Mitől "áll össze" a rakott kaja?
Figyelt kérdés
Nekem mindig szétesik (szétpereg), nem tudom rendesen kivenni a "lapáttal". A rizst előtte félig főzöm meg, és a sütőben egybe kéne sülnie a zöldséggel és a hússal, de nem... Úgy emlékszem, anyunak mindig tök jól sikerült (de tőle már nem tudom megkérdezni, hogy csinálta).2021. aug. 27. 11:44
1/5 anonim válasza:
Vannak olyan rizsfajták, amelyek teljesen összeállnak, és vannak pergősek. Kötőanyagnak használhatsz tojást (csak ne legyen belőle rántotta!), és/vagy sajtot.
2/5 anonim válasza:
Hosszabb szemű rizs jobban "összekapaszkodik". Az egybentartandó anyagokba pedig tégy egy kevés tojásfehérjét, a hosszú denaturált fehérjeszálak összetartják majd.
3/5 anonim válasza:
Az arborio rizs ragacsosabbra fő. Próbáld azzal.
4/5 anonim válasza:
Én tejföllel elkevert egész tojást használok kötőanyagnak. Egyrészt, finom szaftos lesz tőle a rakott étel, másrészt valóban összefogja.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
"Denaturált fehérjeszálak";-)))
2021. szept. 8. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!