A mai világban kitörés a magányból-egyedüllétből? (bővebben lent)
Azt éreztem mindig, hogy soha nem voltak barátaim, talán én voltam az az ember, akit úgy tartottak számon mint akivel "jó jóban lenni".
Már 40 felett vagyok.
Régi ismerősöket felkeresni Messenger-en (mert telefonszám már nincs, megváltozott) nem nagyon érdemes, mert válaszolni elfelejtenek, de ennek ellenére a Facebook oldalon rendületlenül aktívak.
Ha válaszolnak, akkor 1-2 mondatban megírjuk egymásnak kivel mi történt és a kommunikáció megreked. Ha ezután személyes találkozásra vonatkozó kérdés jön, arra már válasz nem érkezik.
Ennyi idősen pedig már elég nehéz a jelenben új embereket találni, akikkel lehet barátkozni, vagy családosodás van vagy mindenkinek megvan a baráti köre, esetleg magányos az illető és nincs igénye ilyenre.
Ami van "kapcsolatom, azt is én működtetem olyan módon, hogy mindig én keresem a másikat, így időnként (x évente) összejön találkozás, de ez is egyoldalú.

válasza:Sajnos, új ismerősök nincsenek.
Volt munkahelyem, távmunka, ismerkedés nem volt lehetséges, egyébként se lett volna nyitott rá senki.
Régen sok évig két hobbi volt, jelenleg nincs olyan hobbi amelyeket emberek közt végeznék.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha előbbi, akkor mivel/hogyan próbálkozol?
Segítséggel csak? Mert az nincs.. Kivéve a netes tanulmányok Bryen Tracy pl, vonzás tv-e stb. Eddig nem hatnak:( Olyan mintha vmi szerencsétlenbe tettek volna engem bele hogy bármit tanulok bármihez fogok mindig kudarc a vége.
Emellé társult (teljes) céltalanság, motiválatlanság ill. az érzés, h semmi se okoz (igazán) örömet, nem igazán vágysz semmire (legyen szó, akár oly egyszerű dologról, h mit egyél) s még azt se tudtad igazán, h mit szeretnél, mire vágysz? S leginkább a frusztráló...
27 éves vagyok és nagyon magányos vagyok. Nincsenek barátaim. Nem tudom, hol és hogyan kezdjek neki ismerkedni. Nem volt még barátnőm se. Fogyatékos (jobb lábam beteg, befordul kicsit) vagyok és ez megnehezíti az ismerkedést. Szüleim elváltak, mikor kicsi voltam és...
17 éves fiú vagyok és egy kicsit magányos. :/ Mindig is visszahúzódó típus voltam, suliban nem találtam valódi barátokra. Középiskolában kicsit jobb lett, itt egy kicsit több emberrel kezdtem beszélgetni, de igazán ezek sem mély baráti kapcsolatok. Csak az a közös...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!