Ti nem érzitek úgy néha, hogy a mai zenékre reflexszerűen vágják rá, hogy rossz?
Az a baj, hogy sokan úgy vannak vele, hogy ami nekem nem tetszik, az rossz.
Sajnos rengetegen nem jutnak el odáig, hogy attól függetlenül, hogy valami nem az én stílusom, attól még lehet jó.
Nem, pont, hogy azt szeretik amit lenyomnak a torkukon. Nem baj ha pop, metál, rock, punk, akármi de azért ismerhetne mindenki kisebb bandákat. Nem, nem, ugyanazt a discos zenét teszik be 1000.szerre is ugyanarra a davidgetta featre táncolnak, borzasztó.
Ott az a kis grofo, zeneileg 0, aztán mekkora sztár.
Filmek? Ha beszélgetek egy filmről akkor annyit mondanak hogy ja az egy jó film tetszett, vagy azt, hogy sz@r. Én elkezdem kifejteni, hogy tetszik benne a realitás, a karakterfejlődés, bár a helyszínek életlenszerűek és ő meg ő nem nagyon illik ebbe a képbe, valamint itt vagy ott van egy logikai hurok. Erre csak bólogatnak, önálló véleményük nincs.
Divat? Ugyanaz mint a zene.
Ha tényleg érdekes és egyéniség embereket akarnánk akkor mindenki máshogy öltözne, nem annyi lenne a különbség, hogy valakin kék Pull&Bear pulcsi van, a másikon meg zöld. Minden második embernek ugyanolyanra vágva a haja.
Egyszerűen én ezt nem bírom, máshogy öltözöm, más zenéket hallgatok, sokféle filmet megnéztem már.
Nekem ezek igenis rosszak, szerintem elsősorban emiatt jövök ki kevés emberrel.
Rockból is van mai, azokból is vannak nagyon jók :D
Egy-egy stílusra simán rámondom, hogy az rossz, akkor tényleg nincs olyan dal, ami tetszeni fog, de ez annyira szubjektív vélemény, hogy szerintem senkinek nem fáj az, ha én azt mondom, hogy xy-t nem szeretem ezért meg azért, vagy nem fogja ettől más kevésbé szeretni. Mellesleg szerintem többen hallgatják a "mai" zenéket, mint amennyien ellene vannak, nem ok nélkül ennyire népszerűek, szóval az állításod helytállóságán is elgondolkodnék a helyedben.
Ízlések és pofonok, persze, de értem a problémád. Én is ismerek sok olyan embert, aki reflexből szidja a divatos dolgokat vagy azt, ami nem az ő személyes kis ízlésének nem felel meg. Nem "Ez nekem nem jön be" módon, ami teljesen természetes, hanem elég agresszíven a földbe taposva a szóban forgó dolgot.
Szerintem ezek az emberek egyszerűen szeretnék azt érezni, hogy ők jobbak, mint a "tömeg", kevésbé ismert/régebbi dolgokat szeretnek, tehát kifinomultabb az ízlésük és műveltebbek. Ez persze nem feltétlenül igaz.
"Filmek? Ha beszélgetek egy filmről akkor annyit mondanak hogy ja az egy jó film tetszett, vagy azt, hogy sz@r. Én elkezdem kifejteni, hogy tetszik benne a realitás, a karakterfejlődés, bár a helyszínek életlenszerűek és ő meg ő nem nagyon illik ebbe a képbe, valamint itt vagy ott van egy logikai hurok. Erre csak bólogatnak, önálló véleményük nincs. "
Ezek szerint nekem normálisabb ismerőseim vannak. Bocsi.
"Divat? Ugyanaz mint a zene.
Ha tényleg érdekes és egyéniség embereket akarnánk akkor mindenki máshogy öltözne, nem annyi lenne a különbség, hogy valakin kék Pull&Bear pulcsi van, a másikon meg zöld. Minden második embernek ugyanolyanra vágva a haja. "
Nem arra gondoltam, hogy egyes emberek mit követnek, hanem a korstílusokra. Hogy pl. aki ma Justin Biebert követi, az b*zis. Bezzeg, aki régen a hair metál bandák hatására nézett ki lányosan, az oké.
"Mellesleg szerintem többen hallgatják a "mai" zenéket, mint amennyien ellene vannak, nem ok nélkül ennyire népszerűek2
Igen, de figyeld a szórendet: reflexszerűen vágják rá azt jelenti, hogy aki rávágja, az gondolkodás nélkül
AKI-AZ
amire te gondolsz, az ilyen szórendben lenne: rávágják reflexszerűen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!