Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon tényleg jellemz...

Magyarországon tényleg jellemző, hogy egy főnök így reagál, amikor a dolgozó beadja a felmondását?

Figyelt kérdés

Mint ebben a videóban:

[link]

Én külföldön élek. Eddig egyszer volt olyan, hogy én mondtam föl, és tényleg kb. azt a szöveget nyomták, mint a videó első felében. Odahaza sose mondtam föl, mindig én lettem elküldve, így nem tudom, tényleg úgy reagálnak-e, mint a videó második felében.

ma 07:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Nincs olyan, hogy jellemző. Olyan van, hogy adott munkáltató hogy reagál. Van, ahol tényleg vissza várnának, van ahol még orulnek is, ha elmesz
ma 07:32
 2/19 A kérdező kommentje:
1: Nyilván az arányokra és tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
ma 07:33
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

Nekem ponthogy Németországban és Svájcban voltak nagyon rossz tapasztalataim, pedig irodai munkákat végeztem, azt gondoltam ott értelmesebbek az emberek.

Itt Magyarországon 2 munkahelyről mondtam eddig fel és mindkétszer abszolút jól kezelték, az egyik helyre később vissza is vettek, azóta itt már csapatvezető is vagyok. Szóval nem értek egyet a videóval, ez általánosítás.

ma 08:10
 4/19 A kérdező kommentje:
3: Mert Németországban és Svájcban hogy reagáltak? Lelkifurdalást keltettek és a francba küldtek, úgy mint a videó második felében?
ma 08:21
 5/19 Fullextraaa ***** válasza:
37%

Mindenki úgy reagál, ahogy éppen van. Vannak jó állapotú, boldog emberek, akik persze sajnálják, ha elmész, de tényleg a legjobbakat kívánják. És van a kettes, amiből több van az országban, mert itt a vezetők egy része nem vezető, hanem főnök. Neki nem a te jól léted, önmegvalósításod a cél.

Én szeretek általánosítani. Ugyanis ahol egy társadalomban egy dologból sokkal több van, az az általános.

Persze, hogy vannak kivételek, de aki nem akarja a valóságot látni, annak befellegzett hamarosan. Nagyon rossz irányba haladunk.

ma 08:56
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

Igen. Németországban azért mondtam fel, mert egy nagyképű pcsa volt a főnök, akinek soha egy jó szava nem volt hozzád, akkor sem, ha kidolgoztad a beledet, mikor felmondtam másnap az ő főnöke is felmondott és még engem próbált azért is hibáztatni😂Közöm nem volt hozzá, én alapból összvissz 3 hónapot voltam ott, az ő főnöke meg vagy 10 évet.

Meg pl. egy normális betanítás nem volt, mint utólag kiderült az elődeimnek hónapokig volt mentora, mellém senki nem került, totál fejetlenség volt, és annak ellenére hogy még így is nagyon gyorsan betanultam, soha nem dicsért meg.

Itt Magyarországon teljesen mások a tapasztalataim. Mindkét eddigi főnököm iszonyat jószívű, türelmes és szakmailag is profi volt.

ma 09:00
 7/19 Jon Sawyer ***** válasza:
100%

Az utolsó külföldi munkahelyemen még ajándékcsomagot is kaptam édességgel és egy üveg rummal. És hogy majd ha visszamennék szóljak nyugodtan.

Az azt megelőző külföldi helyen kb. neutrális volt a dolog. Először próbáltak marasztalni és a hiúságomra hatni ("XY céghez mész árut tölteni? annál többre vagy képes") de én egy életre végeztem a vendéglátással és velük is. Ismertem már őket mint a rossz pénzt, manipulatívak voltak (pedig nem is magyarok) ahogy az idézet is mutatja.

Magyarországon egyszer mondtam fel, akkor is kb. közöny volt a reakció.

ma 09:09
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Haromszor mondtam fel, eddig mindenhol sajnaltak de mivel nyilvanvalo volt hogy vegleges a dontes, el is fogadtak, nem volt huzavona. Az egyik helyre visszamentem sok ev mulva.
ma 09:19
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

nekem akadt mär pär helyem ahonna en mondtam föl( kb az összes), volt aki azt hajtogatta hogy mindent ott tanultam es meg tartozok neki x összeggel es addig nem mehetek amig azt nem dolgozom le(kiröhögtem)

nagyon sok olyan is akadt ahova kesöbb visszahivtak, de mivel a fölmondäsom oka meg fönnt ällt ezert nem mentem vissza..

volt olyan is akinel amikor fölmondtam ugy megsertödött, hogy nem volt hajlando szobaällni velem es ha bärmit akart közölni akkor odahivta a helyetteset, elmondta neki es a helyettesnek kellett megmondania nekem...

Mondjuk az akkori fönökei mindent is megprobältak, hogy megtartsanak de a nem az nälam nem marad ha az okon nem akarnak vältoztatni...

az utolso 3-4 helyröl meg ugy jöttem el, hogy iräsba kellett adnom, ha melot keresek a näluk kell elöször jelentkeznem...

ma 09:41
 10/19 anonim ***** válasza:
78%
8 munkahelyem volt, mindenhol én mondtam fel, mert kiégtem a melótól és a stressztől. mindenhol él voltam beállítva rossznak, aki "cserben hagyja a csapatot"
ma 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!