Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is van rajtam kívül, aki...

Más is van rajtam kívül, aki úgy érzi, nem tud mit kezdeni az emberi agresszióval, és emiatt nem evilágra való?

Figyelt kérdés
Nem tudok mit kezdeni vele, az erőszakossággal. Nem értem, mi indít el egy embert arra, hogy leordítson valakit, kiabáljon. Nem értem. Vagy ha csak veszekszik a másikkal. Belül meg összetörök, mint egy porcelánváza. Egyre jobban azt érzem, hogy napról-napra egyre kevesebb közöm van ehhez a világhoz, annyi sok agressziót éltem már meg, hogy az emberek állati módra viselkednek, kivetkőznek önmagukból. Én ennek ellenkezője vagyok, tőlem távol áll tőlem minden erőszakosság. Azt érzem, rossz világba születtem. Az embereknek kedveseknek kéne lenniük egymással, nem lehülyézni a másikat, vagy elküldeni a picsába. Miért van ez? Nem értem. Nagyok sok ilyen közepes, meg mikroagressziót éltem át sajnos. Miért? Miért kellett ezeket átélnem? Miért bántják egymást az emberek?

tegnap 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Üdv a klubban! 👋🏻
tegnap 20:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Ebből egy is sok, ha ilyen agressziót az ember átél, megtapasztal, nemhogy ha ezerszámra él át ilyet az ember. Azt érzem, semmi értelme nincs az életnek.
tegnap 20:14
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Pacsi! ✋🏻
tegnap 20:17
 4/16 A kérdező kommentje:
Azt érzem, nagyon nincs rendben semmi. Eltévedtem, rossz helyre születtem. A sok kiabálás közt elveszik a csend.
tegnap 20:17
 5/16 anonim ***** válasza:
61%
Így van.
tegnap 20:22
 6/16 anonim ***** válasza:
18%

Te hol élsz?

Az én környezetemben nincsenek ilyenek.

Másrészt, az állatok között is van ilyen, lemorogják, lehörgik, ledominálják, meg is mardossák a másikat. Kommunikációs forma, te dramatizálod túl.

A másik, minél egyszerűbb egy nyelvi eszköz, annál szélesebb spektrumban lehet vele kommunikálni. Intelligensen (de úgy tényleg), 10-ből 1-2 emberrel lehet beszélgetni, de az ordítozva közölt, egyszerűsített beszédet 10-ből 10 megérti. Van az a szint, amikor ezt kell alkalmazni, mert csak ezt érti a másik.

Ha egy c-betűs etnikum rádhúzza a kormányt, kiugrik a kocsiból és anyádat szidja, nem fogsz tudni vonatkozó KRESZ passzusokkal érvelni, mert mire rákeresel, szájba is ver, mert okoskodsz. Néha az előembert is elő kell venni, mert csak úgy tudsz érvényesülni, a világ nem fekete-fehér, nem csak arisztokrata beszéd és hörögve szitkozódás van.

tegnap 20:28
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Én sem szeretem az agressziót, de nem is ordibálnak velem gyakran, nem tapasztalom egyáltalán semmilyen formáját magamon. Nagy ritkán esetleg valaki kicsit megemeli a hangját egy vita közben és ennyi. Keress kulturáltabb környezetet, ne vadbarmokkal foglalkozz.
tegnap 20:31
 8/16 anonim ***** válasza:
Távol áll tőlem is, nem szeretem az egész ilyen viselkedést én sem.
tegnap 21:06
 9/16 anonim ***** válasza:

Még mindig nem én írom ki ezeket.

De segítek meg kell találni azokat az embereket akik nem ordibálnak veled.

Munkahelyen ahol vagyok ott se ordibálnak elég nagy lazaság van.

Én se szeretem ha ordibálnak mert kiráz a hideg de attól ia ha hátam mögött a nevemen szólít valaki. Azért van mert kiskoromba anyám sokat kiabált velem. Plusz a tanárnő is az iskolába az alsós tanárnő

tegnap 21:45
 10/16 anonim ***** válasza:

"Nem értem, mi indít el egy embert arra, hogy leordítson valakit, kiabáljon."

A saját belső bizonytalansága.

Magabiztos, kiegyensúlyozott ember, akinek rendben van az önértékelése, az nem kiabál.

Az kiabál, aki retteg.

tegnap 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet kezdeni egy ilyen emberrel?

Van egy személy az életemben, akivel ha egy társaságba kerülök, akkor folyton megszégyenít. Ösztönösen megtalálja a gyenge pontjaimat és oda szúr. Ennek a hátterében egyértelműen az irigység áll mert én többre vittem mint ő, de én ezt sosem éreztettem vele. Nem...

Az öregek tényleg gonoszabbak, vagy csak én látom rosszul?

Nekem az a tapasztalatom a cégnél, ahol dolgozok, hogy a fiatalok, főleg a nagyon fiatalok 20-30 évesek, kedvesek, megértőek. Viszont van egy kis főnök, aki már 63 éves, és úgy beszél az emberrel, ahogy a kutyával sem szokás, lenézi a nőket, akit tud, kihasznál. Volt kommunista az öreg.

Melyik emberi viselkedésforma a provokálóbb a galerik agressziójának kirobbantásához?

Iskolában hogyan viselkedjen mondjuk egy kamasz fiú, hogy elkerülje az agresszív és terrorizáló klikkek támadásait? Legyen meghunyászkodó, vagy inkább viselkedjen "macsósan", bátrabban és nyíltan forduljon szembe velük?

Miért ilyen agresszív az ember? Legyőzhető az emberi agresszió?

Nem kell bemutatni az emberi agressziót, mint oly sok dologban, gyilkolásban, kínzásban, stb-ben is elég "tehetséges", bár inkább találékony az ember. De miért? Miért élvezi ha másnak szenvedést okoz? Miért ilyen agresszív és legyőzhetetlen ez az agresszió?

Le lehet küzdeni a félelmet az emberi agresszióval szemben?

Van aki leblokkol ha agresszíven viselkednek vele szóban vagy tettlegesen. Valakinek sikerült már leküzdenie a félelmet amitöl földbe gyökerezik az ember lába?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!