Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés
Ha valaki próbál rendes lenni az emberekkel, a közöséggel (pl. Munkahely), akkor csak a rosszat kapja vissza, aki bunkón viselkedik, azt meg elfogadják...
2014. máj. 10. 09:23
 1/8 Bruce_Wayne ***** válasza:
meg kell találni az egyensúlyt a két viselkedésforma között,egy túlzottan kedves és figyelmes ember épp olyan bosszantó mint egy bunkó.Illetve a bunkó is lehet szórakoztató és megnyerő, ha mértékletes.Az hogy mennyire fogadják el az egyes viselkedésformákat nagyban függ a személy karizmájától,személyiségétől is, akadnak olyan emberek akik mindegy melyik véglethez tartoznak, egyszerűen a kisugárzásukkal képesek megnyerni a környezetüket.
2014. máj. 10. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Vannak színvonaltalan társaságok, amikbe a kisugárzás a lényeg. De ezek a csoportok tönkremennek egy idő múlva elég csúfosan. Egy normális társaságban az emberek tudják kezelni a másik kedvességét, pozitív és negatív tulajdonságait, csak ehhez viszont elég magas intelligencia szükséges. Ez ma Magyarországon olyan, mint gyöngy a tengerben. Csak egy saját, tudatosan kialakított baráti körrel lehet ezeket a problémákat kikerülni. Olyan helyeken, mint például a munkahelyen vagy egyéb mesterséges közösségekben ne is reménykedj, hogy az emberek többre lesznek képesek a felszínességnél. Azok sokkal inkább csak
2014. máj. 10. 11:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Vannak színvonaltalan társaságok, amikben más szabályok érvényesek, nem pedig a klasszikus kedvesség.

Az a helyzet, hogy ma Magyarországon normális közösségi életet élni, csak egy saját kezűleg, gondosan összeállított baráti körrel lehetséges. Az ilyen mesterséges közösségekben, mint például a munkahely, ne is reménykedj, hogy egy jó közösségi élet részese leszel. Ez mind csak fiatalkori naivitás. Ennek mély pszichológiai okai vannak, amikbe most nem mennék bele, de nagyon összesűrítve az a lényeg, hogy ezek a közösségek egyáltalán nem egészséges értékrend alapján működnek. Az ilyen közösségekben az esetek 99%-ában fellelhető egyfajta tömeges pszichózis (önbecsapás), ami arra szolgál, hogy direkt figyelmen kívül hagynak bizonyos ellentéteket a belső viszályok elkerülése végett. Ennek a betegségnek a !tünetei! a mindenféle hatalmi játszma, a bunkóság, a hierarchia és a hasonló dolgok. Ezek mind csupán figyelemelterelések a csúf valóságról, a belső viszályokról egyénen és csoporton belül, hogy hazugságra épül minden. Ezek a "közösségek" nagyon veszélyesek, mert óriási indulatok gyűlnek a tagjaiban. Van ahol ez a jelenség még nem fejlődött ki teljesen, van ahol a körülmények is alakítanak dolgokat, de szinte minden társaság ezen az úton halad a szocializálódás és a szellemi formálódás. Ne tévesszen meg a látszat, hogy ők milyen jól kijönnek egymással, hiszen pont ez a lényeg, hogy ez fedve maradjon. De mondom, ezt nagyon összesűrítettem. Szóval én inkább óva intenélek az ilyenektől, ne megfelelni akarj, ne megérteni akard őket, legyél inkább okosabb, és csak távolról figyeld, ahogy egymást tönkreteszik.

Ha már van annyi érzelmi intelligenciád, hogy ezt a kérdést föltetted, akkor biztos vagyok benne, hogy te nem ilyen ember vagy. Ne szenvedj az ő hibáik miatt!!!

2014. máj. 10. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs, az előzőt véletlen elküldtem fogalmazás közben. :D
2014. máj. 10. 11:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, egy jó ismerősömet üldözték el azok akiket "bunkó viselkedéssel“ írtam.. Csak bánt az hogy senki mással nem tudok kijönni rajta kívül, és még nem fogadtam el hogy többet nem fogom látni..Ha normális lett volna a társaság még mindig itt lenne.
2014. máj. 10. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Velem is volt ilyen. Volt több nagy haveri köröm, ami mind felbomlott amiatt, mert volt benne 1-2 kétszínű alak, akik bomlasztották az egészet. Ma már mindenki külön van hála nekik. Az ilyeneket jobb minél előbb kiszúrni/kiszűrni.

2014. máj. 10. 18:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenhol vannak ilyen emberek szerintem.. Sajnos :/
2014. máj. 11. 09:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos mindenhol van belőlük jó pár.
2014. máj. 12. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!