Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ez benne az emberekb...

Miért van ez benne az emberekben? Nem értem.

Figyelt kérdés
Megfigyeltem már többször, ha valaki eltérő véleményt alkot mint amilyet a többi ember látni szeretne, akkor rögtön elkezdik ostorozni, b*szogatni. Volt egy nő, odaírtam hogy szerintem csúnya, erre sokan: "Hát akkor mutasd meg a te barátnődet!", meg "Szeretnél te fele ilyen szép csajt" stb. egyszerűen nem értem, hogy miért van ez az emberekbe rögzülve, hogy ha már nekem eltérő a véleményem, aminek hangot is adok, akkor engem már egyenesen megölnek? Szerintem ez szánalmas. Miért nem tudja nagyon sok ember a kritikát elviselni? Engem is csúnyázhat le akárki, túlzottan nem érdekel, nem lehet mindenkinek szép minden ember. Biztos nem kezdeném el ostorozni a kommentelőket az olyan beszólásokkal hogy mer' te hogy' nézel ki? stb. Van egy véleménye, tiszteletben tartom, és kész. Nem tudom hogy ez csak idehaza divat, vagy máshol is, de szerintem ez gáz.
2014. máj. 5. 23:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Kritizálni azt érdemes valakiben, amin változtatni tud. Valakire azt mondani, hogy csúnya, nem kritizálás, hanem szimpla bunkóság. Ha azt mondod neki, hogy szerinted mondjuk jobban állna neki a rövidebb haj, vagy a vékonyabb szemöldök, az építő kritika. De ha csak lecsúnyázni tudod, inkább ne szólalj meg, vagy finomabban fogalmazz. Pl. úgy, hogy nem a te eseted, neked más típusú nők tetszenek.
2014. máj. 5. 23:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól eltekintve, hogy fogalmazhattál volna kedvesebben is, egyszerűen véleményem szerint azért lehet, mert kedvelik az általad kritizált személyt, és bevédik. Gondolj bele, hogy ha mondjuk te barátnődet "k**** ocsmany"-oznák le, te szó nélkül hagynád?

Én rengeteg filmez írtam kritikát, és ha lehúztam egyet, a nagy fanok rögtön belém kötöttek, mert ők szeretik azt a filmet. De ez csak egy példa.

2014. máj. 5. 23:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Azért egy barátnőt, egy "közszereplővel" ne hasonlítsunk össze. Nem ugyanazon kategória szerintem. Ha csak lecsúnyázni tudom miért ne szólaljak meg? Az is egy vélemény...
2014. máj. 5. 23:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Küldj linket ahol volt erre incidens.
2014. máj. 5. 23:30
 5/12 orsolyamaroon ***** válasza:
bőven le lehet csúnyázni, ha az. A többi csak finomkodás.
2014. máj. 5. 23:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Akkor félreértettelek. Én azt hittem, olyat csúnyáztál le, aki saját maga is részt vett a beszélgetésben. Ezért írtam, hogy ezzel csak megbántod a másikat, nem csodálom, ha többen nekedestek.
2014. máj. 5. 23:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Egy közszereplőnek is lehetnek "imádói", akik harapnak, ha a kedvencüket szidod.

Amúgy azért ne "csúnyázz", hanem fogalmazz szebben, mert az ilyen szóhasználat általában az alpári emberekre jellemző, és a végén még tök tévesen p*rasztnak fognak gondolni.

2014. máj. 5. 23:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Közszereplőnél más a helyzet. Ott csak annyiról van szó, hogy ha az emberek kifogynak az észérvekből (márpedig ízlések esetén ilyesmi eleve nem nagyon van), akkor többnyire zengzetes szólamokkal próbálják védeni az igazukat. Nem mindenki tudja elfogadni és kulturáltan kezelni a véleménykülönbségeket. Sok a buta ember.
2014. máj. 5. 23:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Mert alapvetően agresszívak és rosszindulatúak, és folyton keresik a konfliktust, akibe csak lehet, azonnal belekötnek és fröcsögnek. Ennek nincsen miértje, az emberek ilyenek, természetükből adódóan. Azok a kivételek, akik képesek kedvesek és pozitívak maradni.
2014. máj. 5. 23:43
 10/12 anonim ***** válasza:

# 9

"Azok a kivételek, akik képesek kedvesek és pozitívak maradni."

Tehát például az, aki lerondáz egy másik embert? :D

2014. máj. 6. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!