Mit kezdjek az életemmel?

válasza:Menekulj a szüleidtol.
A lehető legmesszebbre.
De anyagilag támogatnak. Csak miattuk vagyok végtelenül szorongó gyerekkorom óta. Minden apró hibára úgy reagálnak (leginkább anyám), mintha embert öltem volna. Nem csak velem szemben ilyen, de úgy érzem, hogy sokkal magasabbak az elvárásai velem szemben, mint öcsémmel. Mert ugye a férfiaknak nem baj, ha a mikrót is alig tudják használni 18 évesen, hisz ott a mutter, aki a szobába viszi neki az ételt, de az baj, ha a lánya nem vezeti a háztartást az édesanyja helyett. Alapvetően all bark, no bite típusú emberek, főleg az utóbbi kb. 5 évben. Ettől függetlenül sokszor én is szívesen ölnék embert, annyira képesek felb@szni az agyam olyan dolgok miatt, amit normál ember meg sem említene. Egy nyugodt napom nincs otthon. Mindig tudat alatt átvettem mások érzelmi világát, így otthon mindig stresszes vagyok, mert mindig problémáznak valamin. Ha magam vagyok, akkor lehet, mittudomén, mondjuk eltöröm a lábam és halál nyugodtan kihívom a mentőket vagy valami és normál, értelmes ember módjára kezelem a helyzetet, mert semmi értelme stresszelni és üvöltözni. De ha otthon épp nem oda teszek valamit, ahogy az "ki lett találva", akkor én vagyok a trehány, felelőtlen.
Long story short: igazából függök tőlük anyagilag és ki is akarom ezt használni, mert biztos a lakhatás és éhen nem fogok halni, ha otthon vagyok. Még akkor is, ha semmi ráhatásom nincs a közvetlen környezetemre.
Csak hülyét fog anyám kapni, ha abbahagyom az egyetemet. Nem mintha neki lenne diplomája. De mindig azt hiszi, hogy jobban tudja nálam, hogyan működik az egyetem és mik az elvárások. Már azzal puhítom mostanság, hogy amúgy nem kell visszafizetni a tandíjat, csak hazai jogviszonyt kell fenntartani adott időre.

válasza:

válasza:Menj külföldre onkentesnek. Megtanulhatsz rendesen egy nyelvet, megismerhetsz kedves embereket, más kulturakat. Vannak, akik ezzel kezdenek, majd tovább lépnek a klasszikus munkavallalas irányába, végül letelepednek a számukra szimpatikus orszagban.
Vannak szolgáltatók, pl a Workaway, ahol világszerte összekötik az önkénteseket olyan regisztrált szállásadókkal, családokkal, farmokkal, hostelekkel, akik szállást és étkezést adnak napi néhány óra segítségért cserébe.
A három legismertebb ilyen oldal a következő, mindegyik ugyanarra az elvre épül, de kicsit más közösséggel és hangsúllyal:
- Workaway — a legnagyobb és legismertebb; családok, farmok, hostelek, öko projektek világszerte.
- HelpX — sok farm és vidéki projekt.
- WWOOF — kifejezetten organikus farmok, szállás + étel munkáért.
Csinálj bármit, csak ne szerencsétlenkedj tovább anyádék mellett.

válasza:#6-nak
Ha csak a kifogásokat keresed, akkor maradj a szarban.

válasza:#9 mi a baj? Most írtad le, hogy mit akarsz. Nem vergődni kell, hogy hogyan hanem elkezdeni. Aztán ha valami mégse jó korrigálod. Nem megtervezni kell a tökéletes menetrendet, hanem csak elkezdeni és menet közben javítani, ha kell.
Meló (mindegy, hogy mi, akár gyorséttermis meló), nyelvvizsga és jogsi. Az autó sem feltétlen kell, csak legyen elsőre jogsi. Azzal már több lehetőséged lesz melót vállalni (pl futár).
Amúgy ezekkel a kilátásokkal külföld.
Hollandiában él kint haverom, csak az első hónapot és kiutazást kellett saját zsebből fizetnie. Napi 3x étkezés és szállás biztosítva a cég által. Egy éve lassan, hogy kint van és ível felfelé az élete. Pedig ő aztán tényleg a minuszból indult.
Ne vergőggyé már, nem kell a kapunyitási hiszti. Közel sem olyan 💩 a helyzeted, mint ahogy megéled. Kicsit szedd össze magad fejben, ne parázz előre dolgokra és kezd el!
Kapcsolódó kérdések:
Nem tudom mit kezdjek az életemmel abból a szempontból hogy mi legyek, mit dolgozzak. Igazából lenne egy elképzelésem: tanár szeretnék lenni, azon belül is angoltanár. Jelenleg 22 éves vagyok és osztatlan angol-rajz tanárképzésen vagyok, de nem szeretem. Vagyis a rajz...
Nagyon rosszul érzem magam, mert fogalmam sincs, mit kezdjek az életemmel, másokkal ellentétben. Már minden barátomnak, ismerősömnek sínen van az élete, tudják konkrétan, hogy melyik egyetemre mennek majd, minden ilyesmi, én meg ezeket hallva meg sem szólalok inkább,...
Sziasztok! 27 éves nő vagyok, vidéken élek egy kisvárosban albérletben. Van egy érettségim, illetve 2 OKJ-s szakmám. Az a problémám, hogy fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek az életemmel. Úgy érzem, hogy megrekedtem, és nem tudom, hogy miben vagyok jó, vagy hogy mit...
21/f Alapvetően ha akarok valamit akkor addig megyek míg el nem érem, de valahol nagyon megcsuszhattam. 21 eves vagyok, van egy szakmam amivel nem nagyon tudok mit kezdeni, egy erettsegit se raktam le, mondvan tanuljon a f*szom, megyek inkabb dolgozni, jobb lett volna...
Egyszerűen nem találom a helyem. Több dolog is érdekel, de semmi nem annyira, hogy hivatásszerűen gyakoroljam. Fogalmam sincs, hogy mivel akarok foglalkozni és ez már kétségbe ejt. Bárminek is fogok neki, egy idő után megunom és valami újat keresek. Aztán azt is...
Folyamatosan fáradt vagyok, úgy érzem, hogy ezalatt az 1 év alatt 5 évet öregedtem, pedig előtte semmi bajom nem volt és sok dolgot tudtam egyszerre csinálni. Most a hétvégéimen kb. egész nap fekszek. Néha azt érzem, hogy inkább visszavonulnék a világtól és úgy nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!