Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak ezek az előítéletek?

Miért vannak ezek az előítéletek?

Figyelt kérdés
Erdélyi vagyok, és nagyon sokszor mikor magyarországon jártam, azzal szembesültem, hogy miután kiderült, h román állampolgár vagyok, úgymond lenéztek, meg sokszor le románoztak. Pedig nem tartom magam annak, őseim magyarok voltak, magyarul beszélek, magyarul gondolkozom, magyar istentiszteletre járok stb. Miért vagyok így is ,,román", csak mert (akaratomon kívül) itt születtem és itt élek?
2014. máj. 7. 23:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Ez sajnos a sok hazai ember iq szintje miatt van, mivel nem ismerik eléggé a történelmünket.
2014. máj. 7. 23:47
 2/15 anonim ***** válasza:
48%

Mert az iqbetyárok szerint csak akkor lehetünk magyarok, ha Mo-n születünk. Nem tudod őket megváltoztatni.

Pl. Kelet Mo egyik kisebb városában tudok egy erdélyi magyar dokit. A helyiek hogyan emlegetik a háta mögött? "Az oláh doktor". Bezzeg akkor jó, mikor a nyavalyáikat kúrálgatja...akkor magyar.

2014. máj. 8. 00:02
 3/15 anonim ***** válasza:
23%

A székelyek nem magyarok, a besenyők leszármazottai. Más népcsoport akik magyarul beszélnek. Tehát igaz, " nem ismerik eléggé a történelmünket."

Másrészt én sok székelyt ismertem személyesen a munkahelyemen, hát valami szörnyű emberek. Bunkók, makacsok, állandóan ripacskodnak és lusták a munkához. De legalább nem lopnak és kötekednek mint a cigányok...

2014. máj. 8. 00:05
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Ezt én sem értettem soha... nem is kell nagyon ismerni a történelmet ahhoz, hogy egy erdélyi magyart ne tartson senki románnak, egy felvidéki magyart tótnak, stb. Mindez annyit magyaráz, hogy milyen magas a tájékozatlanság, mennyire nem foglalkoznak az emberek a magyarságukkal, a fogalmakat nem tisztázzák magukban és hogy a gondolataikat remekül tudják haszontalan dolgok felé terelni. Ez persze nem kifejezetten a kérdésedre vonatkozik, általánosan minden téren igaz. Bár én Magyarországon születtem, így annyira nem tapasztalom az efféle előítéleteket a leírtakon kívül (bár többször is találkoztam már az interneten hasonló észrevételekkel), de ezt azzal lehetne elhárítani, ha határozottan, büszkén székelynek tartod magad, még mielőtt születési helyed miatt románnak titulálnának. Nyugodtan tartsd és nevezd ostobának azt, aki lerománoz, hisz csak így tanulják meg. Ha mást nem, a magyar ember azt mindenképp utálja, ha hülyének tartják. Márpedig ezt csak úgy kerülheti el, ha megtanul egy-két dolgot... :) 20/f
2014. máj. 8. 00:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Amiért erdélyi vagyok, az nem feltétlenül székely...Kolozsváron születtem
2014. máj. 8. 00:06
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Én nem tudom, hogy te milyen körökben mozogsz, de én tősgyökeres budapestiként, olyan helyen dolgozom ahol több erdélyi dolgozó dolgozik. Soha senki nem piszkálta őket a származásuk miatt. Sőt, van két erdélyi kollégám akikkel kimondottan kellemes társaság. Értelmesek, kedvesek. Normális emberek nem csinálnak ebből ügyet, hogy ki hova való.
2014. máj. 8. 01:28
 7/15 anonim ***** válasza:
67%
Jellemzően ha észreveszed, az olyanok fognak ítélkezni, lenézni, akiknek erre aztán végképp semmi okuk. Ostoba emberek jellemhibája, akiknek egy gondolatmenet kb 10 másodpercig tart, a szókincsük meg 200 szó. Beszélgess velük, és meglátod, igazam lesz, de jól fel fogod idegesíteni őket, mert ki fog derülni, hogy sötétek mint az éjszaka.
2014. máj. 8. 06:38
 8/15 anonim ***** válasza:
Szüleim erdélyiek. Váradra jártak suliba, ott mindenki azért piszkálta őket, mert magyarok. Átköltöztek Magyarországra, itt mindenki azért piszkálta őket, mert "románok".
2014. máj. 8. 08:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez tényleg ahogy előttem írták, függ attól milyen körökben mozogsz, mert sajnos a Magyarság jelentős része nem az eszéről híres, valljuk be :D Néha tényleg fájdalmas hogy mennyire sötét emberek vannak, és mindig ők a leghangosabbak is.

Másrészt, ott van az hogy a magyar ember mindig mindenkiben az ellenséget látja, és ellentéteket kell gyártania.

Csak pár példa:

külföldi magyarok-magyarországi magyarok

politikai élet fideszes/mszp-s "hívők"

vagy ott van a pesti-vidéki meg a városi-vidéki ellentét

Csak szimplán mindig utálni kell valakit, ezt nevelte beléjük az összes rendszer, hogy mindenki ellenük van, az ellenség köztünk van. Ráadásul a rendszerváltás után már senkinek nincs a s..gge alá tolva a munka, hanem verseny van, ami szintén azt erősíti hogy mindenki ellenség és mindenki a te munkád akarja elvenni.

2014. máj. 8. 08:46
 10/15 anonim ***** válasza:

Az emberek egy része mindig is nagyobb előítélettel van mások iránt,mint kéne. Magyarországon belül van pl Pest és vidék ellentét is,de még számos más is.Azt viszont kétlem,hogy csak nálunk lenne így. Az előítélet az emberi természet része,de tudni kell kontrollálni.

Minket magyarokat is lenéznek sok helyen és valljuk be vannak akik ezt elősegítik.

2014. máj. 8. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!