagy kunszt, kezdd ezzel. Minden étkezéshez vágj be kettőt, vagy amennyit bírsz, és egyél hozzá bármilyen zöldséget. Még ha nem is eszel hozzá pékárut, akkor is tovább fogod bírni vele, farkaséhség nélkül. Étkezések között pedig egyél meg 1-2 gyümölcsöt magában.
Vehetsz halkonzerveket is, de inkább olyat, ami olaj helyett sós lében van.
Ha a szüleid nem főznek otthon, sajnos kénytelen leszel megtanulni pár egyszerű ételt elkészíteni. Próbálj meg minél több húst (vöröset és halat is), májat enni, a bennük lévő vitaminok és fehérje miatt, és minél több nyers vagy párolt zöldséget. Étolaj helyett használj egy kis vajat, zsírt vagy ha tudsz szerezni, kókuszzsírt. Salátákra, hideg ételekre pedig 1-2 kanál extra szűz olivaolaj nagyon jó, de figyelj oda, hogy jó legyen a szavatossága és hűtőben tároljátok.
9:46-osnak:
Tudod, az étkezési zavar nem feltétlen azt jelenti, hogy nem vagy éhes, hanem azt, hogy félsz az ételtől, a hízástól, bűntudatod van, ha eszel, az evés elszomorít, vagy pánikrohamot idéz elő.
Tudom, mert 4 évig benne voltam és benne vagyok még most is kicsit. Ugyanazt éreztem minden nap, amit te leírtál.
Ezért jó a kalóriaszámlálás, de inkább a makrószámlálást javaslom.
Az első nagy lépés pedig, hogy elhiszed, hogy a napi szintentartó mennyiségedet meg enned ahhoz, hogy ne fogyj. Még akkor is, ha a dili elhiteti veled, hogy ez milyen rettenetesen sok.
Aztán, ahogy szépen lassan telik az idő, kitapasztalod a tested működését és elmúlik a félelem.
Én így gyógyultam. Hosszú folyamata volt, de nem reménytelen.
hogy mennyi ez a szintentartás, arra elég jó becslést ad az orvosilexikon.hu kalkulátora. Nekem legalábbis bejött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!