Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi táplálja ezt a kettős...

Mi táplálja ezt a kettős hozzáállást a cégeknél?

Figyelt kérdés
Eddig akárhova mentem, mindig megtapasztaltam ezt a jelenséget. A munkavállaló nincs megbecsülve. A vezetőséget semelyik alkalmazott nem érdekli. Ha valaki belengeti a felmondást, vagy szimplán csak elégedetlenségt jelez, jön a duma, hogy "el lehet innen menni, senki sem pótolhatatan" Úgy állnak hozzá, hogy nem érdeklik őket a felmondások, úgyis találnak mást a helyükre. Viszont amikor tényleg felmondd valaki, a főnökök megsértődnek. Egyből cserbenhagyással vádolják az embert, árulónak nevezeik őket. Jelenlegi helyemen pont ugyanez van. A főnök állandóan pattog, hogy el lehet menni akinek nem tetszik a rendszer. De amikor tényleg elmegy valaki, úgy viselkedik, mintha a felesége csalta volna meg. Mi ez a kettős mérce a cégeknél? Most akkor fontos nekik, hogy a dolgozó ott maradjon, vagy sem?

2022. máj. 29. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen dolog fontos a cégeknek: a nyereség. Hogy ezt hogyan érik el, nem érdekel senkit. Ha hetente cserélődnek az emberek, az sem baj, csak a péz meglegyék.
2022. máj. 29. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokszor csak a pofája nagy az ilyen főnököknek. Aztán baromira meglepődnek, hogy a munkavállaló be merte adni a felmondását.
2022. máj. 29. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen helyet ott kell hagyni, tapasztalatból írom. És nem mindegyik munkahely ilyen, van, ahol megbecsülik a dolgozót, akkor is, ha "csak" betanított munkás, pénztáros, árutöltő.
2022. máj. 29. 18:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A képmutatás... Sajnos sok vezető szeret Istent játszani, amikor viszont valaki távozik, ráébrednek arra, hogy nem gyakorolhatnak felette hatalmat. Kizárólag addig, amég az illető hagyja.
2022. máj. 29. 18:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első ilyen mondás után nekiállnék keresgélni..
2022. máj. 29. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Még a 10-20 évvel ezelőtti világban élnek, amikor a főnök mindenható volt és mindenki 10 körömmel ragaszkodott a munkájához. A felmondásnál szembesülnek azzal, hogy milyen álomvilágban élnek és az egyetlen ösztönös reakció a részükről a besértődés. Ilyenkor haragszanak a munkavállalóra és a világra, ahelyett, hogy beismernék, eljárt felettük az idő.
2022. máj. 29. 19:12
 7/9 Senior Séf ***** válasza:
38%
És mégis mit mondjon a főnök? Hogy ne menj el, arany drága bogaram, mostantól ingyen sört kapsz az ebédhez, meg dolgoznod sem kell, csak kérlek, ne hagyj itt minket?
2022. máj. 29. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy besértődik. Most majd kereshet másik rabszolgát, valamit csinálni is kell a dirigáláson kívül.

Másrészt fáj neki,hogy a beosztottnak is van akarata, nem éri be a szarral.

2022. máj. 29. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
48%
Hát én ha csak rágondolok, hogy el kellene menni, már emelnek is.. Szóval gyenge általánosítás.
2022. máj. 29. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Sokszor a 8 órás munkavégzést is kínszenvedésnek élem meg. Fog ez változni vagy nekem rossz a hozzáállásom?

Egyetemista vagyok és egyetem mellett dolgozom. Egyetemre szinte csak vizsgázni járok be. Egy irodában dolgozom egy nagyobb multinál. Sokszor csak úgy érzem hogy amiatt adnak feladatot hogy csináljak valamit,de sok értelmét nem látom. Bugyikat válogatni (nem az a bugyi...

Hogyan lehet rávenni egy valószínűleg pszichopata kollégát arra, hogy változtasson a hozzáállásán, és ne legyen egy bunkó?

Szeretnék itt maradni a munkahelyen, de most ő jelenti a legnagyobb problémát itt. A viselkedése elfogadhatatlan. Vagy pszichopata, vagy nárcisztikus. Nem akarnék bosszút állni rajta, vagy felmondani miatta. Azt szeretném, ha rendeződne a viszonyunk. De ehhez ő is kell.

Minimálbérért milyen hozzáállású képességű stb munkaerőt remé egy cég Budapesten?

A bér a minimum, a lehető legkisebb amit csak jogszerű keretek közt ki lehet fizetni. Ezért a kemény bérért Pesten milyen munkaerőt remélnek találni? Mi az elvárás ? Hogy legyen két keze lába és szobatiszta legyen? A nevét le tudja írni? Ennyi pénzért manapság mást el...

Mikor lesz végre az hogy, hogy még kibekkelem ezt a munkanapot betegen hozzáállásnak vége?

Pl már csütörtökön érzi hogy ő beteg lesz, csavarja az orra, megy fel a láza, stb, dehát még a pénteket úgyis kibírom odabenn, persze mindenki elkapja a betegsége elején tőle. Aztán meg a kövi héten sápítozik, hogy ó jaj ti is megfáztatok influenzás stb lettél.

Olyan igazságtalannak érzem ezt, szerintetek mi lenne részemről a korrekt hozzáállás?

Nemrég kezdtem el egy szakmérnöki képzést munka miatt, egy félévem van hátra. Tegnap tudtam meg, hogy "felvettünk" egy kolléganőt január 10-től egy olyan pozícióra, ahol több éves szakmai tapasztalatot és szakirányú végzettséget kérnek általában (más cégek legalábbis)....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!