Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tudtok mondani könyveket,...

Tudtok mondani könyveket, amik nem konkrétan az öngyilkosságról szólnak, hanem arról az emberről, aki próbálja feldolgozni egy szerette öngyilkosságát, akár lehet ez csak egy mellékszál, vagy ha nem öngyilkoság, akkor egy közeli hozzátartozó halálát?

Figyelt kérdés

2016. febr. 8. 17:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Danielle Steel: Csoda, Hullócsillagom ( önéletrajzi könyv, a saját fia öngyilkosságáról)

Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek

Stephen King: Tóparti kísértetek

2016. febr. 8. 17:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem kimondottan öngyilkosságról szólnak, nagyon depresszívek, eszméletlen jó könyvek, rám nagy hatással voltak:

LEV TOLSZTOJ: IVAN ILJICS HALÁLA

DOSZTOJEVSZKIV: FELJEGYZÉSEK AZ EGÉRLYUKBÓL

2016. febr. 8. 18:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Az orosz realista irodalom egy kicsit más szerintem, nem ilyet keresek, de azért köszönöm a választ.
2016. febr. 8. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Kortárs ifjúsági irodalom, de meglepően tetszett még nekem is a könyv, Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó. Depresszió és öngyilkosság a fő témája, a karakterek meglátásom szerint nem annyira laposak, mint sok más bestselleré, és az érzéseket is visszaadja.
2016. febr. 8. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
.
2017. nov. 9. 21:47
 6/6 anonim válasza:
..
2020. júl. 22. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

A munkáltató köteles-e elengedni közvetlen hozzátartozó temetésére rendkívüli szabadsággal? Még akkor is ha értelemszerűen nem jelezhettem előre?

Paraszt főnököm nem akar elengedni apám temetésére, rendkívüli szabadsággal, pedig ez úyg tudom jogszabály szerint jár, ráadásul a rendes szabadságon felül és nem is egy hanem 2 nap! Azzal érvel a főnök, hogy szabadságot előre írásban kell jelezni 15 nappal…...

Azoknál az embereknél, akik nagyon súlyosan elhíztak, mégis holt volt a többi családtag?

Testvérem sok ilyen beteggel találkozott már, hogy a gyerek, vagy valamilyen családtag nagyon súlyosan el volt hízva (tehát 100-130 kiló fölött), anyuka vagy más családtag meg sírt, kétségbe volt esve, hogy ha nem változik a helyzet, akkor az illető meghal. De ezek...

Normális, hogy a szeretteink ennyi idő után is hiányoznak?

Nagymamám több, mint 5 éve halt meg, de meg ma is gyakran azon kapom magam, hogy arra gondolok, hogy ezt vagy azt majd el kell mondanom neki, és utána, mikor eszembe jut, hogy ezt már nem tehetem meg, nagyon elkeseredem. Valahogy még mindig nem fogtam fel, hogy soha...

Lehetséges, hogy 10 éve elhunyt hozzátartozó visszatér és érzem az illatát?

Születésnapja van és érzem azt a tipikus öreg szagát, ami csak rá jellemző, néha így átlibben a szag és aztán megszűnik. nincs semmi ruhája itt meg ilyesmik :o

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!