Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem kedvelnek az emberek?

Miért nem kedvelnek az emberek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már most érzem, hogy ez egy elég gáz kérdés, de muszáj kiírnom magamból.

Huszonéves egyetemista lány vagyok. Régen nem volt semmi problémám azzal, hogy kedvelnek-e. Sok barátom volt, a tanárok, edzők, általában az emberek kedveltek. De ahogy pár éve egyetemre kerültem, egyre jobban azt érzem, hogy egyszerűen nem kedvelnek. Igaz, egy egészen sznob egyetemre jöttem, ahol az átlagos megjelenés és viselkedés általánosan az ilyen “tökéletes” (ha valakinek mond valamit, Ed Sheeran Beautiful People száma). A kinézet, a modor, minden olyan púder, a lányok mind vékonyak, és mintha a pinterest clean girl aesthetic képeiből léptek volna elő. Egészen azt tapasztalom, mintha a tanárok ezt preferálnák, egy jelentős pozitív előítélettel élnek az ilyen emberek felé.

A másik része a dolognak nyilván az lehet, hogy én csinálok valamit rosszul a viselkedésemmel. De el se tudom képzelni, mi lehet az. Olyan szívesen fogadnék kritikát is, ha valaki végre megmondaná, hogy mit csinálok rosszul. Elég simulékony, rugalmas vagyok, talán néha jobban is, mint kellene.

Gyakran tapasztalom, hogy elmondok egy választ, amit visszautasít a tanár, majd pontosan ugyanazt a választ mondja a szép társam, ekkor a totális elutasítás helyett kollegiálisan elmondja a tanár, hogy mi helyes a gondolatban, de miért nem jó. Vagy mindenki csinál valamit, majd ha végül én csinálom, úgy ugrik nekem az oktató, mintha idióta lennék. (Egy bizonyos feleletnél felsorolni az oda tartozó, de nem kiemelendő dolgokat). Vagy ha csoportosan vagyunk, a tanár kiválaszt valakit, akinek elsődlegesen mondja, az sosem én vagyok. Vagy kutatómunkánál ugyanattól az embertől én jóval kevesebb segítséget és vezetést kapok, mint a szebbik társam.

Ezek a dolgok pedig persze egyszer-egyszer nem problémák, de ez már nagyon sokszor megtörtént.

Igazából ez sokkal inkább gőz kiengedés, mint valódi kérdés, de ha bármi meglátásotok van, szívesen fogadom. Légyszi ne bántsatok nagyon, így is épp elég szarul érzem magam. Köszi!

máj. 27. 18:30
 1/2 anonim ***** válasza:
61%

Ugyanígy, egyetemista huszonéves lány vagyok, hasonló cipőben, csak én sejtem, hogy miért nem kedvelnek az emberek. Fura+unalmas személyiségem van és sokszor megkaptam, hogy emellett még ijesztőnek is nézek ki xd

Lehet nálad is hasonló a helyzet, hogy senkinek nem vagy elég izgalmas. Ha gondolod rám írhatsz és beszélgethetünk

máj. 27. 20:11
 2/2 anonim ***** válasza:

"kutatómunkánál ugyanattól az embertől én jóval kevesebb segítséget és vezetést kapok, mint a szebbik társam"

Nem hiszem, hogy a szépségen múlik. Inkább azt láthatják rajtad, hogy önállóan is meg tudsz birkózni a feladattal. Persze gondolom, kérhetsz és kaphatsz is segítséget, ha szükséged lenne rá.

máj. 29. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Mi lehet az oka ha engem nem kedvelnek az emberek, nem akarnak velem beszélni?

Pl munkahelyen is csak akkor beszélnek velem amíg nem jön valaki akit jobban kedvelnek, vagy érdekesebbet tud mondani. Mindig azt érzem hogy rám nem kíváncsiak mások. Barátaim sem voltál sosem. El vagyok egyedül csak néha nem értem miért van az hogy valakit...

Nem kedvelnek az emberek és nem tudom az okát. Látatlanban mi lehet velem a baj?

Nem zavarna ha csak néhány ember nem kedvelne vagy csak néhány életszituációban. Sok helyen megfordultam sokmindent láttam. Voltam gyártósori dolgozó Hostess és animátor külföldön Árufeltöltő hiper és szupermarketben Ügyfélszolgálatos otthonról Edző...

Hogyan kezeljem ha nem kedvelnek az emberek?

Vannak emberek akik tök mindegy mitcsinálnak hogyan viselkednek mindig van nekik társaságuk, még ha kő bunkók is. Engem valahogy nem kedvelnek az emberek, és szerintem nagy részt a csendességem az oka, próbáltam ezen változtatni, de sajnos nekem ez egy alap tulajdonság...

Miért nem kedvelnek az emberek és sose tudok közkedvelt lenni?

A munkahelyemen eddig mindenkivel jól kijöttem de mostanság hallok vissza dolgokat. Egyszerűen nem értem, sose voltam közkedvelt és nem is tudok az lenni. Most pl. fizetés emelést kapok és megtudta egy személy valakitől( jelzem jóba voltunk), ő nem fog kapni és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!