Mi a baj velem?
Elsősorban kulturált válaszokat várok!
Én mint 115-kg-os nő 174 cm-es magassággal,szép hajkoronával, ápolt arccal,jó öltözékkel,jó humorral létezem! Mi a véleményetek? Hozzá tenném,sokan mondják hogy nem nézek ki ennyinek..és jól el is osztódik a cucc rajtam :) Hozzátenném,hormonzavar miatt nem tudok fogyni,mielőtt még valami oltós szöveget kapnék..meg blah blah blah..
Ez tök jó,feltaláltad az ingyen energiát.Nem eszel,mégis hízol,tiszta haszon.Én a helyedben ezzel kereskednék...persze mindannyian tudjuk hogy ilyen nem létezik,és csak a hormonzavarra fogod,hogy még véletlenül se kelljen erőfeszítéseket tenned.
Mit ér a szép haj,ápolt arc,jó ruhák és a jó humor így? Szerintem semmit.
Szóval mi a véleményem?
Egyrészt van egy 37,98-as BMI-d, ez elhízottnak számít, 25 alatt van a normál, 40 felett már morbidan elhízottról beszélhetünk, te ehhez elég közel jársz. Esetedben a magasságodhoz az ideális súly 60-75 kg körül lenne kb.
Az extrém testtömeged számos negatív következménnyel fog járni esetedben, nagy esélyed van kettes típusú cukorbetegségre, különböző szív és érrendszeri megbetegedésekre, idő előtti halálra szélütés, vagy infarktus által, végtag amputációra, különböző légzési elégtelenségek kialakulására. Az olyan nüansznyi kis problémák, mint infertilitás, menstruáció hiánya, porckopás csak habot képezhetnek a tortán.
Továbbá hormonzavartól nem híznak meg az emberek. Olyan lehet, hogy Cushing szindróma esetén a zsír megoszlás megváltozik, és bölénypúp és centrális elhízás alakul ki az izmok rovására, de ennek sem kell 38-as BMI-vel járnia. Tudod mitől híznak az emberek, attól, hogy zabálnak és nem mozognak eleget. Aki nem eszik túl sokat, az nem hízik el, ilyen egyszerű a helyzet, vagy ha valaki sokat eszik, de lemozogja az sem hízik el.
Továbbá a hormonális problémákat nagyon jól tudjuk kezelni. Hypothyreózisra ott a hormonpótlás, insulinomára ott a műtét, Cushingra ott a műtét és van gyógyszeres kezelés is. Továbbá biztos vagyok benne, hogy az endokrinológusod közölte veled, hogy le kellene fogyni, mert a magas testsúly önmagában is okozhat hormonális problémákat. Szóval nem kell a rizsa meg a mellébeszélés és nem kell a kövérséget hormonális problémákra fogni. Szóval ne álltasd magad! Ez volt a véleményem, mint orvostanhallgatónak, aki lassan végez az egyetemen.
Mint férfi és magánember az a véleményem, hogy szerintem a férfiak kilencvenöt százaléka magasan tesz arra, hogy milyen a hajad, hogyan öltözködsz, mennyinek nézel ki, milyen az arcod. Ők látnak egy kövér csajt és pont. Persze van akinek a kövér csajok jönnek be persze, de ők meglehetősen kisebbségben vannak. Részemről egy ilyen nőre nem tudok nőként tekinteni, barátnak jó lennél, habár én a barátaimmal, kirándulni, sportolni szoktam járni, párkapcsolatra viszont szóba se jönnél.
És most nem megbántani akarlak de nem gondolod, hogy ez az elhízottság egy komoly probléma? Nem éreznéd jobban magad soványabbként? Most nem 55-60 kilóra gondolok, hanem mondjuk egy 80 90-re. Érdemes lenne végiggondolnod, hogy te tényleg mindent megteszel e az egészséged érdekében... És tudunk rajtad segíteni, de csak ha te is akarod, és a változtatást MOST kell elkezdeni, amíg még normálisan tudsz mozogni.
Üdvözlettel: egy orvostanhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!