Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A mai világban kitörés a...

A mai világban kitörés a magányból-egyedüllétből? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Azt éreztem mindig, hogy soha nem voltak barátaim, talán én voltam az az ember, akit úgy tartottak számon mint akivel "jó jóban lenni".

Már 40 felett vagyok.

Régi ismerősöket felkeresni Messenger-en (mert telefonszám már nincs, megváltozott) nem nagyon érdemes, mert válaszolni elfelejtenek, de ennek ellenére a Facebook oldalon rendületlenül aktívak.

Ha válaszolnak, akkor 1-2 mondatban megírjuk egymásnak kivel mi történt és a kommunikáció megreked. Ha ezután személyes találkozásra vonatkozó kérdés jön, arra már válasz nem érkezik.

Ennyi idősen pedig már elég nehéz a jelenben új embereket találni, akikkel lehet barátkozni, vagy családosodás van vagy mindenkinek megvan a baráti köre, esetleg magányos az illető és nincs igénye ilyenre.

Ami van "kapcsolatom, azt is én működtetem olyan módon, hogy mindig én keresem a másikat, így időnként (x évente) összejön találkozás, de ez is egyoldalú.

aug. 2. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
De 40 évesen nincsenek új ismerőseid? Nem a régi ismerősöket kell felkeresni. Van munkahelyed, vannak hobbijaid?
aug. 2. 17:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Sajnos, új ismerősök nincsenek.

Volt munkahelyem, távmunka, ismerkedés nem volt lehetséges, egyébként se lett volna nyitott rá senki.

Régen sok évig két hobbi volt, jelenleg nincs olyan hobbi amelyeket emberek közt végeznék.

aug. 2. 17:28
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Minek akarsz kitörni a magányból? Életkortól függetlenül g.ciskednek egymással az emberek. A te korosztályod meg pont a "gyerekkel foglalkozunk, nem érünk rád" és "nincs gyereked, akkor hagyjál minket, nekünk olyan kell, aki megért minket" kategóriában vannak.
aug. 2. 17:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Mert próbálom nemcsak ilyen fekete-fehéren látni az embereket, bár én is sokat csalódtam és bezárkóztam, például sok év barátság utáni árulás, kihasználás miatt stb.
aug. 2. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
26%
Ha van kedved ismerkedni írd meg privátban hol laksz, hány éves vagy és amit még fontosnak gondolsz magadról!
aug. 2. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Próbálsz még kitörni a magányból, vagy már feladtad?

Ha előbbi, akkor mivel/hogyan próbálkozol?

Akinek sikerült, higyan tört ki? Akár magányból akár alberletből pénztelenségből, bàrmilyen gödörből?

Segítséggel csak? Mert az nincs.. Kivéve a netes tanulmányok Bryen Tracy pl, vonzás tv-e stb. Eddig nem hatnak:( Olyan mintha vmi szerencsétlenbe tettek volna engem bele hogy bármit tanulok bármihez fogok mindig kudarc a vége.

Volt-e már olyan, h teljesen elveszett voltál, foglalkoztál magaddal, önismerettel, de egy idő után már eleged volt saját magadból is?

Emellé társult (teljes) céltalanság, motiválatlanság ill. az érzés, h semmi se okoz (igazán) örömet, nem igazán vágysz semmire (legyen szó, akár oly egyszerű dologról, h mit egyél) s még azt se tudtad igazán, h mit szeretnél, mire vágysz? S leginkább a frusztráló...

Hogy kezdjem el kitépni magam a magányból?

27 éves vagyok és nagyon magányos vagyok. Nincsenek barátaim. Nem tudom, hol és hogyan kezdjek neki ismerkedni. Nem volt még barátnőm se. Fogyatékos (jobb lábam beteg, befordul kicsit) vagyok és ez megnehezíti az ismerkedést. Szüleim elváltak, mikor kicsi voltam és...

Hogyan szerezzek emberi kapcsolatokat?

17 éves fiú vagyok és egy kicsit magányos. :/ Mindig is visszahúzódó típus voltam, suliban nem találtam valódi barátokra. Középiskolában kicsit jobb lett, itt egy kicsit több emberrel kezdtem beszélgetni, de igazán ezek sem mély baráti kapcsolatok. Csak az a közös...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!