Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Barátok, barátságok

A kérdés

Szerintetek az mennyire normális, ha a barátotok képtelen veletek heti egy alkalommal egy normális hétvégi délutánt eltölteni, mert a barátnője mindig mindent felülír?

Van egy régi ismerősöm, "barátom", akivel ha a héten nem is túl gyakran, (a lakóhelyünk és a munkánk miatt nem mindig van időnk találkozni) de egy héten egyszer- jellemzően hétvégén- azért össze szoktunk futni. Pár hónapja összeismerkedett egy lánnyal akivel azóta is heti hét alkalommal találkozik. Örülök ennek, hisze végre újra boldognak látom, és tudok örülni boldogságuknak. A baj csak az, hogy ha nagy nehezen sikerül is megszervezni valamilyen közös programot, azt gyakran vagy lemondja az utolsó pillanatban (hivatkozva arra, hogy neki találkozója van), vagy ha találkozunk is, azt is csak rövid időre tudjuk megoldani, mert neki ismételten "találkozója lesz". Nem értem, hogy heti egy napot, egyetlen délutánt miért nem tudunk közösen eltölteni. Régebben gyakran a lelki bajait is nekem mesélte el, most pedig amióta lobog a szerelem, úgy érzem, hogy kompletten le vagyok szarva, és egy új felálláshoz kell alkalmazkodnom, amelyben a lány diktál, a haverom liheg, nekem pedig örülnöm kell, ha őméltósága hajlandó időt szakítani rám is, azt is feltételekkel is szűkre szabott időbeosztással - ha pedig ezt szóvá teszem azt kapom válasznak, hogy "miért nem keltem fel én korábban, és látogattam meg hamarabb". Kvázi alkalmazkodjak én hozzá(juk). Szerintetek ez a felállás mennyire normális? Egyáltalán mennyire nevezhető barátnak az ilyen? Lehet, hogy csak én lihegem túl a dolgot?


  aug. 12. 14:12  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Soha nem értettem azokat, akik hanyagolni kezdik a barátaikat egy párkapcsolat miatt és nem is követtem a példájukat, továbbra is törekszem velük a minőségi programokra. Viszont felnőtt, dolgozó, elfoglalt emberek között szerintem heti egy találkozás sok, még párkapcsolat nélkül is.. Javasolnám a kompromisszumos megoldást (ritkább, de hosszabb találkozók, stb.), de ha a barátod ennyire elzárkózik előle és hülye feltételeket szab mellé a barátnője miatt az minden, csak nem fair a részéről.. Nem biztos, hogy sokáig erőltetném.

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/20Időpont aug. 12. 14:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Túlliheged!

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/20Időpont aug. 12. 14:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Természetes hogy a párját választja egy haver helyett. Nem értem ezzel mi a bajod. Ha lenne párod értenéd.

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/20Időpont aug. 12. 15:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A hosszú kifejtést nem olvastam el, csak a kérdést, de azért válaszolok: Túlliheged, akadj le a dologról. Felnőtt barátságban heti 1 már soknak is számít. A kapcsolat, aztán később a család az első, meg fogod majd érteni te is.

Középsuliban természetes volt, hogy délelőtt suli, a délután meg javarészt a haveroké/barátnőké. Nem tudom hány éves vagytok, dolgogó, esetleg egyetemre járó felnőtt embereknél már nem így működik. Egy barátság akkor is lehet igazi, ha hónapokig nem találkoztok, de aztán ugyanúgy fe tudjátok venni a fonalat. Ne hisztizz azért, mert te unatkozol és találkozni akarsz, a prioritások változnak, ettől még nem lesz valaki “szar” barát. Foglald el magad.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/20Időpont aug. 12. 17:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miquel nevű felhasználó válasza:

Nem tudom, mit nem lehet megérteni azon, hogy van az az életkor, amikor a fajfenntartási ösztön felülír minden egyebet. Normális esetben ilyen korban a férfi csajozik, családot alapít, gyereket nevel, egzisztenciát épít. Aztán 40 körül, amikor a gyerekeik közel önállóak, újra előkerülnek a barátok. Mellesleg addig se tűntek el (már ha igazi barátságról, s nem holmi haveri viszonyról beszélünk), csak mindenki megy a saját dolga után, s csak ha bajba kerül a másik, akkor siet a segítségére.

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/20Időpont aug. 12. 18:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Heti egy délután? Abszolút túlliheged, ez elég betegnek tűnik....

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/20Időpont aug. 13. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Akkor hogy ellenvélemény is legyen: én abszolút nem értek egyet az előzőekkel. Barátoknak igenis legyen idejük egymásra, heti egy délután még kevés is. Az hogy valakinek van párja az nem jelenti a külvilág megszűnését és az eddigi szociális kapcsolatok végét. Egy barátnő nem a régi barátok helyére hanem azok mellé érkezik az ember életébe, és már azzal sem feltétlenül értek egyet, hogy prioritást élvezne, kizárólagosságot meg aztán pláne nem. Egy kapcsolat nem a másik kizárólagos birtoklásáról szól. Részemről ha ez nem tetszik egy csajnak, mehet amerre lát, a régi barátomat biztosan nem fogom hagyni elveszíteni miatta, nincs az a kapcsolat ami ennyit megér.

Egyenlőre viszont adj a barátodnak időt. Neki sem lesz ez a kisajátítós kapcsolatosdi hosszú távon pálya. Most dúl a love, de ez elmúlik, csak légy egy kicsit türelmes. A mai kapcsolatok ritkán tartanak örökké, csak ki kell várni amíg a csaj lapátra kerül. Ha türelmes vagy, akkor is a legjobb barátok lesztek, amikor ennek a barátnőnek már a nevére sem fogtok emlékezni. Szóval türelem rózsát terem.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/20Időpont aug. 14. 22:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#7

Az ilyeneket sose értettem. Akik így látják, azok nem dolgoznak? Vagy mi?

Mi is a párommal, meg a kapcsolatban élő ismerőseim 100%-a is örül a ritka alkalmaknak, mikor végre néha sikerül egymásra időt szakítani, hogy a pár végre együtt töltsön némi időt kettesben...

Meló, házimunka, edzés, hobbi, ezek elviszik a nap nagyrészét, jó, ha marad valamennyi a párunkra. Akivel közös jövőt tervezünk, tehát eléggé ajánlott a közös időtöltés.

Ki a túrónak van felnőtt ember létére ideje heti egyszer a haverkákkal lógni? :D Még ha szingli lennék, akkor is nehezen tudnám megoldani, és akkor nekem nincs egy különösebben túlterhelt életem...A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/20Időpont aug. 15. 09:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#8

Egyszerűen mások a prioritásaink, de természetesen tiszteletben tartom a véleményedet.

En is rengeteget dolgozom, reggel legkésőbb 7-kor el kell indulnom munkába és 17:45 a leghamarabbi időpont amikor hazatérhetek, ha semmi komplikáció nincs a napban, de általában nyilván nem ez a helyzet. A takarítást havi 20 ezer forintért egy kedves hölgy intézi, főzni felesleges mert ugyanannyiból a környékbeli kis éttermekben is megvacsorázhatok amibe az alapanyag, energia és a ráfordított idő kerül. Tehát házimunka kilőve, ellenben a vacsi mellett akár még egy sört is meg lehet inni egy baráttal, és már észrevétlenül meg is volt a haveros este, anélkül hogy különösebb időbe került volna és túl lenne szervezve.

Minden nap 24 órából áll, a tied és az enyém is, innentől csak prioritások és preferenciák kérdése hogy hogyan osztod be. Amire akarja az ember, arra lehet időt szakítani. Még munka és hobbi mellett is.

Persze elfogadom ha valakinek erre nincs igénye, és elvan a párjával, már amíg tart a kapcsolat. Aztán mikor szétmennek, és ez az esetek többségében úgyis csak idő kérdése, mert a holtomiglan-holtodiglan konstrukció alapvetően a múlté, akkor jön a pofáraesés és a hosszú magányos esték, mert az ember elhanyagolta a régi barátait. Na szóval kinek hogy, mindenki tegyen belátása szerint. Én biztos nem teszek fel mindent egy új barátnőre, mikor ott van öt hűséges régi barát.A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/20Időpont aug. 15. 11:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

"En is rengeteget dolgozom, reggel legkésőbb 7-kor el kell indulnom munkába és 17:45 a leghamarabbi időpont amikor hazatérhetek, ha semmi komplikáció nincs a napban, de általában nyilván nem ez a helyzet."

Dettó.


"A takarítást havi 20 ezer forintért egy kedves hölgy intézi"

Hát, hozzánk meg nem jár bejárónő, jobban szeretjük mi magunk intézni, egyébként is nem kakiljuk a pénzt, hogy ilyenekre költsünk... papámhoz jár egy "kedves hölgy", láttam, hogy mi marad utána, ezért nem fizetek... (Igen, papi végigpróbálta kb. az összes ilyen hölgyet, aki elérhető a környéken, egyik se dolgozott normálisan, már ő is inkább újra maga takarít.)


"főzni felesleges mert ugyanannyiból a környékbeli kis éttermekben is megvacsorázhatok amibe az alapanyag, energia és a ráfordított idő kerül."

Oké, ha ételérzékeny vagy, máris nem ennyire egyszerű. Vagy ha megintcsak nem kakilod a pénzt.


"Tehát házimunka kilőve"

Ja, mert a mosás megcsinálja magát, a kert megcsinálja magát, a mindenféle ügyintézés elintézi magát, az állatok önellátóak, stb.


"Amire akarja az ember, arra lehet időt szakítani."

:DDDDDDD


"Aztán mikor szétmennek, és ez az esetek többségében úgyis csak idő kérdése, mert a holtomiglan-holtodiglan konstrukció alapvetően a múlté, akkor jön a pofáraesés és a hosszú magányos esték, mert az ember elhanyagolta a régi barátait."

Na mondjuk olyan "barátra" nekem meg nincs is szükségem, aki otthagyna a bántba egyedül, csak mert nem bújtuk egymás fenekét hetente.... :/

A legjobb barátnőmmel már 2 éve nem láttuk egymást sajnos, homlokegyenest ellentétes a munkarendünk, mégis tudjuk mindketten, hogy ha bármi történne egyikünkkel, akkor gondolkodás nélkül ott lennénk egymásnak. Akivel nem működik ez, azt esetleg havernak nevezném, de talán még annak se.A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/20Időpont aug. 15. 11:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
40 év felett normális ha a menstruáció egyszer több a másik alkalommal meg csak barnázás kevesebb?
Normális e az hogy a 4 hónapos kislányom napközben kb olyan fél órákat alszik 2-3 alkalommal?
Szerintetek sem normális hogy a kislányom 7 hónapos kora óta havonta 2 havonta elkap valami vírust? Most 1 éves és kb 4 5 alkalommal volt lázas valami vírus miatt már nagyon aggódom
12hetes terhes vagyok. Váratlanul beszúrt, benyilalt pár alkalommal a méhem. Mennyire normális ez?
Mennyire normális az, ha egy óvodás gyerek naponta átlag 20 alkalommal kap hisztirohamot, amelynek során legalább tíz percig artikulálatlan hangon visít és hörögve ordít, illetve...
Miért bolyhosodott ki teljesen mindenhol a fouganza lovaglónadrágom? (max heti kettő alkalommal volt használva kb.2-3 hónapig. ) ). Térdbőrös de a térdbőr ugyanúgy csúszkál mint...

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Barátok, barátságok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!