Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha teljesen kezdő vagyok...

Ha teljesen kezdő vagyok akkor mit kell majd csinálnom?

Figyelt kérdés

Étteremben leszek felszolgáló gyakornok, viszont még egyáltalán nincs tapasztalatom étteremben, így kicsit félek. Parázok, hogy majd asztalt kapok és rendeléseket kell felvennem, meg csevegni a vendégekkel stb.... Vagy túlreagálom?


Egy kis tapasztalat nélküli gyakornoknak milyen feladatokat szoktak adni éttermekben?



nov. 27. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

"Étteremben leszek felszolgáló gyakornok... Parázok, hogy majd asztalt kapok és rendeléseket kell felvennem, meg csevegni a vendégekkel stb.... Vagy túlreagálom?"


Akkor mégis mi a bús picsát akarsz felszolgálóként csinálni? Sugárhajtóműveket tervezni vagy rákkutatásban résztvenni? Ha annyira életképtelen vagy, hogy nem tudsz kimenni egy asztalhoz és felírni egy papírcetlire a rendelést akkor ne aggódj másnapra úgyis kirúgnak. Ez azért nem egy rakétatudomány ahová évekig kellene "betanítani" az embereket... 10 perc alatt elmondják hogy mit hogy kell csinálni és szevasz.

nov. 27. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

#1

Rosszul fogalmaztam. Nem felszolgálónak jelentkeztem, csak azt is kell csinálnom az elején pár hétig, utána kövi pozira megyek.


Mondjuk nem tudom a kérdésem melyik része váltott ki ilyen rosszindulatot és stílust... Gondolom csak ilyen elviselhetetlen ember lehetsz alapjáraton is.

nov. 27. 19:13
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Akkor tanulj meg értelmesen fogalmazni, egyébiránt egy éppértelmű ember számára elég evidens, hogy mi egy felszolgáló dolga. Nem vagyok rosszindulatú, pusztán megdöbbentem milyen életképtelen egyedek léteznek a mai világban.
nov. 27. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

"Nem felszolgálónak jelentkeztem, csak azt is kell csinálnom az elején pár hétig, utána kövi pozira megyek"


Elég optimista vagy ahhoz képest hogy félsz attól hogy egy asztalhoz oda kell menni és beszélni kell 2 mondatot a vendégekkel. Ilyen szerencsétleneket 1-2 naptól tovább nem szoktak megtűrni egy helyen. A kövi pozícióról pedig annyit hogy esetleg valami gyári betanított munkásnak jó lehetsz a szalag mellé 3 műszakozni mert ilyen gyenge szociális készséggel sehová nem fogsz kelleni.

nov. 27. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Szar volt a meló ma, és jönni kellett kötöszködnötök a gyakorira, hogy nagy embernek érezzétek magatokat?
nov. 27. 19:26
 6/11 A kérdező kommentje:

"Akkor tanulj meg értelmesen fogalmazni, egyébiránt egy éppértelmű ember számára elég evidens, hogy mi egy felszolgáló dolga."


Képzeld, gondolom egy első napos gyakornoknak akinek nincs tapasztalta a szakmában, gondolom nem ugyanaz a dolga mint egy 5 éve ott lévő felszolgálónak.

nov. 27. 19:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy minden kezdet nehéz. Tudni fogják rólad, hogy nincs semmi tapasztalatod, valószínűleg tolerálják is az esetleges apróbb hibáidat eleinte. Figyelj nagyon az utasításokra és igyekezz mindent betartani, nem hiszem, hogy életképtelen lennél, akinek ez gondot okoz majd. Simán lehet, hogy mélyvízbe dobnak, de ne erre koncentrálj, hanem, hogy jól végezd a munkádat. Én is izgulnék, szerintem a legtöbb ember izgul egy teljesen új helyzetben. Ez csak akkor fog elmúlni, ha már belerázódtál.

Nem tudom, konkrétan mit bíznak vagy nem bíznak egy kezdőre, szerintem a hozzáállásodtól is függ.

nov. 27. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves #7 válaszoló, köszönöm a kedves, és értelmes hozzászólásod! :)
nov. 27. 23:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván elmondják, hogy mi a dolgod, meg mivel sosem csináltad, azt is hogy mit hogyan csinálj.

Remélem, egy kis illemtan is lesz benne, mit hogyan és mit nem csinálunk éttermi dolgozóként.


Ahány ház, annyi szokás. Van ahol külön pincér ülteti le a vendégeket, másik veszi fel a rendelést, másik hozza ki az ételeket és megint másiknál fizetnek - főleg ha van ennyi ember.

Valószínűleg te eleinte csak kivinni fogod az ételeket, meg leszedni az asztalokat, takarítani a vendég távozása után, mert ott nem tudsz rendelés felvételt elrontani, keveset kell kommunikálni és a pénzzel se lehet probléma, ha nem nyúlsz hozzá.

nov. 29. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

#9

Köszi neked is a választ!


"Remélem, egy kis illemtan is lesz benne, mit hogyan és mit nem csinálunk éttermi dolgozóként."


Bocsi, de azoknak a kis frusztrált görcsöknek, akiknek szar napjuk volt, és idejöttek szerencsétlenezni, életképtelenezni, gyárimunkásozni, azoknak valóban nem állt, és továbbra sem áll módomban kedvesen válaszolni.


A #7nek, és neked utolsó, meg tényleg megköszöntem, mivel értelmesen válaszoltatok, nem volt szarkazmus vagy gúny a megköszönésemben.

nov. 29. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!