Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért érnek rá ennyire az...

Miért érnek rá ennyire az oltásellenesek?

Figyelt kérdés
Megannyi facebook csoportot aktívan kezelni, tüntetésekre járni stb. Míg azok akik oltattak vígan boldogan élik tovább az életüket, nem fordítanak felesleges időt a facebookon való tevékenységekre. Az oltásellenesek meg egész nap csak ezen kattognak, ezzel a buborékkal veszik körbe magukat, már lassan belebolondulnak és olyan szinten bebeszélik magukba a dolgokat mintha zombiapokalipszis lenne. Miért? nem oltatod magad. kész

szept. 26. 15:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Az oltás pártiak ugyan annyira erőszakosak. Rettegnek az oltatlanokról, büntetni akarják őket stb.
szept. 26. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Te miért érsz rá ennyire az oltásellenesekkel foglalkozni, hogy gyik fórumot nyitsz róluk?
szept. 26. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Azért egy kérdést ide kiírni nem annyi idő mint 0-24 oltásellenes facebook csoportokban a szomszéd Marika nénivel meg Józsikával arról beszélgetni hogy az oltás majd zombit csinál belőled stb. Az 5G-ről nem is beszélve.
szept. 26. 16:46
 4/13 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem a minél hangosabb ellenkezéssel akarják saját magukat megnyugtatni arról, hogy igazuk van. Bár valahol mélyen ők is tudhatják, hogy nincs, és bizonyára kicsit félnek is, de a lényeg itt mintha nem maga a vírustagadás vagy oltásellenesség lenne, hanem a magatartásukkal egyszerűen csak ellenállást akarnak kifejezni. Ez egy lázadás, rendszerellenesség, ellenkezés, tiltakozás, ellentmondás. És lehetne a téma bármi, akkor is ez lenne rá a reakció. Úgy értem, hogy vannak ilyen lelkületű/alkatú emberek, akik zsigerből berzenkednek bármi ellen, pláne ha rávezető, már-már kényszerítő módon próbálják őket terelgetni afelé a valami felé.

Nézd az ő szemszögükből: nincs igazolványod, nem mehetsz ide-oda, most már bizonyos munkakörökben nem is dolgozhat, aki nincs beoltva, korlátozva van a mozgása (utazás) stb. szóval megszerzett szabadságjogok korlátozása történik a makacskodásuk miatt. Ők nem fogják fel, hogy a saját és mások egészsége érdekében kellene beoltatniuk magukat, és a korlátozó "büntetéseket" nem az ellenkezésük miatt szabják ki rájuk, hanem azért, hogy őket védjék. Csak ez rosszul sül el, mert csak még dühösebbek lesznek az ellehetetlenítés miatt, ezért még jobban lázadnak. Na ezért van rá idejük. Puszta dühből és ellenállásból, amit egyes nagyon elvakult személyek afféle szabadságjogi mozgalomként, szabadságharcként élnek meg, és direktté teszik az egészet, még több embert felhergelve és megvigasztalva azzal, hogy "igen, nektek van igazatok barátaim, titeket büntetnek, mert nem akartok oltást".

Szóval sehogy sem jó ez, de minél inkább próbálod kényszeríteni az egyént valamire, még ha ész érvekkel is, annál jobban fog tiltakozni az, akinek eleve hajlama van rá, hogy mindenben összeesküvést lásson. az már más kérdés, hogy ez a zsigeri bizalmatlanság honnan ered.

szept. 26. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
17%

A csoportok üzemeltetése pedig egyszerűen feszültséglevezetés, falkába tömörülés, és az egyén elképzeléseinek megerősítése. gondold csak el: van valamiről egy véleményed. egyedül vagy vele. De ha találsz még 100, 500 másik embert, aki ugyanazt vagy nagyon hasonlót gondol, máris úgy érzed, hogy erős vagy, igazságod van, mert nem ennyi ember nem tévedhet.

Szerintem ezért üzemeltetik, és ott Mari néni meg Józsi bácsi egymást hergelve és egymásnak óbégatva megnyugszik, hogy milyen jó, hogy nem engedte a testébe a DNS-ét megváltoztató oltást, ami egy világméretű kísérlet, és várjuk csak ki a végét!

Én azt modnom, hogy bosszantó ugyan, meg nekem is van közvetlen rokonom, akire a világ minden észérvével együtt sem lehet rábeszélni az oltást, és legszívesebben megpofoznám és megrángatnám, hogy ne legyél már ennyire ostoba baxxameg, de nem használ. Csak reménykedhetek benne, hogy legalább maszkot húz és sűrűn kezet mos. (Mondjuk ő a vírust nem tagadja, csak oltást nem akar.) De erre egyszerűen nincs megoldás, ha Mari néni meg Józsi bácsi ki akar halni a fenébe, akkor tessék, csak tessék. Persze ha így történik, az meg olaj a tűzre, és jön az újabb elmélet, hogy a világkormány vagy a háttérhatalom elteszi láb alól azokat, akik nem engedelmeskednek nekik...

szóval ez a paranoiáa egy alkati dolog, egyik tévképzet táplálja a másikat, és nem tudsz tenni ellene semmit érdemben sajnos. Erre mindig lesz idejük, így vezetik le a feszkót, aztán megnyugszanak, hogy mindenki más hülye, de nekik igazuk van.

szept. 26. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
89%

Az oltottak is ugyan úgy aktív csoportban vannak.

En azt nem tudom csak megérteni miért kell ezen annyit lovagolni.

Mindenkinek egyéni döntése h oltat vagy sem. Mind a két csoportnak megvan a maga mantrája.

Oltatlanok: meg mérgeznek, be chipelnek….

Oltottak: a be nem oltottak fertőznek minket, nyáj immunitás….

Mindenkinek megvan a saját nézete és erről mindenképp meg akarja győzni a másikat, pedig a véleménye kb annyi mint a fing “ mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra”.

szept. 26. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
4-5 köszönöm hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményed, igazából én is erre gondoltam nagyjából, hogy csak ott vigasztalják magukat és egyből validálják a konteóikat azzal hogy nem csak ő hiszi ezt hanem még az a csoportnyi ember is, az már nem is lényeges hogy az valóban igaz-e, egymást validálják és ennyi
szept. 26. 17:15
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

Én nem vagyok vagyok Facebookon, de itt naponta legalább egy olyan kommentet olvasok oltottól oltatlan felé, hogy "remélem ott döglesz meg a lélegeztető gépen", vagy hasonló. Ezek szerint ők is ráérnek, csak még rosszindulatúak is mellé.

Amúgy csak, hogy érzékeltessem a különbséget: Aki akar, oltat. Van rá lehetősége, tehát NINCS mi ellen lázadnia. Ehhez képest kifejezetten sokan foglalkoznak az oltatlanokkal.(Pl.Kérdező. Ha nem foglalkoznánk velük, honnan tudnád, hogy egyáltalán léteznek ilyen csoportok, nem hogy mi történik ott. Szóval te is ráérhetsz.(Oltatlan vagyok, múltkor teljesen véletlenül futottam bele egy oltásellenes tüntetésbe, mert oltatlanként nem tudtam róla, hogy lesz!) Te tudod. Akkor ki foglalkozik vele?

Aki nem akar oltatni, az kirekesztést, zsarolást, fenyegetőzést, jogfosztást kap. VAN mi ellen lázadnia. Miért csodálkozol, hogy megteszi. Az lenne a normális reakció, ahhoz képest kevesen is vannak.

szept. 26. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
12%

Na tessék. Különben meg úgy látom, kár bármiféle választ írni, mert direkt leminuszolnak. Nem hiszem, hogy 48 %-ban hasznos csak a hosszú válaszom.


De akkor itt van még egy, hogy ezt is le lehessen húzni a francba: "Aki nem akar oltatni, az kirekesztést, zsarolást, fenyegetőzést, jogfosztást kap." - ez pont a, amiről beszéltem. Hogy ÚGY ÉRZIK csak, ellenük van az egész. Mert nem értik meg, nem akarják megérteni, hogy ezek nem szankciók, hanem megelőző intézkedések. Ésa másik érv, hogy az oltottak félnek az oltatlanoktól, nehogy rájuk ragasszák í vírust... Ez egy teljesen szokásos érv, és megint tetten érhető benne a görcsös ragaszkodásuk, hiszen ezt sem értik: nem félnek az oltottak, hiszen be vannak oltva, vagyis ha megfertőződnek, valószínűleg enyhébb tünetekkel átmegy rajtuk a vírus és kész. De az oltatlanok a többi oltatlant is meg tudják ám fertőzni a szabad mászkálással, akiknek nincs a szervezetében semmi, ami védekezne a vírus ellen, vagyis azért vannak számukra korlátozások, egymást ne fertőzzék halálra. Meg azokat, akik nem azért nincsenek beoltva, mert ne akarták volna kérni, hanem mert olyan eü gondjaik vannak, amire nem szabad ráoltani. Ez lehet allergia, nem halálos rák, immunrendszeri betegség stb. Őket ki fogja megvédeni a szabadon mozgó oltatlanoktól, akiknek saját bevallásuk szerint ugye joguk van úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, nem történne most sem, és ugyanúgy lehetne élni, mint eddig? Az a baj, hogy ezek a marha nagy szabadságharcos emberek nem fogják fel, hogy a saját kárukra elkövetett felelőtlenséggel nem csak maguknak ártanak (az szívük joga lenne), hanem másoknak is.

De látod, megmondta a válaszoló: neki "VAN mi ellen lázadnia". Neki JÁR a homokba dugott fej.


Egyébként az meg, hogy kinek mire van ideje... nem helyes a kifejezés. nem az idő itt a lényeg, hanem a bosszantó tény, ami miatt ez a kérdés egyáltalán létezik. Nem lehet nem észrevenni az oltatlanok fafejűségét, akkor sem, ha nem direktbe keres rá az ember. Ez ma már olyan dolog, mint a nem lehet nem véleményt formálni politikai pártokról, emberekről, kérdésről, nem lehet apolitikusnak lenni, mert annyifelől és olyan sokféle inger éri az egyént, hogy az formálni fogja a véleményét, akaratlanul is. Akkor is, ha nem figye oda, vagy szándékosan akarja távol tartani magát a dologtól.


Mivel sokkal könnyebb információhoz jutni ma, mint akár 20-25 évvel ezelőtt, nem tudod kivonni magad az aktuális kérdésekből. Csak ha erdőbe vagy tanyára költözöl, de tán még ott sem. Itt nem arról van szó, hogy az oltottak órákat töltenének azzal, hogy az oltatlanokat fikázzák, hanem arról, hogy ha nem akarsz, akkor is belebotlasz kérdésekbe, vitákba. Mint én most.

De már be fogom állítani lassan az állat meg diéta kategóriát, hogy ne kapjak indokolatlan leértékeléseket, mert ezek is csak puszta dühből és pillanatnyi apró bosszúállásból fakadnak, ami tök igazságtalan.

szept. 26. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

8-as tudod nem csak az internetről hallok, látok híreket hanem ismerőseimtől is (vannak durván oltásellenes ismerőseim), hogy megosztják ezeket a posztokat amiket az ilyen csoportokban írnak hogy mekkora igazságokat mondanak ezekben a csoportokban.

"Ehhez képest kifejezetten sokan foglalkoznak az oltatlanokkal.(Pl.Kérdező. Ha nem foglalkoznánk velük, honnan tudnád, hogy egyáltalán léteznek ilyen csoportok, nem hogy mi történik ott. Szóval te is ráérhetsz.(Oltatlan vagyok, múltkor teljesen véletlenül futottam bele egy oltásellenes tüntetésbe, mert oltatlanként nem tudtam róla, hogy lesz!) Te tudod. Akkor ki foglalkozik vele?"

Tőlük értesültem a tüntetésről is, de igen órákat böngészek ilyen helyeken, persze.

Pontosan arról van szó amit a 9-es ír, hogy mindenhonnan csak őket hallani, az oltás mellettiekről maximum a kormány hirdetéseit látom, de simán az oltás mellettieknek nincs ekkora visszhangjuk

szept. 26. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!