Miért vannak ezek az előítéletek?
Mert az iqbetyárok szerint csak akkor lehetünk magyarok, ha Mo-n születünk. Nem tudod őket megváltoztatni.
Pl. Kelet Mo egyik kisebb városában tudok egy erdélyi magyar dokit. A helyiek hogyan emlegetik a háta mögött? "Az oláh doktor". Bezzeg akkor jó, mikor a nyavalyáikat kúrálgatja...akkor magyar.
A székelyek nem magyarok, a besenyők leszármazottai. Más népcsoport akik magyarul beszélnek. Tehát igaz, " nem ismerik eléggé a történelmünket."
Másrészt én sok székelyt ismertem személyesen a munkahelyemen, hát valami szörnyű emberek. Bunkók, makacsok, állandóan ripacskodnak és lusták a munkához. De legalább nem lopnak és kötekednek mint a cigányok...
Ez tényleg ahogy előttem írták, függ attól milyen körökben mozogsz, mert sajnos a Magyarság jelentős része nem az eszéről híres, valljuk be :D Néha tényleg fájdalmas hogy mennyire sötét emberek vannak, és mindig ők a leghangosabbak is.
Másrészt, ott van az hogy a magyar ember mindig mindenkiben az ellenséget látja, és ellentéteket kell gyártania.
Csak pár példa:
külföldi magyarok-magyarországi magyarok
politikai élet fideszes/mszp-s "hívők"
vagy ott van a pesti-vidéki meg a városi-vidéki ellentét
Csak szimplán mindig utálni kell valakit, ezt nevelte beléjük az összes rendszer, hogy mindenki ellenük van, az ellenség köztünk van. Ráadásul a rendszerváltás után már senkinek nincs a s..gge alá tolva a munka, hanem verseny van, ami szintén azt erősíti hogy mindenki ellenség és mindenki a te munkád akarja elvenni.
Az emberek egy része mindig is nagyobb előítélettel van mások iránt,mint kéne. Magyarországon belül van pl Pest és vidék ellentét is,de még számos más is.Azt viszont kétlem,hogy csak nálunk lenne így. Az előítélet az emberi természet része,de tudni kell kontrollálni.
Minket magyarokat is lenéznek sok helyen és valljuk be vannak akik ezt elősegítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!