Miért ilyenek az emberek?
Vannak színvonaltalan társaságok, amikben más szabályok érvényesek, nem pedig a klasszikus kedvesség.
Az a helyzet, hogy ma Magyarországon normális közösségi életet élni, csak egy saját kezűleg, gondosan összeállított baráti körrel lehetséges. Az ilyen mesterséges közösségekben, mint például a munkahely, ne is reménykedj, hogy egy jó közösségi élet részese leszel. Ez mind csak fiatalkori naivitás. Ennek mély pszichológiai okai vannak, amikbe most nem mennék bele, de nagyon összesűrítve az a lényeg, hogy ezek a közösségek egyáltalán nem egészséges értékrend alapján működnek. Az ilyen közösségekben az esetek 99%-ában fellelhető egyfajta tömeges pszichózis (önbecsapás), ami arra szolgál, hogy direkt figyelmen kívül hagynak bizonyos ellentéteket a belső viszályok elkerülése végett. Ennek a betegségnek a !tünetei! a mindenféle hatalmi játszma, a bunkóság, a hierarchia és a hasonló dolgok. Ezek mind csupán figyelemelterelések a csúf valóságról, a belső viszályokról egyénen és csoporton belül, hogy hazugságra épül minden. Ezek a "közösségek" nagyon veszélyesek, mert óriási indulatok gyűlnek a tagjaiban. Van ahol ez a jelenség még nem fejlődött ki teljesen, van ahol a körülmények is alakítanak dolgokat, de szinte minden társaság ezen az úton halad a szocializálódás és a szellemi formálódás. Ne tévesszen meg a látszat, hogy ők milyen jól kijönnek egymással, hiszen pont ez a lényeg, hogy ez fedve maradjon. De mondom, ezt nagyon összesűrítettem. Szóval én inkább óva intenélek az ilyenektől, ne megfelelni akarj, ne megérteni akard őket, legyél inkább okosabb, és csak távolról figyeld, ahogy egymást tönkreteszik.
Ha már van annyi érzelmi intelligenciád, hogy ezt a kérdést föltetted, akkor biztos vagyok benne, hogy te nem ilyen ember vagy. Ne szenvedj az ő hibáik miatt!!!
#2 vagyok
Velem is volt ilyen. Volt több nagy haveri köröm, ami mind felbomlott amiatt, mert volt benne 1-2 kétszínű alak, akik bomlasztották az egészet. Ma már mindenki külön van hála nekik. Az ilyeneket jobb minél előbb kiszúrni/kiszűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!