Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esnek össze a rakott...

Miért esnek össze a rakott ételek, amiket készítek?

Figyelt kérdés

Rakott bab, rakott krumpli. Amikor elkészül és vágnék egy kockát, sajnos nem marad egyben. Lehetséges, hogy azért mert alatta összegyűlik egy rakás víz? És mit tehetünk, hogy ezt a vízfelesleget elkerüljük?


Előre is köszönöm. Kezdő vagyok ezen a téren.



#kocka #tepsi #vízfelesleg
2021. ápr. 27. 13:30
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán mitől lenne ott víz?
2021. ápr. 27. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
55%
Igen, jó kérdés, hogy honnan jön az a "rakás" víz.
2021. ápr. 27. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:
Jó a kérdés, gondoltam erre is majd választ kapok. Gondolom valamelyik hozzávaló enged. A babra tippelnék.
2021. ápr. 27. 13:35
 4/23 anonim ***** válasza:
91%

Lépésről lépésre részletesen le kellene írnod, hogy mit csinálsz, milyen alapanyagot használsz, stb., csak akkor lehetne kitalálni a probléma okát.


Vagy olvasd végig ételenként a 3-4 legnépszerűbb receptet a Nosaltyn és ki fog bukni, hogy nálad mi ment másképp.

2021. ápr. 27. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
78%
A másik kérdés, hogy mitől állna össze? Csak azért kérdezem, mert nekem se áll össze a rakott krumpli. A víz viszont elpárolog, ha időben leveszed a fóliát róla.
2021. ápr. 27. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 A kérdező kommentje:

Szóval. Leírom, meg utána is nézek a Nosalty-n, köszönöm.


A babot megpárolom, ceruza bab, fagyasztott, nem szoktam hozzá engedni vizet, elég szokott lenni, ami leolvad róla.


A barna rizst is megpárolom, lecsepegtetem utána a vizet.


A darált húst előkészítettem, azt is puhára főzöm/párolom, nem öntöttem hozzá vizet annak ellenére sem, hogy a recept írja, mert a saját zsírjában jól megpárolódott. Előtte fokhagymát, vöröshagymát díszteltem meg, arra raktam rá.


Ezután készültek a rétegek: bab, rizs, hús, bab. Majd leönte tejfölös, natúrjoghurtos mixel. Ennyi.

2021. ápr. 27. 13:47
 7/23 A kérdező kommentje:
Nem úgy nézne ki a dolog, hogy ha az ember vág egy kockát, akkor az a kocka egyben is marad? :D
2021. ápr. 27. 13:47
 8/23 anonim ***** válasza:
85%
Vannak, akik a rakott ételekbe besamelt, és/vagy nyers tojást is kevernek, így a tápértéke is növekszik az adott ételnek, plusz összeáll kockára vágható, szilárd textúrájúvá.
2021. ápr. 27. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
A natúr joghurttól nem fog összeállni, és a plusz víz is abból származhat.
2021. ápr. 27. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

A joghurtra tippelek ezek alapján.

Én is készítettem már joghurttal sütőben sült ételt, kivétel nélkül mindegyik vizes lett miatta. Nem kell bele joghurt.

A tejföl tökéletesen elég szerintem. :)

És én a rizst + a húst össze szoktam keverni, így ha a húsból még sütés közben távozik víz azt a rízs fel tudja venni.

(Nyilván egy bizonyos határig)


Tehát nálam a rétegek úgy néznek ki, hogy :

- Alulra a hússal összekevert rízs, arra a bab és arra tejföl + egy kis sajt.


Nekem mindig tökéletesen egyben maradnak a rakott ételek, és nem vizesek.

2021. ápr. 27. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!