Melyek a női és melyek a férfi szakmák?
Figyelt kérdés
2021. febr. 9. 14:12
1/4 anonim 

válasza:

válasza:Tanárnő, óvónő-női.
Bányász, karosszéria lakatos, hentes- férfi.
2/4 Sunshinedoll 

válasza:

válasza:Férfi: orvos, ügyvéd, mérnök, tanár, takarító, ápoló
Női: orvosnő, ügyvédnő, mérnöknő, tanárnő, takarítónő, ápolónő
3/4 anonim 

válasza:

válasza:Én nem teszek ilyen különbséget a szakmák között, az más kérdés, hogy társadalmilag mi számít női/férfi munkának.
4/4 anonim 

válasza:

válasza:Mikor fogjátok fel, hogy egy szakmának nincs neme?
Kapcsolódó kérdések:
Miért akar sok férfi piperkőc irodai alkalmazott lenni, miért nem a férfias szakmák érdeklik őket?
pl. kőműves, kamionsofőr, favágó, hasonló férfias szakmák. Miért ilyen puhap*csök a férfiak mostanság hogy ilyen női munkákra vágynak?
Töri! Milyen női és férfi szakmák voltak az 1920-as években?
Megy a zöld kéz.
Miért mondják sokan, hogy a természettudományos tanári szakok női szakmák? Egyáltalán miért mondják, hogy csak nőknek való a pedagógia, és csak nekik...
Azt megfigyeltem, hogy dominálnak a nők a pedagógus szakmában. Vajon ennek mi az oka? (az oktatás nem dominanciára épül, és az a jó ha mindkét nem képviselve van, közel azonos arányban?)
Magas nagydarab férfi vagyok, érettségi nélkül biztonsági őrnek felvesznek?
Meg milyen szakmák vannak még nélküle? Munka helyek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!